Farm-Connexion: Rusija osvaja svijet novim oružjem – poljoprivredom

Žetva u Rusiji
66 komentara

Sudeći prema najnovijim statistikama, Rusija je znatno povećala količinu izvoza poljoprivrednih strojeva i priključaka, piše francuski specijalizirani portal Farm-Connexion. S jedne strane je interes za ruske strojeve povećan zbog visoke razine tehnologije, a s druge strane zbog činjenice da su ruske tvrtke stalno prisutne na međunarodnim tržištima, napominje autor članka Mathieu Bonaventure.

Rusija je stekla vrlo atraktivno oružje“, piše internetska stranica Farm-Connexion. Sudeći prema podacima Ruske udruge proizvođača specijaliziranih strojeva, posljednjih godina je značajno porastao izvoz poljoprivredne opreme koja se proizvodi u Rusiji. Tako je 2017. godine ova vrsta opreme prodana u inozemstvo za 7,9 milijardi rubalja, ili 103 milijuna eura, što je za 16% više nego u 2016.

Rusija je 2017. svoje poljoprivredne strojeve prodavala u 45 zemalja, uglavnom u zemlje Zajednice nezavisnih država koju čine bivše sovjetske republike, Europsku uniju, Mongoliju i Kanadu.

Prema riječima stručnjaka, strojarska tehnologija i tehnologija općenito se u Rusiji u posljednje vrijeme znatno poboljšala, što je rezultiralo povratom interesa za ruske traktore, sve vrste poljoprivrednih priključaka i sijačica.

Drugi čimbenik koji je pogodovao porastu izvoza ovog sektora je činjenica da se ruske tvrtke prisutne na međunarodnim tržištima. Na primjer, “Rosspecmash” stalno sudjeluje na gotovo svim međunarodnim izložbama.

Zbog ovih aktivnosti vlada u Moskvi očekuje daljnji rast izvoza takve opreme.

Naime, 2018. godine Rusija vjeruje da će steći 20 novih zemalja koje će kupovati poljoprivredne strojeve i priključke.

Iako Francuska nije na ovom popisu, to se još uvijek može promijeniti, predviđa autor članka Mathieu Bonaventure.

FOTO – Plan supstitucije uvoza u Rusiji od 2015. do 2020. godine u kojem je obnova i modernizacija mašinske industrije važna stavka i već doprinosi ukupnom izvozu

Ruska ekonomija u slikama


Budućnost je poljoprivreda – Rusija se uz pomoć žitarica oslobađa nafte
Rusija sankcije pobijedila jednostavnim receptom – Poljoprivredom i realnim sektorom

Izvor: Farm-Connexion

Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
cool
5 godine prije

Ako odstrane hibridna sjemena i pesticide u uporabi to je pun pogodak i enormna zarada.

17 novembar
5 godine prije

kazu da su ruski strucnjaci napravili poljoprivrednu verziju s -400 za protiv gradnu zastitu

Weteran
5 godine prije

Carska Rusija bila je najveći izvoznik pšenice na planeti.
SSSR je bio najveći uvoznik pšenice.
Danas Rusija obara rekorde u izvozu pšenice. I ne samo pšenice!

Majk Majers
5 godine prije

Hej Slaveni, jos ste zivi?
…zivi, zivi duh Slavenski…….

traktor gusjenicar
5 godine prije

hebes oruzje I traktore, pa nije to 19-to stoljece, njima ce uvoz elektronike, djelova za kompjuter, cak I antivirusnih programa i IT ostati maltene, sto je tehnologija buducnosti a ne traktori gusjenicari, pijani rusi jos uvijek pjevaju traktor ore zemlju I gradi se grad. nek nam zivi rad. isti kao odjeca obuca tekstil hebo te zar I to uvoze.

zgvaca
5 godine prije

Zalosno je da i mi Proruski orjentirani Slaveni argumentiramo Statistikama koje nam je zapad nametnija. Sta se moze dokazat sa izvozom traktora za 100 Miljuna Eura? To je premalo. Nije snaga ruskog drustva u velikom BNPu ili sirokom izvozu. Rusija se nemoze mjerit sa Zapadom sa takvim statistikama. EU sa Amerima i njenim vazalima ima trziste od 1,5 Mia. koje in je zagarantirano. Rusija je jaka sto nema velikih dugova, napravila je velike devizne rezerve i sve manje se oslanjaju na naftu i plin. Svaki zapadni bankar ce se nasmijat na ruskom ekonomskom rezultatu ali svaki bolji zapadni Analiticar ce se zabrinut na cinjenicom da Rusija sve manje puni drzavniProracun na nafti i plinu. Da Rusija same sebe moze prehranit, da sve manje zaostaje na mnogim podrucjima ekonomije je neosporivo. Upamtite da ce se 2019-2020 novi ugovori za isporuku plina pravit. Dosada je Rusija tribala zapadno trziste da sacuva Socijalni… Čitaj više »

MajorJS1
5 godine prije

jebo vas sta ne prevedete slike

nime
5 godine prije

kreativnost se prakticira sa hrpom krame (edison(?): “dajte čovjeku hrpu krame pa će izmislit nešto”) a ne u baucentru di je sve servirano.
ima hrpe videa di rusi sami rade npr. gusjenice za zimsku vožnju, zatim pretvaranje žigulije (lade) u gusjeničara itd.
kreativna nacija – mislim da nisu u strahu da će ih nešto ili neko ovršit pa dolazi i do povećavanja prirodnog prirasta…

Duki
5 godine prije

Ne mi nismo imali OLT-Osijek,Mio-standard,Tomu Vinkovća,vi preko puta Trudbenik ,zmaj,i Radija,trebalo je sve uništiti,razjebati,prodati,i sada nam se baćuške rugaju-spravom!nazdravje!!živili!
Jebite se gospodo koji ste to postali od drugova!???

Laki Topalović
5 godine prije

Ako je sve glupo, orat zemlju i proizvoditi mehanizaciju, zašto UN više raspravlja o sigurnosti prehrane nego o bilo čemu drugom? Zašto je Rusija kilavila u Čečeniji 10 godina? Zato što je vojska za obrok znala dobivati kuvani krumpir bez ičega, doslovno. Pa ti idi u rat gladan. Ni, nije to ključni čimbenik, nego samodostatnost u gotovo svemu i imati za izvoz. Čak i mali za prvu godinu, kao što jest, 103 milijuna eura. Ali treba uzeti u obzir nove oranice proteklih godina, za sve to je trebala mehanizacija. Ima ovdje, ako se ne varam članak koliko je proizvedeno svega da bi se to napravilo. A to vuče i crnu metalurgiju i brojne druge sektore,. Poljoprivredi trebaju umjetna gnojiva, a baza im je prirodni plin. Nudio se Gazprom da uđe u Petrokemiju u nas, ali su naši, “pametni” kao uvijek, odbili.

rujo jajo
5 godine prije

svako hvaljenje je završilo sankcijama…budite pmetni i kukajte

shumadinac
5 godine prije

Opet se pokazuje već uviđena nelogičnost – ako su Rusi u stanju da napreve vrhunsko oružje zašto tek sada ulaze snažnije sa poljoprivrednim mašinama? Zašto nisu bili u stanju da naprave vrhunski traktor ako su napravili Armatu?
Tu sigurno tehnološka sposobnost nije igrala presudnu ulogu već politika koja je celu industriju držala na “stand by-u”.

Tile
5 godine prije

Rusi razvaljuju na svim poljima.
Dobro kaze Zivi Zid! Rusija, Kina….

Duki
5 godine prije

Putin je oligarhe doveo u red .Tko je bio lojalan taj je slobodan živi i radi.Poslao ih u svijet da se sa ruskim kapitalom okušaju u surovom svijetu visokog biznisa.Velika većina je uspjela,oni nisu na zapadu pravili snjegoviće i pakirali zrak u konzerve ,već su učili znanje ,asimilirali tehnologiju,informatiku i pćebito “know-how”
Zajedno kapitalom koji su stekli po pojavi sankcija polako na poziv ŠEFA dolaze nazad!
Rezultat??
“John-deere”četveroosovinac,250ks,klima,
tamna stakla,satelitska navigacija,autonomija samostalnost,stereo tvs,!samo ima jednu čudnu notu CRVENE JE BOJE !!????

Uhljebistani
5 godine prije

Jos da se udruzi njemacka tehnologija, organiziranost i efikasnost, sa ruskom velicinom, sirovinama i inteligencijom i dobili bi pravog ekonomsko svjetsko carstvo…zato je to vjekovna paranoja engleza i protiv toga se vrlo uspjesno bore, mora se priznat.

Siniša
5 godine prije

Hm…pa ta je Rusija bas bila u haosu,Rusofobi pogledajte ove statistike pa se zapitajte jeste li u pravu za Putina i danasnju Rusiju;Putin je ovim mafijasima sa zapada oduzeo lizalo pa se puntaju na njega.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.