🔥 PAD RUSKE VLADE – Nakon Putinove najave izmjena Ustava, velikih reformi i investicija u demografiju, te domaću rusku ekonomiju, Medvedev raspustio rusku vladu

Pala ruska vlada

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je nakon obraćanja ruskog predsjednika Vladimira Putina priopćio da raspušta vladu Rusije.

„Poštovani predsjedniče, poštovane kolege, svi ste bili svjedoci koju je poruku iznio Vladimir Putin, koji su naši prioriteti i kakve su temeljne izmjene u Ustavu Ruske Federacije. Te izmjene, kada budu usvojene, odrazit će se na ravnotežu vlasti“, rekao je Medvedev.

„Mi smo, kao vlada, dužni omogućiti predsjedniku naše zemlje priliku da prodzme sve mjere koje su mu na raspolaganju da bi se to provelo u djelo. S tim u vezi sam i donio odluku o raspuštanju vlade“, dodao je Medvedev.

Istovremeno, ruski predsjednik je zatražio od odlazećih ministara da ispunjavaju svoje obaveze sve dok se ne formira nova vlada.

Medvedev  je dodao i kako će se uskoro sastati sa svakim članom vlade koji je od danas u ostavci.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je priopćio da namjerava uvesti mjesto zamjenika predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije i ponudit će ga Medvedevu. Prema njegovim riječima, trenutni predsjednik vlade se može baviti temama obrane i sigurnosti.

Ujedno je i zahvalio svim članovima vlade za zajednički rad, iako nije, kako je dodao, sve baš urađeno kako je planirano.

O najavljenim promjenama ruskog ustava ćemo uskoro izvijestiti opširnije, kao i što to znači za Rusiju, a posebno za međunarodnu zajednicu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
4 godine prije

Nanesen je veliki udarac pindusima koji sub rovarili iznutra.

NAPOLEON
4 godine prije

Eto kraj jedne etape u istoriji Rusije. Pitanje je što će biti dalje s ovom velikom zemljom. 😑

Gott mit uns!
4 godine prije

Ruska centralna banka je kao u Americi FED.
Tamo ni Putin ne smije dirati. Ovdje se vjerojatno radi o centralizaciji i učvršćivanju vlasti da bi se sustav lakše održavao, nešto slično kao u Americi američki “demokratski sustav”. Na papiru imaš demokraciju, a u biti je nemaš. Sve figure na sceni rade za isti sustav pa ti glasaj za onoga kandidata koji ti je elokventni i više seksi. Ovo je priprema za budućnost i Putinov odlazak, koji će odraditi još idući mandat i povući se.

Alen
4 godine prije

Kažu pripreme za odlazak putina , umanjenje ovlasti predsjednika , raspodjela moći..
Ja nekako ne zelim ni pomisliti sta bi ovo moglo biti..

MajorJS1
4 godine prije

Može mi neko upućeniji u ekonomij i politiku objasniti o čemu se tu radi i jeli to dobro ili lioše za Rusiju?

Ante
4 godine prije

Pripremaju teren za učvršćivanje vlasti, sa preraspodjelom ovlasti na pouzdane osobe. Bar se meni tako čini.

V.V.
4 godine prije

Putin je pametan dečko, on će sigurno učiniti sve da iza njega ne bude potpop i da stvari idu dalje onako kako treba.

Fenix
4 godine prije

Odlična stvar Putin je najavio ovim rekonstruirane Ruske ekonomije i veliku demografski politiku. Vjerojatno Ruska verzija New deel u nekim stvarima treba progurati( mada cijela svijetska ekonomija je u losem stanju) stvari naprijed. Smjena Medvedeva je dobra stvar jer on i neki oko njega su bili za neku vrstu suradnje sa USA (sjetiti se Libije) tako da su ovim trajno izbace i iz Ruske vlasti. A ucvrcivanje vlasti i popunjavanje sposobnim ljudima je bitno ako zelis pokrenuti velike reforme. sve u svemu Rusija krece u reforme pod sposobnim ljudima pred nama je zanimljiv period.

American_dreams
4 godine prije

A sad promjena ustava i proglasenje cara za dozivotnog predsednika rusije i svemira,ako ne uspije promjenom ustava ,zakuhat ce rat i samoproglasiti se dozivotnim prijecijednikom,tako rade svi diktatori.

Red Dog
4 godine prije

Tata, bojim se.
Sta ako kad nestane cika Putin bude kao kad je nestao cika Tito?

American_dreams
4 godine prije

Putinovic ima isti problem kao i svi ruski carevi,vlade i predsjednici prije njega,naime nikako da uvjeri ruski narod kako eto oni u biti super zive samo da toga nisu svijesni.🤭Pogotovo je to tesko danas,zahvaljuci pametnim glavicama iz USA i Europe koji su svojim tehnologijama izmedju ostalih i rusima omogucili da se fakticki jednim klikom mogu informirati, kako se zivi u drzavama trulog zapada.😜

Milance iz Ceske
4 godine prije

Nísta medvedjev nije bez Putinovog odobrenje napravio. prošlé godine sám pisao dá na pocetku godine ide čistka u Turskoj vladi,odpis ruskih pindusa.Sve ide prema plánu..

sobravia
4 godine prije

Farsa da Putin može i dalje vladati, npr kao predsjednik vlade, ponovo. Medvedev i cijela vlada su Putinove lutke na koncu.

Max
4 godine prije

Mislim da je Putin ovim potezom razbio liberale

Drvobradi
4 godine prije

pad ruske vlade, jbte koji pretenciozni naslov
nije bilo nikakovog pada, sve je bilo unaprijed organizirano i dogovoreno i cak svi su dobili nova radna mjesta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.