Srbiji isporučena prva serija ruskog protuzračnog sustava Pancir-S1

Pancir S-1
138 komentara

Kao dio ugovora sklopljenog prošle godine, Srbija je dobila dva od šest protuzračnih vozila Pancir-S1 kupljenih od Rusije u subotu, 22. veljače, izvijestili su srbijanski mediji.

Prva isporuka ruskog kompleksa Pancir-S1 obavljena je ove subote, 22. veljače, na beogradski aerodrom Milenko Pavlović, izjavio je srpski ministar obrane Aleksandar Vulin.

„Kupnjom ovog obrambenog oružja, jedinog takvog oružja u regiji, Srbija nastavlja jačati svoju obrambenu moć i povećava svoj potencijal odvraćanja. To dodatno jača našu sposobnost da ostanemo vojno neutralni, što je temeljna sigurnosna obveza vrhovnog zapovjednika vojske Aleksandra Vučića, kao i naše vlade i našeg Parlamenta”, rekao je ministar.

Sklopljen prošle godine, ugovorom je predviđena isporuka šest kompleksa, od kojih su dva isporučena ove subote 22. veljače zrakoplovom preko Bugarske, navode srpski mediji, te da su srpski vojnici već prošli obuku za korištenje ovog oružja.

Konačni sporazum o isporuci ovih protuzračnih sustava sklopljen je 17. veljače tijekom razgovora Aleksandra Vulina i njegovog ruskog kolege u Beogradu.

Sustav Pancir-S1 (NATO oznaka: SA-22 Greyhound) namijenjen je zaštiti civilnih i vojnih objekata. Opremljen je s dva 30 mm topa sa dvije cijevi koje mogu ispaliti 5000 projektila u minuti i 12 raketa s dometom od 20 km. Također ima radare za otkrivanje i praćenje ciljeva. Sustav može izvoditi precizno snimanje u pokretu.

IsporukaPancir S-1rusijasrbija
Pretplatiti se
Obavijesti o
138 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Hrvaćanine ili ko si već….SRPSKI mediji.
Elem…
“Svaka država ima pravo da nabavlja oružje po sopstvenoj volji. Voleo bih da vidim i da se druge zapadne države uključe u konkurenciju u obezbeđivanju onoga što Srbiji treba. Srbija ima i drugih prijatelja i mogla bi da postigne mnogo više od potpune zavisnosti od Rusije”, smatra Hodžis.

Hodžisu, kako prenosi Glas Amerike, nije jasna svrha koju će taj odbrambeni sistem imati u Srbiji.

“Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da treba da se brani? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu pretnju Srbiji”, rekao je Hodžis.”

Umpah Pah
4 godine prije

Koja je škola potrebna za vrhovnog zapovjednika vojske,vlade i Parlamenta ?
Koliko ružan treba biti ?
Čija ambasada zapovijeda vrhovnom zapovjedniku ?
A provizija ?
SVE ĆE TO NAROD POPLATITI !

Miro
4 godine prije

Bolje da su napravili neku novu bolnicu ili nabavili aparature..to valja za sve narode Balkana.

irenaas
4 godine prije

ne trabunjajte ovo nam je jedini portal koji vrijedi

Joca Škljoca
4 godine prije

Na brdovitom Balkanu živio jedan plemenit mali narod. Imali su starca-mudraca koji ih je vodio u miran i blagodaran život. Starac je bio slijep ali jako pametan i mudar te je svojim mudrim savjetima podigao čast i slavu svoga malog ali plemenitog naroda. Tako Jedno njegovi podanici nadju tovara/magare i kako nikada prije nisu vidjeli takvo živince dovedu ga svom Mudracu da kaže sta bi to moglo biti. Opisase magare a i starac sam ga rukama opipa pa će nakon kraće pauze reći svom narodu – BRE, ovo vam je zec od stotinu godina.
Tako drugom prilikom seljaci nadjose neku čizmu. Kako nikada nisu vidjeli čizme (jer nosaju opanke paracanke) donesoše čizmu Mudracu da im kaže sta bi to moglo biti. Poslije kraće pauze I pipanja starac mudro progovori; djeco, ovo vam je futrola za trnokop!

Trubadur
4 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=HS1g2kTkA10 — Eto vam profa, da naučite sve o Panciru….Izuzetna igračka i mjenjač igre u PZO sposobnosti na ovim prostorima….

Deno
4 godine prije

Največa nočna mora gospodara je da narodi bivše Yuge zive u miru.

Zagor
4 godine prije

Ugodan vam vikend. Hahahahaha

Alex
4 godine prije

Ovo je više za narodno veselje,jer se nema protiv koga upotrijebiti. Za NATO je preslabo,a ostali u okruženju nemaju avijaciju vrijednu spomena.

Rasputin
4 godine prije

Pametnije bi bilo da su rusi bratskom narodu poslali pancete umjesto pancira,kad vec skrtare na onim bacvama za kiseliti kupus.Mnogi Beogradjani bi u slast narezali pancetu i blagodarili rusima,ovako im ostaje lazna nada,da ih rusko gvozdje moze zastititi od vlastite gluposti i praznih stomaka.

Nik
4 godine prije

Postovanje svima..prvo da to kazem..cude me neki ode kako pljuju po nekoj nabavi oruzja a kada je rjec o siriji pinu se ode sta sirija prozivljava i koliko joj treba oruzja dostaviti. U svakom slucaju cestitam srbiji na ugovorenom poslu i na pripremama da bude koliko toliko neovisna…i da recem jos nesto razlika izmedju sirije i venezuele je sta se venezuela pripremala s obrambenim naoruzanjem a sirija je stagnirala u tom podrucju i zato dole rat traje ovoliko dugo..ode govorim o oruzju ne o politickoj situacijama u tim zemljama i razno raznim potporama drugih zemalja da se uniste te zemlje…mi na balkanu barem ja nikada nisam virova da bi moglo biti rata a nazalost bilo ga je…po meni onaj ko ne cuva svoje nebo nema nikakve sanse u nicemu..da li je 6 komada malo je malo je ali od necega se treba pocet za dugorocno ocuvanje neba…

Weteran
4 godine prije

Pancir je neraskidivi i obavezni partner sistemu S 400.
Mozaik se slaže, a šta će ispasti ….?

basso
4 godine prije

Cudna je ovo kupovina,ovo je samo pola sistema totalne zastite,druga polovina je S-400.Pancir se ne moze uvezati sa sistemima koji su za vece visine,i koje srboja vec ima.Misl da ce ubrzo u srbiji osvanuti S-400.

Komentator
4 godine prije

Ako misliš, na Vučića, Dodika, Vulina i Dačića onda si pogodio u sridu!

Max
4 godine prije

to je obrambeni sustav i ne znači početak bilo kakvih osvajačkih ambicija, svaka država ima pravoi štititi svoj teritorij.

Dragan
4 godine prije

Ma hajte o cemu vi to?
Obicna providna patka…nema isporuke!!!
Bogu hvala za to…

Ti Kej
4 godine prije

To onaj pantsir, što ga turci danas ”krknuli” dronom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI