Gruzijski novinar javno izvrijeđao Putina u direktu što je izazvalo reakcije mnogih (Video dodan)

Vladimir Putin - intervju
16 komentara

Uvrede upućene ruskom predsjedniku uživo iz programa emitiranog navečer 7. srpnja na gruzijskom kanalu Rustavi 2 izazvale su bijes vlasti u zemlji ali i stanovnika. Prema gruzijskoj predsjedsjednici, ovo je “verbalna agresija”.

Dana 7. srpnja, tijekom svog programa “PS” na gruzijskom kanalu Rustavi 2, domaćin Giorgi Gabunia si dozvolio previše i javno je izvrijeđao ruskog predsjednika Vladimira Putina. Ovakav pristup izazvao je ogorčenje svih.

Reakciju nije trebalo dugo čekati.

Konkretno, gruzijska predsjednica Salomé Zourabichvili opisala je uvrede kao “verbalnu agresiju”. “Te izjave, proturječe gruzijskim tradicijama i služe samo za podjelu i povećanje napetosti u zemlji, s Rusijom i regijom”, napisala je na društvenoj mreži Salomé Zourabichvili.

Gruzijski premijer Mamuka Bakhtadze je pak izjavio kako je to “odvratan provokacijski čin, potpuno neprihvatljiv”.

U priopćenju objavljenom na svojoj Facebook stranici, ministarstvo vanjskih poslova Gruzije naglasilo je kako izjave g. Gabunije nemaju nikakve veze sa slobodom izražavanjem i samo dodatno pogoršavaju odnose s Moskvom .

Stotinu ljudi okupilo se ispred sjedišta televizije pjevajući “Gruzija bez Rustavija 2“. Prosvjednici su zamolili upravu i Giorgi Gabunia da se ispričaju. Također su pozvali na njegovu ostavku.

Nakon toga, Rustavi 2 prekinula je emitiranje i ispričala se javno publici. Prema priopćenju objavljenom na internet stranici televizije, riječi voditelja nisu zadovoljile “visoke standarde” koje je kanal nametnuo. Emitiranje je nastavljeno 8. srpnja ujutro.

Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
4 godine prije

Valjda zna zašto je to učinija. Jel bar dobija svotu za u penziju?

politicki nekorektan
4 godine prije

….zvakanje kravate u najavi…

Emiliano Zapata
4 godine prije

Kad se samo sjetim da neki komentatori ovdije misle kako Putin bira pitanja i kako mu se nesmije postavit nista izvan dogovorenog…

Zvrk
4 godine prije

što čeka, pa već je i dočekalo. ako treba i opet će. tako je uglavnom bilo za vrijeme predsjednikovanja. aj doduše išlo se u abhaziju koja je kao formalno dio gruzije ali to je više bilo da im pokažu prst u oko.

HEKPCT
4 godine prije

Moš mislit koliko se Putin iznervirao 🙂

Brainstorm
4 godine prije

hvala na informaciji ali sto mu je rekao?

Tak
4 godine prije

Meni je u stvari ovo dobra vijest – skupilo se više stotina prosvjednika koji su zgradu televizije gađali jajima. Dakle, siguran sam da ti ispred te zgrade nisu ljubitelji Putina ali toliko su bili ogorčeni tom vulgarizacijom da su morali reagirati. Ustajem u plješćem za te normalne ljude koji jednostavno žele voditi normalne živote i koji imaju snage i hrabrosti u Gruziji braniti nekog koga ne vole ali ne žele one koji guraju Gruziju u mržnju.

Klump
4 godine prije

Tole se ne zna dobro končat za novinarja ,celo jaz sem užaljen,kaj se tiče pokojnih staršev.Spoštuj očeta in mater ,da ti bo dobro na zemlji.

Brainstorm
4 godine prije

rekao je da je putin prljavi agresor a rusi da su robovi.
“oh, tvoja majka je mrtva. neka gori u paklu zajedno sa tvojim ocem.”

gruziji je jedino dobra rusija kojoj mogu uvaliti staljina i beriju. dva zlocinca svjetskog kalibra od tako sicusne nacije. jos svi misle da je staljin rus kao sto austrijanci podvaljuju svog hitlera pod njemca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.