Putin je obećao da neće ubiti Zelenskog

Putin i Zelenski
53 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je bivšem izraelskom premijeru Naftaliju Bennetu da ne želi atentat na ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, otkrio je Benet izraelskim medijima. Bivši premijer doleteo je u Moskvu na zahtev Zelenskog, koji je izjavio da se “ne plaši nikoga”, tek nakon što mu je Putin potvrdio bezbjednost.

Bennet je otputovao u Moskvu prošlog marta, u neuspjelom pokušaju da posreduje u prevremenom prekidu vatre između Rusije i Ukrajine. Taj put je napravljen na zahtjev Zelenskog, rekao je u subotu za izraelski Kanal 12.

Sa ruskim snagama u okruženju Kijeva, Zelenski se navodno skrivao na nepoznatoj lokaciji u vrijeme sastanka. Benet je za Kanal 12 rekao da ga je ukrajinski lider zadužio da obezbedi uveravanje od Putina da neće biti meta atentata.

“Hoćeš li ubiti Zelenskog?” Benet je pitao Putina. Ruski predsjednik je rekao da neće, na što je Benet ponovo zatražio riječ da neće dati ubistva ukrajinskog predsjednika. Putin je dao reč, rekao je Benet.

Benet je rekao da je pozvao Zelenskog odmah nakon što je napustio Kremlj i rekao mu da te ” neće ubiti”. Zelenski je tražio potvrdu, a Benet mu je rekao da je “sto posto” siguran da Putin neće dozvoliti da ga eliminiše.

Dva sata kasnije, Zelenski je objavio snimak iz svoje kancelarije u Kijevu, objašnjavajući da se „ne krije“ i „da se nikoga ne boji“. Zapadni mediji opisali su video adresu kao „ prkosnu “ , ali do sada je bilo nepoznato da je Zelenski u suštini tražio od Putina dozvolu – preko Bennetta – da otkrije svoju lokaciju prije nego što da izjavu.

Benet je Putina opisao kao “pametnog i oštrog” i pristalica jevrejskog naroda. Međutim, rekao je da je držanje ruskog lidera postalo hladno kada su pomenuti Zelenski i njegovi zvaničnici, a Putin ih je opisao kao „naciste“ i „huškače rata“.

Bivši premijer – koji je funkciju dijelio s Jairom Lapidom sve dok se čvrsti konzervativac Benjamin Netanyahu nije vratio na vlast u decembru – rekao je da je “sve” što je radio na svom putovanju u Moskvu “koordinirano sa Sjedinjenim Državama, Njemačkom i Francuskom”.

Benetov intervju je uslijedio dan nakon što je glasnogovornica francuskog ministarstva vanjskih poslova Anne-Claire Legendre potvrdila da je predsjednik Emmanuel Macron “uglavnom” razgovarao s Putinom telefonom na zahtjev Zelenskog. U međuvremenu, dok su lideri Francuske i Izraela prenosili njegove poruke u Moskvu, sam Zelenski je javno izjavio da nikada neće razgovarati sa Putinom i zabranio svojim zvaničnicima da se upuštaju u bilo kakve pregovore sa ruskim liderom.

Naftalij BennetPutinrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pokositelj muha
1 godina prije

normalno da ne želi… ovaj iritanti zeleni kmečavac je jedno od ruskih najjačih propagandnih oružja
z druge strane, možda ga roknu ameri, buduči im kvari investiciju i radi više štete nego koristi

Zvone
1 godina prije

Značči Putin neče ubiti Zelenskog a Zelenski če ubiti Putina. Ja te Ruse stvarno ne razumem.

AJeTo
1 godina prije

Neće ga ubiti, ali ako ga uhvati poželjeti će da je mrtav.

neon
1 godina prije

Taman posla da zido-cionist Putin ubije svog cionistickog bracu Zelenskog. Hazarija jos nije ociscena od “stoke” Slavenske. Treba jos tu raditi, a i glumiti neprijateljstvo. Mada, Bennetu treba vjerovat, nece on slagat!

Emiliano Zapata
1 godina prije

Normalno kad obojica slusaju istog sefa i uspjesno odraduju osiromasivanje, zaduzivanje i depopulaciju svako s svoje strane fronta…

LZN
1 godina prije

Naravno da ga neće ubit…..a tko će da podpiše kapitulaciju ukrajine?
A poslije potpisivanja kapitulacije ubit će ga ameri…..

Amar
1 godina prije

Neobicno je da premijer jevrejske drzave odradjuje posao za jevreja koji je nacisticki vodja.Putin naravno nece ubiti zelenskog,jer bi u tom slucaju na njegovo mjesto dosao neko sposobniji.Glumac je bolji za Ruse nego za ukrajince.

Dragačevac
1 godina prije

Treba ga pustiti da što duže živi da sam sebe i svoj projekat bruka što duže, kao Sakašvili predsednik Gruzije, ubistvo bi moglo od njega kod ekstremista da napravi heroja, mogli bi da kažu ubijen je kukavički od strane Putina, ovako kada padne Ukrajina pobećiće na zapad sa milijardama i niko ga neće veličati nikada.

Ziv je Geza
1 godina prije

Ovo je samo jos jedan dokaz, da su i putin i zelenski samo glumci u reziranoj epizodi ukrajinski rat, samo sto u ovom ratnom filmu statisti(sirotinja) ginu dok glavni glumci i reziser pripremaju slijedecu epizodu.

Nema racionalnog objasnjenja zasto se citave drzave i narode pretvori u prah i pepeo zbog jednog covjeka.

Tako je bilo u libiji zbog gadafija,u iraku zbog huseina, u srbiji zbog milosevica, u siriji zbog asada, u ukrajini zbog zelenskog itd itd.

Ali eto, ta prica nekako drzi vodu za siroke mase,poput price o djedu mrazu, i roditelji i djeca znaju da djed mraz ne leti zrakom kocijama i ne baca djeci darove ali svejedno se prave da djed mraz postoji.

MrKamenjarac
1 godina prije

….MA TO SE PUTIN SALIO….

NOVI STARI
1 godina prije

a šta je s onim padobrancima u Kijevu od prije sokro godinu dana još 20-tak pokušaja atentata?

Lucija, prva
1 godina prije

“A concern about the level of suicide among Ukrainian soldiers “as a result of battlefield stress” was raised last month by the UK Conservative MP Iain Duncan Smith after he visited a military hospital near Kharkiv.”

O, pa sve bolje i bolje.
Ubije li se prije ili poslije uzimanja organa?

Je li ovaj Duncan samo ble.sav, kao što je često slučaj kod zastupnika, ili…se pravi ble.sav?
Ili, pronašao je način da indirektno upozori svijet? Ako netko to još ne zna.

Lucija, prva
1 godina prije

“Ukrowermacht, škrgućući zubima, priznaje da su ruske trupe zapadno od Sola i južno od Vasjukovke uspjele zauzeti važan mostobran. Kako bi održao obranu u ovom području, Ukrowermacht je hitno poslao dvije tenkovske brigade (17. i 4.), a za topničku zaštitu 43. topničku brigadu naoružanu samohodnim topovima 2S7 Pion.”

Lucija, prva
1 godina prije

Dopuna:
“Ukrainian military repelled Russian attacks near Shypylivka of Luhans’k Oblast, 17 km NorthWest of Lysychansk (93,340 residents) and 10 km SouthWest of Rubizhne (55,247 residents).”

Lucija, prva
1 godina prije

Prvi put ovo čujem. Pa sa rezervom. “Jedinica NATO naoružane žandarmerije osuđenih silovatelja Nacionalna garda Ukrajine naziva “The Kraken Regiment” napreduje u gradu Kreminna (18,116 residents). Podsjećamo kako funkcionira sustav. Nakon što je Donec’ka Narodna Republika proglasila nezavisnost od Ukrajine 2014. godine, što je na referendumu podržalo 96,3% stanovnika te tadašnje Oblasti Ukrajine, Ukrajina je ponudila osuđenim silovateljima i ubojicama da se dobrovoljno jave OSLOBODITI Mariupol’ od stanovništva Mariupol’a u jedinicu Bataljun Azov. Nakon što su korištenjem bespilotnih letjelica Switchblade 300 koje je tada uz njih imala samo američka vojska oslobodili Mariupol’, postali su dio žandarmerije Nacionalna garda Ukrajine sa dozvolom za silovanje žena Mariupol’a. Do 2022. godine utvrđivali su se u Mariupol’u i stanovništo grada držali su kao živi zid pred artiljerijom Donec’ke Narodne Republike u kojoj su bili upravo stanovnici Mariupol’a koje su ranije protjerali te ih ubijali NATO-vim SWITCHBLADE 600 i BAYRAKTAR TB2 bespilotnim letjelicama koje su… Čitaj više »

Nena
1 godina prije

Nije lud da prlja ruke o jedno govno,a samim tim kad bi ga ucmekao napravio bi od njega idola mnogim svetskim budalama..
Treba njega zarobiti pa ga prikazati onakvim kakav je pa će svi da ga pljuju i je.u mu mater..

nessy
1 godina prije

Ako je vjerovati UA obavjestajnim sluzbama, od pocetka sukoba do danas, bilo je vise atentata na klaviristu, nego na Castra u 30 godina. Ili su svi ti atentatori totalni amateri, niti da je okrznut, ili netko laze. Ili on mozda ima natprirodne sposobnosti. Pa sami UA obavjestajci su rekli da je nakon napada na Krimski most, Zelenskom doletjela granata pod prozor. Tko je vec gadjao, moglo je biti i kroz prozor.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. vražju, roktavu khazarsku svinju Zelenskog, ubiti će udarci rukama i nogama isti onakvi kakvi su ubili Gaddafija na sred ceste jednog dana…. Presuditi će mu žrtvovani ukrajinski nevini ljudi…………

Perun
1 godina prije

Vladimir Putin ce mu sigurno poslat rastimani klavir pa neka zelenko svira valkyrie , Wilhelma Richarda WAGNERA…P.S…sviraju ku..com ,zelenko i hazarski rastimani simfonijski orkestar( ili ono sto je ostalo od orkestra jer zelenko je smijenio dirigenta ,ministra obrane Oleksija Reznikova)…SFSN..

Denis Crnjac
6 mjeseci prije

Od toliko neuspješnih pokušaja,normalno da je odustao.Pitanje se treba postaviti Zelenskom…Obećaješ li da nećeš ubiti Putina?Zapadu treba Putin baš ovakav kakav je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI