Taylor Swift tvrdi da je njen bivši menadžer koristio ‘Sorosov novac’ za kupnju njezinih glazbenih prava

Taylor Swift
11 komentara

Poznata pop zvijezda nedavno se našla usred skandala, tvrdeći kako joj bivši menadžeri “ne dozvoljavaju pjevati vlastite pjesme”, te tvrdi kako su joj diskografska prava prodana “bez njenog znanja”.

Pop zvijezda Taylor Swift optužila je Scootera Brauna da koristi sredstva obitelji lijevog milijardera Georgea Sorosa za kupnju njenih glazbenih prava, objavio je The Mix u petak.

Dramatična poruka stigla je kad je Swift održala govor nakon što je primila Billboardovu nagradu za ženu desetljeća.

“Nakon što mi je uskraćena mogućnost da odmah kupim svoju glazbu, cijeli moj katalog prodat je Scooter Braunovoj tvrtki Ithaca Holdingsu u ugovoru za koji mi kažu da ga je financirala obitelj Soros, 23 Capital i ta Carlyle Group”, rekla je Swift.

Također je odvojila trenutak za razgovor o “toksičnim muškim privilegijama” u industriji.

“… Dopustite mi da kažem da su definicija toksičnih muških privilegija u našoj industriji ljudi koji govore” ali uvijek je bio dobar prema meni” kad postavljam valjane brige o umjetnicima i njihovom pravu na posjedovanje njihove glazbe. I naravno on je dobar  prema tebi – ako si u ovoj sobi, imaš nešto što mu treba “, rekla je pjevačica, misleći na Brauna.

15. studenog Swift je na Twitteru objavila dramatičnu poruku svojim obožavateljima rekavši da njena bivša diskografska kuća, naime Scooter Braun i Scott Borchetta, neće dopustiti pop zvijezdi da ”pjeva svoje pjesme” koje ”nijedan od ovih muškarca nije napisao” i da nijedan od njih “nije učinio ništa da stvori vezu koju ima sa svojim obožavateljima”.

Nakon što je Swift na Twitteru potražila podršku, u Nashvilleu je Braunov ured navodno zatvoren zbog prijetećih poziva njenih fanova.

Big Machine Records negirao je Swiftine emocionalne optužbe i osudio je jer se obraćala svojim fanovima, što bi moglo naštetiti kompaniji i ljudima koji su s njom povezani.

U lipnju je medijski holding Ithaca Holdings LLC, Scooter Braun, najavio kupnju Swiftine bivše izdavačke kuće Big Machine Records, čime su dobili diskografska prava na pjevačicinih prvih šest albuma, izvijestio je Billboard. To znači da tvrtka posjeduje Swiftinu raniju glazbenu građu i ima zakonsku osnovu da je spriječi da je izvodi do 2020. godine.

Borchetta je u postu na web stranici Big Machine rekao kako joj je poslao tekst, a također je kontaktirao i njenog oca, koji je dioničar Big Machine-a. Dodao je i da je Swift “imala svaku priliku da dođe u posjed svojih diskografskih prava”.

Diskografska kućaPrava na pjesme
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Bidna Taylor, baš mi je žaj . . . kako je samo okrutan ovi svit u kojemu nema pravde . . . mi smo svi uz ovi portal u mislima sa njon . . . 😥

tuf
4 godine prije

Činjenica da se ova bivša pjevačica country glazbe okrenula prema podršci fanova na Twitteru govori da nema pravne osnove na kojoj bi došla u posjed svojih djela koja je ugovorima prepustila stanovitoj kompaniji. Baš kao i kada freelancer radi ugovorno za tvrtku i odriče se daljnjih prava na izvršeni rad (ali je za to i plaćen), tako se ni ova pjevaljka nema što žaliti jer je za svoja djela dobila novac od kojega je kupila kuću i luksuzan život. Neka se nauči snositi odgovornost onoga što potpisuje, kao i svi mi ostali.
A za Sorosev trag u ovoj ‘investiciji’ nema ničega čudnoga, ako ideološki promotrimo zadnje albume navedene pjevaljke Swift.

Busola
4 godine prije

Svi znamo na što su joj ličili spotovi i da se samom vragu prodala iluminatima i masonima. Sada teško će se izvući , prije će završiti u psihijatrijskoj bolnici.

Svaki čovjek treba dobiti drugu šansu (jedino ako nije masovni ubojica i manijak…) tako i ona , ali sama se za nju treba izboriti!

tihobl
4 godine prije

Ko je ta Taylor Swift ?
Zna li da otpjeva Zajdi, zajdi?

Stock
4 godine prije

Hu d fak je ona?
Okle nje ovdje?

jure
4 godine prije

ajde definiraj prvo levo i desno, stani, pa malo razmisli….

Matko
4 godine prije

Boli nas taki taki !!

Dundić
4 godine prije

Nije uopće loša ni kao pjevačica ni kao ličnost, ako je tko čuo neki njen intervju, bistra i duhovita ženska, i ovo je hrabar potez sa Sorosem. Makar, osobno to ne slušam baš, ali svakako joj priznajem određenu vrijednost.

Annabella
4 godine prije

Ovo je zbilja jako važna vijest! Kako bismo spavali da to ne znamo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.