Graham nameće ideju o impičmentu Kamale Harris

Lindsey Graham
8 komentara

Američki senator Lindsey Graham (Južna Karolina) možda je glasao protiv opoziva Donalda Trampa, ali izgleda da je otvoren da drži potpredsednicu Kamalu Harris na istom nivou nakon perioda 2022. godine.

Pojavljujući se u „Fox News Sundayju“, Graham je kritikovao suđenje za impičment u Senatu, koje je na kraju propalo, sa 53-47 glasova, nedovoljno za donošenje presude „krivice“. Nazvao ga je „uvredom zakona“ i „neustavnim“.

Međutim, uprkos neuspehu, republikanac koji podržava Trampa kaže da su demokrate „otvorile Pandorinu kutiju“ i da bi lideri poput Harris mogli da plate cenu.

„Otvorili smo Pandorinu kutiju za buduće predsednike, ako koristite ovaj model, ne znam kako Kamala Harris neće biti opozvana ako republikanci preuzmu kuću?“, rekao je.

Harris je prozivana više puta tokom suđenja za impičment zbog svoje prethodne promocije fonda kaucije za demonstrante Black Lives Matter koji su pustili izgrednike koji su na kraju uhapšeni zbog odvojenih krivičnih prijava.

Neki su čak sugerisali da republikanci preuzimaju kontrolu nad Kongresom i da mogu imati šansu za poništavanje izbornih rezultata 2024. godine.

„Graham je u pravu u vezi sa ulogom u 2022. godinom. Ako republikanci preuzmu Kongres, oni ne samo da mogu opozivati Bajdena ili Harris (iako je malo verovatno da će imati potrebne glasove za opoziv), oni bi potencijalno mogli uspeti da ponište rezultate izbora 2024.“, predložio je bivši autor tekstova Baracka Obame, Jon Favreau.

Graham je takođe otkrio za Fox News da je razgovarao sa Trumpom nakon završetka impičmenta i predložio da će bivši predsednik biti aktivno uključen u Republikansku stranku u budućnosti.

„Razgovarao sam s njim sinoć; bio je zahvalan svojim advokatima. Cenio je pomoć koju smo svi pružili. Znate, spreman je da krene dalje i obnovi Republikansku stranku“, rekao je, dodajući da je bivši predsednik„ uzbuđen “zbog međuizbora 2022. godine.

Trampov uticaj na Republikansku stranku bila je tema o kojoj se dugo raspravljalo, posebno u svetlu sedmorice republikanskih senatora koji su u subotu glasali za impičment, a senator Mitch McConnell (Kentaki) naizgled se okrenuo svojoj prošloj podršci i održao govor rekavši da je Tramp „odgovoran“ za pobunu na američkom Kapitolu 6. januara – uprkos tome što je glasao protiv impičmenta – i sugerišući da bi mogao da se vodi pred krivičnim sudom.

Graham je rekao da bi se McConnellov govor mogao vratiti i progoniti republikance.

„Mislim da je govor senatora McConnella očigledno imao teret na grudima, ali nažalost opteretio je leđa republikancima“, rekao je. „Taj govor ćete videti u kampanjama 2022.“

Kamala HarrisLindsey Graham
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar
3 godine prije

Kaze Elon Munsk
-Zelio bi popricati s ruskim predsjednikom V.V.Putinom.
Kremlj je odgovorio
-Interesantno, mogucno.
Siguran sam 100% da ce FBI/CIA zaprijetiti Elon Musku, zato jer se to ne uklapa u njihovu zelju da Rusija bude iziolirana.
Stav zapada je
-Rusiju se mora izolirati.
Da bi oni ( zapad ) mogli varati i lagati, da ne bi bilo alternativa.

Max
3 godine prije

Zašto ne.

Mucke
3 godine prije

Izbori 2022 i 2024 ? Moze li velecjenjeni bivsi predsjednik ili bilo ko drugi objasniti zasto smatra da opet nece biti pokradeni
na isti nacin kao na proslim predsjednickim izborima i izborima za senat u Georgiji npr.?

Hana
3 godine prije

impičment? cijenjeni novinar nezna hrvatski ili..?

Kengurko
3 godine prije

Zašto impičment a ne opoziv ?

Malimali
3 godine prije

sa 53-47 glasova

praver brojke su 57 prema 43

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI