Rusija je sada “kriva” i za debakl NATO pakta u Afganistanu

Rusi krivi za debakl u Afganistanu
17 komentara

Brojne vlade pokušavaju oklevetati Rusiju i optužiti je za potporu radikalnim afganistanskim talibanima, navedeno je u komentaru informacijskog odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

“Iako smo dobili potvrdu od afganistanskih vlasti da su optužbe protiv Ruske Federacije u vezi s navodnom podrškom koju Moskva daje talibanskom pokretu neutemeljene, neki afganistanski parlamentarci i čelnici pokrajinskih struktura se i dalje igraju s takvim insinuacijama”, navodi se u izvješću.

Konkretno, zapovjednik policije u provinciji Kandahar, general Abdul Razaq, rekao da je Rusija “pomaže financirati talibane i opskrbljuje ih oružjem”.

“Osim toga, američki televizijski kanal Fox News, primjenom poznate tehnike manipulira javnim mnijenjem, kombinirajući izvješća o pojavi neidentificiranih helikoptera u pokrajini Kunduz i krijumčarenje roba preko granice afganistansko-tadžikistanske granice s običnim izmišljotinama afganistanskih pseudoanalitičara o navodnom dolasku ruskih vojnih savjetnika među talibane. Dostupni dokazi sugeriraju da je stvarna situacija je sasvim drugačija”,  naglašava rusko MVP.

Na primjer, afganistanski mediji su u siječnju objavili članak o uhićenju američkih vojnika u jednoj od tri pokrajine u kojima djeluju talibani. Istovremeno su uhićeni i teroristi “Islamske države “, koji su planirali kupiti oružje od Amerikanaca. Kasnije je američka vojska objavila da su materijali ispitivanja, novac i oružje “misteriozno nestali”.

“Stječe se dojam da u pokušaju da se pozornost svjetske zajednice odvrati od mnogih pogrešaka počinjenih tijekom više od 15 godina prisustva američke vojske i NATO vojnika u Afganistanu, neki ljudi, uključujući i njihove pristaše u afganistanskim strukturama, i dalje pokušavati oklevetati Rusiju, a na drugoj strani skrivaju svoje aktivnosti kojima pomažu teroristima, posebice militantima ISIL-a”, zaključilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Ranije je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjave o navodnim isporukama oružja iz Moskve talibanima nazvao krajnje neprofesionalnima.

dabeklodgovornost
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
anarho
6 godine prije

Dal je moguce da jedna “regionalna sila” ima toliki utjecaj svuda po svjetu? Pa na sta je spao taj superiorni NATO i exceptional USA kad jim jedna “regionalna sila” pravi tolike probleme? Zar je moguce da jedna “benzinska crpka” koja je pred ekonomskim bankrotom (naravno zbog sankcija velikih sila) moze financirati svo to mjesanje u demokratske procedure izbora, hakovanja najnaprednijih tehnologija, podmicivanja radikalne opozicije po cjelom svjetu, noruzavanja talibana i assadovih vojnika i uz sve to da jos i dalje nije bankrotirala? Ide mi matematika al ovo mi nikako ne ide u racunicu … (sarcasm off) … neko gubi tlo pod nogama a to ocito nisu Rusi.

Podravec
6 godine prije

Pa da im i daju instruktore,pa što? Je li amerika radila nešto drugačije tijekom osamdesetih? Brzezinski the dewil se je slikao sa njima i to javno!Pa su im bili tzv,,borci za slobodu,, (jeste li primijetili kako ameri olako koriste riječi: sloboda,demokracija, ljudska prava……)Pa sad kukaju i plaču: eto Rusa u Afganistanu! Osveta je zaista gadna kurva!

ludiagresivan
6 godine prije

Rusija je kriva jer mi se zastopao odvod u kupaonici!!!

čokolino
6 godine prije

Sledeči put, kad me ustavi policija zbog prebrze vožnje neću platiti kazne. Jednostavno ću okriviti ruse da su mi shekovali brzinometar pa neka oni plate kaznu. Ili neka jim udare još koji embargo.

subaru
6 godine prije

A što priječi ruse da pomažu svoje saveznike talibane, nešto su sretni što su im ovi u trbuhu skoro? Zar nisu ciokauboji slali oružije muđahedinima da poraze ruse? Zašto im ne vrate istom mjerom? E pa tako bi uradili da sve ovo nije šarada akustika cionistićka.

Srba
6 godine prije

ko gubi ima pravo da se ljuti…osim u sportu…al ovde se gine baco…

Jupiter
6 godine prije

Nije valjda da se povlače? Nemoguće! Mak je ove godine rodio fenomenalno!!!!

Vlastimir
6 godine prije

Rusija je za zapadne zemlje kriva za sve,a najviše što je “živa.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI