Rusija: Ubojice generala Asapova će biti kažnjene po zakonu ratovanja

Ruski specijalac
39 komentara

U Siriji je 23. rujna u granatiranju položaja na kojem se nalazio ubijen ruski general-pukovnik Valerij Asapov. Navodno su minobacačku vatru na položaj na prvoj crti, na kojem je bio general Asapov, otvorili militanti ”Islamske države”. General Valerij Asapov je bio dio skupine ruskih vojnih savjetnika koji upravljaju operacijama sirijske vojske u pokrajini Deir Ez-Zor.

Jučer je dopredsjednik Odbora za sigurnost i obranu Vijeća Ruske Federacije, Franc Klincevič, izjavio ”kako će krivci za smrt ruskog generala u Siriji biti kažnjen u skladu sa zakonom ratovanja”.

Ranije je američki State Department odbio tvrdnje ruskog Ministarstva vanjskih poslova kako je general Asapov ubijen zbog dvoličnosti američke politike u Siriji.

Washington je također odbacio optužbe za potporu ili suradnju s teroristima ”Islamske države”. State Department je istaknuo kako se ruske tvrdnje “ne temelje na stvarnim činjenicama”.

“Nama je jasno da su Amerikanci otkrili svoje pravo lice. Oni u informativnom prostoru šire laži, ali u ono što kažu, ljudi vjeruju. Ono što govore čuju milijarde, dok ono što mi kažemo čuju milijuni. To su različite stvari. Međutim, najvažnije je da se mi nećemo zaustaviti i ići ćemo do kraja. Svi će odgovarati za smrt generala. Vjerujte mi, pronaći ćemo sve osobe koje su bile uključene u ovo i svi će biti kažnjeni sukladno zakonu ratovanja”, rekao je Klincevič.

Senator je dodao kako Rusija ima sve dokaze o američkoj krivnji za smrt generala.

“Već smo dokazali i pokazali počinitelje ovog ubojstva. Znamo sve,… do najsitnijih detalja. Pokazali smo fotografije, pokazali smo rad američkih specijalnih snaga koje su tamo. Pokazali smo njihove postupke u sukobu. Znamo za njihove tajne obavještajne aktivnosti. Kada su otkrili informacije gdje je bio general sa svojom skupinom i kako su organizirali masovan udar. Sve to smo već pokazali i ne trebamo nikakve druge dokaze”, rekao je Franc Klincevič.

Podsjetimo da je nedjelju Ministarstvo obrane Rusije potvrdilo smrti general-pukovnika Valerija Asapova. Visoki ruski časnik je ubijen je u blizini grada Deir Ez-Zora u borbama protiv terorista, koje su na ovom području posljednjih tjedana vrlo žestoke.

Smrt generala Valerija Asapova je komentirao i zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

“Smrt ruskog zapovjednika je cijena koju plaćamo u krvi zbog dvolične američke politike u Siriji”, kazao je Rjabkov.

Asapov je bio zamjenik zapovjednika 5. Armije ruske Istočne vojne oblasti sa sjedištem u Ussurijsku.

U Deir Ez-Zoru ubijen ruski general Valerij Asapov

Valerij Asapov
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Crveni Komesar
6 godine prije

Lepo receno.

Kamo srece da ce da anhiliraju americke obavestajce i placenike odgovorne.

Pobedite taj kolektivan sljam u Siriji i bice kao da je osvecen!

17 novembar
6 godine prije

kakva ce biti osveta ostaje da vidimo do sada za pad putnickog aviona iznad egipta pa do pada aviona sa vojnim orkestrom nije bilo nista mozda ne znaju koje to uradio . kad su turci oborili bombarder isto nisu nista uradili .situacija u siriji nije isto kao na kavkazu ganjati hataba munaeva basaeva i ostale bradonje koje su i tamo zadavali velike probleme. i ovde optuzuju isil

planetx
6 godine prije

Šta se otvoreno ne napiše: SAD su glavni izvor terorizma i dvoličnosti.

Damir
6 godine prije

Ja bih jednstavno napisao javno pismo redatelju Oliveru Stonu da snimi više taj jedan antiratni film kakve je snimao krajem 80-ih i početkom 90-ih o strahotama rata, o ratu u Siriji i načinu na kojem Ameri i Židovi vode rat.
Demagoški i lažno i na kraju što to oni predstavljaju i što nude kao rješenje, Demokraciju?

Mogu biti Rusi i Sirijci u glavnim ulogama ili Ameri kojima postane jasno za koga ratuju i da su pogriješili
.

viktor lenac
6 godine prije

kako je došao blizu položaja pa su ga ucmekali, to je greška ruske vojske, vodi se rat i padaju žrtve na svim stranama, Amerikanci su došli prije Rusa na drugu stranu Euphrata iza leđa ISILa koji je zaustavio rusko-sirijsko napredovanje, ruski planovi u tom djelu su poremećeni i zato čujemo ogorčene verbalne ispade ruskih vojnih dužnosnika

Konstantin?
6 godine prije

Nema nista tragikomicnije od komentiranja t.z. “kauc generala”! Osveta za smrt Asapova je vec pocela. Nije valjda da ce Putin, Sojgu i neznam ko vev jos nama ovde prvima saopstiti njihove planove! A za pad Egipatskog aviona racuni su izvajani. E moji “kauc generali” samo Vi seirite! Rusija i Sirija ce pobediti u ovom prljavom ratu ma sta Vi god *rali ovde i na drugim portalima!

Travis
6 godine prije

Tako su i Ameri u Vijetnamu u početku ginuli pomalo pa sve više.

antun comb
6 godine prije

ahahaaa. pijani rusi se nalocu pa onda prdekljaju. oni ce nekoga srediti a kao sa NASA-om idu praviti zajednicku svemirsku stanicu. pa ako ti neko ubija generale ti sa njim ni vodu zajedno ne pijes a kamoli da pravis svemirske stanice…..evo vam naslov pa googlajte.

“Russia and US will cooperate to build moon’s first space station”

Alen
6 godine prije

Ne znam zasto Franc daje.ovakve izjave ,valjda radi ruske javnosti.. Ovo sigurno nece proci nekaznjeno i to masno a nazalost ovakvih gadosti od luzera amerikanaca ce biti sve dok ne pobjegnu iz sirije…

Tomica
6 godine prije

Sinoć je bio neki dokumentarac o SADistima u Afganistanu. Godinama su trpili gubitke iako se to nije davalo u javnost. Dosta ih je skončalo tamo i sila tehnike je uništena. Koliko god su sumnjali da Pakistan pomaže talibane nisu bili sigurni i nisu imali dokaze. Čak i kada je to bilo očigledno, nisu se odmah odlučili na kontra mjere, jer im je Pakistan bio ključni partner. Prvi put kad su i pokušali nešto, Pakistan im je prekinuo opskrbu a sve je maltene išlo preko njih. Vjerovatno i u Siriji imaju gubitaka ali to se neće doznati. Interesantno je da im zrakoplovi padaju “zbog tehničkog kvara” samo U SAD i na poligonima a nikad u borbenim akcijama. Kod Rusa je sve transparentno a i da hoće ne mogu ništa sakriti jer je svaki njihov gubitak veoma značajan za propagandni rat protiv njih i Sirije. Mislim da će se Rusi višestruko osvetiti… Čitaj više »

most
6 godine prije

Naravno da neće Rusija raditi greške SSSR-a i utrkivati se u naoružanju sa zio-nazi hijenama, niti će slati trupe kao onda u Afganistanu. Činjenica je da im ubijaju ambasadore, generale, a odgovore tamo gdje se nepijatelj najmanje nada. Samo kako se riješiti novíh korisnih idiota, Kurda? Jedino IzraHELL i američki Deep State imaju za cilj berkrajni rat na tom prostoru.

Ivo
6 godine prije

Rusija definitivno pobjeđuje u Siriji, a američki šljam gubi. Generali su vojnici, i povremeno ginu, toga će uvijek biti, a Rusija zna kako to naplatiti bez puno buke. Jedan od sigurnih znakova da šljam gubi je i poplava trolova i botova na ovom portalu. U ovom konkretnom članku omjer pluseva i minusa je podjednak, što uglavnom nikad nije slučaj, jer smeće rijetko zalazi ovdje i velika većina komentatora zna pravu isinu. Očigledno su se uspaničili, pa sad i ovdje šire svoju propagandu. Kao, sve je to relativno, i možda niste u pravu kad jasno kažete da su ameri zločinačko smeće. No ništa od tog sporta, 17.11, travis i ostali trolčine.Vaši gazde puše.

ja_sam
6 godine prije

Znamo … znamo … znamo … sve znamo … Znate vi ku… od ovce. Da znate ne bi vam poginuo najvažniji vojni dužnosnik u Siriji. Pokazujući prstom u Amere okušavate prikriti svoju nesposobnost, ništa drugo.

antun comb
6 godine prije

svrsavajte vi i dalje na sahistu putina i na ruse…..

#SYRIA 28.09.2017 – 335 views

ISIS Attack Cuts Off Palmyra-Deir Ezzor Highway, Terrorists Claim Capturing 2 Russian Soldiers

čitatelj portala
6 godine prije

Još jedna ruska žrtva u borbi za bolji svijet. Ne zaboravimo ih!

ivex
6 godine prije

Rusi prate Amere oni Ruse ništa novo, sve već viđeno još iz doba Hladnoga rata, stoga ovaj napad je isključivo neopreznost Ruske strane koja očito je procjenila da u to vrijeme neće biti nikakvih akcija od strane kozojeba, zato je Ruski general bio u obilasku na prvoj crti, jbg nitko nije savršen pa niti Ruska vojska i njihova obavještajna služba totoalno kriva procjena stanja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI