Izrael prosvjeduje jer je Moskva primila izaslanstvo Hamasa

Izrael zid
8 komentara

Izraelski ministar za okoliš i za pitanje Jeruzalema Ze’ev Elkin se tijekom posjeta Moskvi sastao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i izrazio prosvjed u vezi s nedavnom posjetom Moskvi delegacije palestinskog pokreta Hamas, kojeg izraelske vlasti smatraju ”terorističkom organizacijom”.

Ze’ev Elkin je za izraelske medije potvrdio da se taj posjet dogodio i objasnio da je prosvjed bio najavljen prije odlaska palestinske delegacije za Moskvu, prije svega zbog činjenice da je dio Hamasovoj delegaciji bio Saleh Al-Arouri, koji je nedavno izabran u politbiro ”Islamskog pokreta otpora”, a poznat je kao jedan od lidera vojnog krila Hamasa.

Ze'ev Elkin
Ze’ev Elkin

U razgovoru s Lavrovom je izraelski ministar ”izrazio zbunjenost zbog činjenice da je čovjek kojeg su protjerali Jordan, Turska i Katar mogao primiti poziv iz Rusije”.

Prema Elkinu, ruski ministar vanjskih poslova je bio iznenađen i obećao ”da će saznati kako je Saleh Al-Arouri dobio rusku vizu”.

Kao što podsjeća portal NEWSru.co.il, izaslanstvo Hamasa je posjetilo Moskvu prošlog tjedna. Na njegovom čelu je bio prvi zamjenik čelnika politbiroa Hamasa Mousa Mohammed Abu Marzook. Uz njega su u Moskvi bili i Saleh Ar-Arouri, voditelj Odjela za međunarodne odnose Hamasa, te Husam Badran, tajnik tiska. Izaslanstvo je u glavni grad Rusije stiglo iz Kaira, a o posjetu su izvijestili i državni ruski mediji. No, program posjete i popis dužnosnika s kojima su se trebali sastati predstavnici Hamasa nisu objavljeni.

HamasHusam BadranMousa Mohammed Abu MarzookSaleh Al-ArouriSergej LavrlovZe'ev Elkin
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
6 godine prije

Izražavam prosvjed u vezi s nedavnom posjetom izraelskog ministra za okoliš i pitanje Jeruzalema Ze’ev Elkina Moskvi pošto ja smatram izrael terorističkom državom koja izvodi državni terorizam.

mars
6 godine prije

Kada si velesila tada ti uručuju prosvjede, kada si prkno tada ti izručuju rakete i bombe. U današnjem svijetu koji se kune u međunarodno pravo, deklarativno zalaže za dijalog i vladavinu “prava”, ipak je ijepo biti jak. Rusija je poslije početne naivnosti poslije raspada SSSR-a naučila tu lekciju. Na vrijeme.

majmun
6 godine prije

Nema granice bahatosti i licemjerju Izraela.

dalmata
6 godine prije

Kako kaze slika.dobro utovljeni cionist zaboravija je da je sam Sjor Presjednik Putin,odavno,ka pravi dentlmen,upozorija vrhovnu cionisticku Sotonu,da ne napada Siriju.Ali bolest je jaca i nastavili su u inat Rusiji.Ne da triba prima zaklete neprijatelje Izraela,USrA i NATO,vec ih triba dobro obucit i naoruzat,a onda se cudon cudit sta se dogada.Provjerena Izraelka i USrA podla licemjernost.Klin se klinom izbija

Bobi
6 godine prije

Na kraju ce produljiti zid placa

Tvrtko Maras
6 godine prije

Haha, Lavrov je iznenadjen… i uvredjen!

Jole
6 godine prije

Nema rupe gdje nosonje nisu gurali svoje njuške,Pazi ovo,ministar okoliša,a bavi se stvarima koje nemaju veze sa njegovim ministarstvom.I naravno da je Lavrov bio iznenađen što ovaj trkelja.Pa nije mvp da je to njegov resor.Zašto su primili Hamas,To je poruka cionistima za sve loše što su radili u Siriji,Oni su tamo neprijatelji Rusije.Mislim da ih je Rusima preko glave.

Imam
6 godine prije

Ono sto su palestinci u muslimanskom svijetu to su srbi u pravoslavnom svijetu. Cekaj jos koju god i ode vojvodina 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI