Ništa nije slučajano, pozitivne osobe stvaraju pozitivan svijet. Priča o kaznionici Turopolje…

Kaznionica Turopolje - Gastro tražilica
27 komentara

Gastro tražilica prvi je YouTube kanal koji se bavi promidžbom poznatih i manje poznatih restorana na Balkanu i šire, ponajviše gastronomskih destinacija na području bivših ex-yu zemalja. U vječnoj potrazi za dobrom hranom, posebnim okusima i fascinantnim kulinarskim pričama u Hrvatskoj i regiji.

Ovaj put, Gastro tražilica je nadmašila samu sebe. Realizirala je fantastičnu reportažu o kaznionici Turopolje, koja je doista jedna vrlo pozitivna priča i može biti uzor cijeloj Europi.

U ovoj nevjerojatnoj priči Gastro tražilica posjetila je Kaznionicu u Turopolju, gdje su se upoznali s funkcioniranjem sustava iznutra, te doznali na koji način se zatvorenici rehabilitiraju na farmi koja se nalazi u sklopu kaznionice. U ovoj emisiji otkrivaju kako sam zatvorski sustav funkcionira, što to točno rade zatvorenici na svom putu resocijalizacije i kako se hrane tokom izdržavanje svoje kazne. Za kraj posjetili su i restoran Bicko u Zagrebu, koji u suradnji s turopoljskom kaznionicom u svojoj ponudi ima crnu slavnonsku svinju.

Posebna zahvala svom osoblju iz Kaznionice u Turopolju koji su sudjelovali u ovoj emisiji, te restoranu Bicko! Uživajte u sadržaju, komentirajte i pretplatite se na kanal!

Gastro tražilicaKaznionica Turopoljerehabilitacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pa to jest ! Sustavno rješenje ! Pokazalo se .. Da je procenat povrata u kriminal , osudjenih lica , manji od —- 5% 😱 u prvih 5 godina po izlasku iz zatvora u zemljama gdje im se omogući da rade i prihoduju od vlastita rada ! Još ako su se tokom kazne osposobili za kakovi zanat te opismenili .. !!! Tad je JOŠ NIŽI !!! Stara je ona … Besposlica — đavolje igralište 😉 . Dobar text logicno.com 👍

tihobl
1 godina prije

Ima i Momo Kapor dobru pricu o restoranu pri zatvoru.

U doba SFRJ dobra hrana je bila po tim restoranima. Sami proizvode i meso i povrce.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Odlicno ali ima i bolje. Na ovim prostorima zbilja ima vrhunskih restorana koji zasluzuju Mishelinove zvjezdice pogotovo u Beogradu , Novom Sadu a vani mi je broj jedan Azerbejdan pa Iran koji su neopravdano gastronomski nize nego zasluzuju!

Гавран
1 godina prije

Knjaz Miloš je prilikom posete Požarevcu ponudio uslugu vernom narodu. Požarevljani rekoše: Da nam izgradiš zatvor. Što baš zatvor. Da nam deca budu blizu nas.

Max
1 godina prije

Sretno momcima.

Magefun
1 godina prije

To su vam ” stručnjaci ” za hranu i gastronomiju, likovi jedu paprikaš a govori da je to gulaš! Kad im plate hranu, onda su tu top ocijene,a materijal koji rade je sve premade.

Jadranka S.
1 godina prije

Mnogi ljudi govore: “Na svijetu ima toliko nepravde. Varalice uzivaju u svemu, lopovi i kriminalci imaju sve.” Kada u nekome raste ideja da oni uzivaju, to pokazuje da taj nije jednostavan, nije ispravan. Isti je kao i oni, samo nije tako hrabar. I on se zeli zabavljati kao i oni, samo se boji platiti cijenu za to. On je takoder lopov, ali je potrebna snaga da se ukrade, a njegova je snaga otisla. I on zeli varati kako bi stvorio hrpu novaca, ali netko moze biti uhvacen, zatvoren, pa je prestao. Kada bi bio siguran da ga nitko nece uhvatiti, kada nebi bilo straha od zatvora, on bi trenutno postao lopov. Svjesno osvjesteni osjecaju samilost, zale te ljude koji ce izgubiti sve, za nekoliko saka zlata i srebra. Oni ce nestati praveci kuce od blata, dvorce od pijeska. Oni lutaju u nistavilu dok je iskustvo vjecnog moguce. Svjesno osvjesteni su… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI