Poziv na znanstveni skup: Cjepiva 21. stoljeća – izazovi s kojima se suočavamo

Stop neprovjernim cjepivima

Od 20. do 21. rujna 2019. u Skopju, Sjeverna Makedonija, u Centru za dizajn i inovacije – javna soba, održat će se znanstveni skup: Cjepiva 21. stoljeća – izazovi s kojima se suočavamo. Znanstveni skup održat će se u suorganizaciji Udruge za zaštitu ljudskih prava Od nas za nas i Udruge Zdravlje ne ulazi kroz iglu.

Sudionici znanstvenog skupa su:
Dr. Srećko Sladoljev
Dr. Alma Demirović
Dr. Lidija Gajski
Dr. Jadranka Biban
Dr. Mateja Černič
Jagoda Savić, sociologinja
Dr. Jovana Stojković
Prof. dr. Vladimir Trajkovski
Vesna Simonova, farmaceut
Milina Dorić, odvjetnica
Nina Atanacković Solomar, odvjetnica
Ljupka Elenova, odvjetnica

U petak, 20. rujna 2019., skup počinje u 18 sati, a prva sesija nosi generalni naziv “Pravni i sociološki aspekti obveznih medicinskih intervencija” u kontekstu koje će se obrađivati sljedeće teme: Prava i obveze koje proizlaze iz Ustava, zakona i ratificiranih međunarodnih konvencija o pravu na izbor te slobodi govora i vjerovanja; Informirani pristanak i njegove iznimke – Oviedo konferencija; Diskriminacija necijepljene djece u kontekstu međunarodnog prava; Načelo jednakosti i jednakovrijednosti u zakonu; odgovornost za nastali rizik; Diskriminacija pacijenata s kontraindikacijama; Protuzakonito zastrašivanje liječnika koji se bore za prava pacijenata, prijeteći da će izgubiti posao zbog svojih aktivnosti.

U subotu, 21. rujna 2019., skup će početi u 10 sati ujutro. Druga sesija nosi generalni naziv “Lijek koji se temelji na dokazima” u kontekstu koje će se obrađivati sljedeće teme: Vakcinacija – zdravstvena potreba ili dogma bez podrške; Problemi s cijepljenjem; Etički aspekt pravne obveze; Patološki imunološki odgovor kao rezultat dugotrajne imunološke provokacije invazivnim cjepivima; Imuno-biološki mehanizmi koji mogu promijeniti imunološko zdravlje primatelja cjepiva; Imaju li cjepiva ulogu u stvaranju regresivnog oblika autizma?; Prevencija vs. profit; Možete pitati sve što niste znali o ospicama; Informacije vs. dezinformacije u 21. stoljeću; Ideološki konstrukti cijepljenja; Socijalni aspekti medicine i cijepljenja; Metodološki dizajn studija koje se bave učinkovitošću i sigurnošću cjepiva; Učinkovitost i sigurnost cjepiva; Obvezno cijepljenje u Hrvatskoj – svi ga preporučuju, nitko ne preuzima odgovornost kada stvari krenu po zlu; Prikaz slučaja.

Treća sesija nosi generalni naziv “Prevencija u 21. stoljeću”, a u sklopu nje će se obrađivati sljedeće teme: Cjepiva, svjesnost i Hipokrat, negdje između …; Zdravstvena prevencija – Da li je pravilno razumijemo?; Alternativni i dokazani načini prevencije zaraznih bolesti; Imamo li alternativu? Koju prevenciju odabrati i zašto?. Nakon svake sesije predviđena je rasprava, a na kraju znanstvenog skupa usvojit će se usuglašeni zaključci.

Zainteresirani slušači mogu se registrirati ovdje. Do sada ih je već 200 registrirano.

Radi velikog interesa medija, organizatori su također omogućili prijenos uživo (live-stream) na sljedećem YouTube kanalu: LINK


Izvor: Cijepljenje.info

Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

U suštini….polemika je moralne prirode onoga ko odlučuje oko toga, koliki je razuman i prihvatljiv postotak “kolateralne štete”;profita se neće odreknu, samo je pitanje cijena toga koju na žalost plaćaju drugi svojim zdravljem i životima.

Dub Miroslav
4 godine prije

Na ovom portalu dosta je pisano o manjinama koji iskorištavaji ili ugrožavaju večinu. Mora se znati da je cijepljenje prvenstveno zdravstveno-ekonomska kategorija: jeftinim cijepljenjem sprječavaju se epidemije, skupo liječenje oboljelih i liječenje posljedica. S te strane svi oni koji se ne žele cijepiti su manjina koja ugrožava zdravstveno i financijski večinu više nego i u jednom drugom aspektu društvenog života, više od ratova. Pljuckajte po ovome koliko želite no dvadeset ljudi koji su našli za sebe “influensersku” nišu svojom propagandom, baziranu na činjenicama koje nitko ne može znanstveno potvrditi, stiću priznanje slavu a ne rijetko i financijsku korist na račun cijelog društva.

Onako usput
4 godine prije

Cjepiva nisu jeftina, vrlo ih skupo plaćamo. Prvo iz državnog proračuna, aparata kojeg hranimo iz raznih poreza, prireza i ostalih nameta, drugo liječenjem nuspojava i bolesti koje otrovi iz sastava cjepiva uzrokuju, a treće i najvažnije, ugrozom vlastitog djeteta. Sredinom prošlog stoljeća je od ospica, koja se s pravom tretirala kao bezazlena dječja bolest, umirala jedna (već prethodno bolesna) osoba na milion oboljelih, a 999999 njih su stjecali doživotan imunitet. Od cjepiva gotovo svako dijete ima neke nuspojave, jedna od njih je i smrt. Nema nikakve garancije da se djete neće razboliti upravo od bolesti od koje se cjepi ili umrijeti. Skupo plaćamo prisilu koju nam proturaju pedijatri kojima su neki od vas povjerili zdravlje svoje djece, a koji znaju da ono što im proturaju, nije lijek. Da, cjepivo nije čak niti lijek. Ubrizgava se zdravom djetetu. Pročitajte sastav i sami proučite sastojke. Učinkovitost mu je upitna, a ako postoji… Čitaj više »

Nikogas Severna
4 godine prije

Ne postoji Sjeverna Makedonija, “Logično” sram vas bilo!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.