Vašington želi da stvara biološke krize po svojoj volji

Biolaboratorij
15 komentara

SAD žele iskoristiti moć opasnih bioloških agenasa i upravljati umjetnim epidemijama provodeći ilegalna istraživanja u biolaboratorijima širom svijeta, tvrdi ruska ambasada u Washingtonu.

U saopćenju od četvrtka, ambasada je podsjetila da je Moskva u više navrata upozoravala na ono što je nazvala “grubo kršenje svojih obaveza od strane Sjedinjenih Država” prema Konvenciji o biološkom oružju koja zabranjuje ovu vrstu naoružanja, a potpisali su je gotovo svi zemalja u svijetu, uključujući Rusiju i SAD.

Međutim, “Vašington ignoriše te tvrdnje, pravdajući se nekom humanitarnom komponentom svojih programa”, saopštila je ambasada, tvrdeći da takvi izgovori nemaju nikakve veze sa realnošću.

U pokušaju da poboljšaju patogene sposobnosti infekcija, SAD “drsko i potpuno nekažnjeno rasipaju svoje ilegalne laboratorije po cijelom svijetu” pod krinkom “epidemiološkog nadzora”, a mnogi od tih objekata nalaze se u susjedstvu Rusije, navodi se u saopštenju. .

Zadatak je očigledan – biti u stanju stvoriti biološke krize kada je to potrebno. Formirati vještačke centre infekcija. Drugim riječima, upravljati epidemijama, stavljajući ih u službu vlastitih interesa

Ambasada je posebno istakla američke biološke aktivnosti u Ukrajini, gdje je rekla da je Washington “uvukao desetine državnih institucija i privatnih kompanija u svoje projekte”, pri čemu su civili i vojno osoblje korišćeni kao donatori biomaterijala i kao subjekti za testiranje.

“Nema sumnje da takve radnje zahtijevaju odgovarajuću pravnu ocjenu, uključujući i nadležne međunarodne institucije”, dodaje se.

Rusija je u više navrata izražavala zabrinutost u vezi sa američkim biološkim istraživanjima, a Ministarstvo odbrane Moskve je ranije ove sedmice sugeriralo da Washington radi s vrlo zaraznim i opasnim patogenima kako bi se pripremio za potencijalnu novu pandemiju. Prošle jeseni Rusija je u UN-u iznijela rezoluciju kojom se poziva na istragu aktivnosti američkih laboratorija u Ukrajini, na koju su SAD i njeni saveznici iz NATO-a Britanija i Francuska uložili veto.

Prošlog marta, odgovarajući na optužbe o razvoju biološkog oružja u Ukrajini, Bijela kuća je odbacila tvrdnje Moskve kao “klasičnu rusku propagandu”. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, Pentagon je priznao da je podržavao 46 ukrajinskih laboratorija, istovremeno insistirajući da su svi njegovi zajednički programi “fokusirani na poboljšanje javnog zdravlja i poljoprivredne sigurnosti”.

BiolabaratorijarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan Bgd
1 mjesec prije

Ne samo da zele, oni to vec uveliko rade.

Max
1 mjesec prije

Rade oni to.

Pravda
1 mjesec prije

KONAČNO DA ISTINA IZAĐE NA VIDJELO…ZLO ZLA koej treba satrati.

1 mjesec prije

Juče smo imali najavu ruske vojske da se formira infrastruktura za biološki napad velikih razmera, danas ruska diplomatija definiše ne samo način delovanja i ciljeve korona agende već imenuje i aktere!

Do sada su bile u pitanju spekulacije, sada možemo biti sigurni da je nova (a biće znatno gora) faza biološkog rata “odmah iza ćoška”.

Schroder
1 mjesec prije

SUTONA VLADA SVIJETOM A SJEDISTE IM SE NALAZI U DAVOSU :TO SU REPTILI , LJUDI BEZ DUSE : Nasi vladari koje smo birali su samo sluge Klausa Schwaba koji okuplja svoje sluge jednom godisnje i koji organizuje G21 ili G7 .KLAUS SCHWAB BILL GATES I SOROS SU MALE RIBE ;A VELIKE RIBE KOJE STOJE IZA OVOGA SE KRIJU Sada znamo sta su radili ti masoni godinama Oni su se pripremali za sve ovo CORONA VAKCINE RAT INFLACIJA KLIMA Bitno je stalno ljude drzati u strahu Treba pogledati nebo i te umjetne crne oblake koji izazivaju velike poplave i grad ili velike pozare .TO JE DJELO SUTONE

Mel Gipson
1 mjesec prije

“Fokusirani na poboljšanje javnog zdravlja i poljoprivredne sigurnosti” – koji cinizam!
Samo budala može vjerovati u to dok svaki normalan čovjek vidi da se radi totalno suprotno!

tihobl
1 mjesec prije

I opet ce se ovde neki pitati zasto Rusija ne objavljuje podatke i tvrditi da su svi isti.

dona
1 mjesec prije

onda Putine što čekaš bacaj nuklearku na SAD i satri to zlo

dona
1 mjesec prije

Putine prvo rokaj američke multimijardere oni su ta glavata zmija koja sve financira

Zoro
1 mjesec prije

ako je ovo istina, a čini mi se da ima osnova, onda je ovakva amerika postala opasnost za opstanak civilizacije i života na zemlji, Biološki rat je puno puno opasniji od nuklearnog, ako su posegnuli za tim moraju biti uništeni, rak civilizacije mora biti odstranjen

Ivan
1 mjesec prije

Washington treba zbrisati s lica zemlje..

KobraN
1 mjesec prije

Zaklela se Zemlja Raju …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI