Ankara zadovoljna – Rusi im se vraćaju na more

Turski hoteli
3 komentara

Zbog normalizacije bilateralnih odnosa između Moskve i Ankare je u svibnju ove godine Tursku posjetilo 608 tisuća Rusa, što je 1,4% više u odnosu na isti mjesec prošle godine, prenosi Hürriyet Daily News. Što se tiče europskih turista, njihov broj je smanjen za 20%. Turski list navodi da su, unatoč visokom stupnju popunjenosti hotela, prihodi od hotelskih usluga smanjeni jer su cijene soba prosječno pale za 23%.

Broj ruskih turista u Tursku se u svibnju povećao za 1,4% u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je dovelo do povećanja ukupnog broja stranih turista, prenosi Hürriyet Daily News, pozivajući se na službene podatke objavljene 29. lipnja.

Prema podacima Ministarstva turizma Turske, u svibnju je, zbog normalizacije bilateralnih odnosa između Moskve i Ankare, zemlju posjetilo 608 tisuća Rusa.

Međutim, broj turista iz Europe je u svibnju ove godine u odnosu na prošlu godinu pao za 20%, prenosi turski list, što je vjerojatno posljedica općenito negativne percepcije zemlje zbog poteza koje vuku turski predsjednik i njegova vlada.

U svibnju je broj ruskih turista u Turskoj iznosio 21% od ukupnog broja posjetitelja. Popunjenost hotela u Turskoj je povećana za 60%, ali su prihodi od hotelskih usluga smanjeni, jer su prosječne cijene soba pale za 23%.

No, zbog toga je razina popunjenosti hotela u Istanbulu porasla je za 15,7%, jer su hoteli u gradu najjeftiniji u Europi, prenosi Hürriyet.

ruski gosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Natovac za novac
6 godine prije

Tursku posjetilo 608 tisuća Rusa, što je 1,4%
mora biti stamparska greska

Dreamer
6 godine prije

Ali treba usporedba stanja od pretprosle godine! Ovako ne vidimo pravo stanje.

Double D
6 godine prije

Onako jeftina Turska spustila cijene za jos 23%. Jos malo pa ce turistima davati djabno nocenje + djeparac.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.