EU otkrio karte – Blockchain tehnologija je budućnosti Europske unije

Blockchain EU
42 komentara

ConsenSys, jedan od najistaknutijih startupova u Ethereum ekosustavu. Uz pomoć novoosnovanog Opservatorija, radit će s Europskom komisijom na boljem razumijevaju blockchain tehnologije .

Komisija je prvi put objavila inicijativu prošlog proljeća, navodeći svoju želju za proširenjem institucionalnog znanja o blockchain tehnologijama i distribuiranim registrima.

Tehnologije blockchain kojima se blokovi informacija pohranjuju na način da su raspoređeni po cijeloj mreži smatraju se velikim napretkom jer pridonose većoj sljedivosti i sigurnosti ekonomskih transakcija na internetu. Očekuje se da će one utjecati na digitalne usluge i promijeniti poslovne modele u brojnim područjima, kao što su zdravstvene usluge, osiguranje, financije, energetika, logistika, upravljanje pravima intelektualnog vlasništva ili javne usluge.

“ConsenSys će, kao važan subjekt u zajednici koja posluje u području blockchaina, pridonijeti sa snažnom predanošću razvoju blockchaina, osigurat će solidna stručna znanja i veze s ekosustavom blockchaina u svijetu te poduzetnički pristup suradnji s dionicima i stručnjacima u EU-u i diljem svijeta”, izjavila je Europska komisija u četvrtak.

Najava Komisije naglašava želju za mobilizacijom blockchaina u korist jedinstvenog europskog tržišta što je jedan od glavnih ciljeva Opservatorija u izgradnja postojećih projekata kako bi se osiguralo da oni djeluju prekogranično.

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Mariya Gabriel izjavila je: “Smatram da je blockchain prekretnica i želim da Europa prednjači u njegovom razvoju. Moramo izgraditi odgovarajuće poticajno okruženje, odnosno jedinstveno digitalno tržište za blockchain od kojeg će svi građani imati koristi, a ne samo utvrditi niz pojedinačnih inicijativa. Opservatorij i forum EU-a za blockchain važan je korak u tom smjeru”.

Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Komisije zadužen za financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala, izjavio je: Među brojnim tehnologijama koje pokreću digitalne inovacije, tehnologija blockchain može doista izmijeniti financijske usluge i tržišta. Opservatorij i forum za blockchain pratit će kretanja i informirati o našim politikama.

Kako vidimo, nedavne regulacije, o kojima je pisao portal Logično, imaju točno zadani cilj. Blockchain tehnologija će biti temelj budućeg razvoja Europske unije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
5 godine prije

Za KONTROLU UMA potrebno je primjeniti Blockchain tehnologija za budućnosti Europske unije

aleksandar
5 godine prije

ta je tehnologija u suprotnosti s uredbom GFPR

1.komentar
5 godine prije

Da li tvorac blockchain tehnologije ima tehnologiju kojom moze da prati svu transakciju preko ove tehnologije?Ako ima, onda tvorac dobija apsolutnu kontrolu nad svima koji je primenjuju(EU).

“Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primera svakog dana, na svakom mestu na svetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja. “- Umberto Eko.

ZЪVЪNIMRЪ
5 godine prije

lijepo eu razvija imaginarni novac vezan na usa dolar….bole se ušlepajte rusima na njihov oni ga bar brane zlatom i vojskom bez unutašnjih neprijatelja i lažnih nato saveznika

shumadinac
5 godine prije

Nije mi namera da širim defetizam ali kada neki zvaničnik izjavi “…od kojeg će svi građani imati koristi” to je onda jasan znak za uzbunu.
Imamo mi već dovoljno iskustva: “Oni što šire lažne glasine o poskupljenjima su neprijatelji naroda”. Odete već sutra u prodavnicu, na benzinsku pumpu a ono…

Sinisa
5 godine prije

Kako citam ova se tehnologija moze primjeniti u bas sve sfere zivota ali dvije su mi stvari zapele za oko:”…potpuna primena Blockchain sistema pre bi se mogla nazvati svojevrsnom apokalipsom nego revolucijom. Ukoliko bi se njegov pun potencijal ostvario samo na finansijskom polju – banke, akcionarska društva i slične institucije ne bi više imale svrhu postojanja..” i ovo “…ukoliko slično pokušate sa Blockchain-om morali biste da hakujete čitav lanac blokova, što je faktički nemoguće.”
A berza ipak ostaje berza;sloboda vrijednosti,sloboda formiranja vrijednosti.

bbbb
5 godine prije

Cil je posvemašnja digitalitacija kompletnog života zemljana a stavljeni u ovisnički položaj (kao što su danas ovisni o hrani, energiji, nafti, u stvari svemu jer su ih perfidno natjerali kroz socijalni inženjering da zaborave brinuti sami o sebi u prirodi) sutra će biti primorani prihvatiti skajnet, robote, hibride za bogove jer neće imati izbora. Svi su odgovori u filmovima kojim premrežuju umove stoke sitnog zuba.

Laki Topalović
5 godine prije

Svi će koristiti ovu tehnologiju. Sberbanka je opriopćila da će svoje kriptotransakcije voditi u Švicarskoj, za sada. Ministar financija Rusije ima zadaću da stvori off-shore zone u Rusiji za poslovanje u kriptovalutama. Sberbanka stvara block-lab i u zemlji. ovo je jako opširna tema i vidjet će se tko će uspjeti. Za Ruse ne sumnjam, ili Kinu, ako ili kada krene s tim. Zašto EU? zato što ulazimo u fazu sukoba sa SAD-om, koji već opstruira europske zemlje, s Njemačkom je u neobjavljenom ekonomskom ratu, uvodi sankcije kompanijama zbog Rusije (?) , npr, Siemens, , što na kraju plaća narod kroz razne rezove i namete. Dakle, blockchain će omogućiti poslovanje koje će zaobići dolar ili sustav Bretton Woods. jednostavno.Da na kraju ne ispadne da će SAD napasti EU, u slučaju da se pobuni.

Vrane
5 godine prije

Opet, nije stvar u blokchain tehnologiji. Može biti i hashtag ili bilo što. Stvar je da kontrolu nad valutom nema nitko, da u kod ne može ući nitko, da povećati vrijednost ili količinu valute ne može nitko. A postoje mnoge cryptovalute koje su stvorene da ih netko može kontrolirati i manipulirati. U tome je otrov i za to se bore i EU-Njemački banksteri i londonski i švicarski i američki. Da mogu po svojoj volji poskupljivati i pojeftinjivati valute i time pljačkati zemlje, cijele narode, cijele privrede kao i sada s eurom, dolarom, jenom itd. S Bitcoinom to ne mogu, s još nekim cryptovalutama isto. S ovakvim koje nam žele podvaliti jer su “blokchain” – mogu. Zato nam prodaju bozu o “blockchainu”, za odvratiti pažnju o kontroli nad valutom. Jer kad oni imaju kontrolu i monopol nad valutom – oni su nevjerojatno bogati i moćni a mi smo jad i bijeda.… Čitaj više »

ime
5 godine prije

super.

znate kaj znači digitalizacija u državnoj upravi?
kupnja što više LCD ekrana da se stave na zidove umjesto tapeta.

a sad natrag na temu.
blockchain u državnoj upravi? buju nabavljali kontejnere lanca za bicikle.

dadi
5 godine prije

A sta kad racunari budu toliko napredni pa probiju tu enkripciju za minut ili dva?

onaj najgl.......veći Dalton
5 godine prije

Neka ruska manekenka misli izbaciti neki svoj LoveCoin…… pa se i ja nešto mislim………
Šta se smijete, kad ja mislim FBI odustaje od kontrole misli, rikavaju im čipići.

Laki Topalović
5 godine prije

Ja znam jedno, da imam zakopanih 10 velikih dukata “još od cara ‘Vranje”, što mi je dala pokojna baba i to sam siguran da nekog vraga vrijedi. Ako dođe do rata, barem jedno prase ili ovcu i 100 kila brašna

udav
5 godine prije

blockchain je buducnost celog sveta, a ne samo eu; kriptovalute su samo jedan mali deo tehnoloske revolucije, zapravo internet revolucije
https://www.blacklistednews.com/article/63455/bank-of-america-ceo-says-we-have-the-most-blockchain.html

krabat
5 godine prije

EK gleda kako da zamijeni bitcoin kriptovalutom koju će stvarati ECB

Mucke
5 godine prije

Svatko onaj ko se zalaze da ja ne budem jedini kontrolor moga novcanika je moj neprijatelj,svatko onaj ko se zalaze da njegov novcanik kontrolira kompjuter je idiot a ne trol.

radijacija2000
5 godine prije

Hajde da uprostimo malo : ako vladajuća svetska klika koja drži (još uvjek) dolar i financijske tokove po kontrolu i koja ima puno instrumenata za nametanje svojih pravila (MMF, WTO, NATO, CIA…) se ne opire blokchainu i kriptovalutama, a oni urušavaju njihovu moć, onda je legitimno zapitati se zašto to ne rade ? Ako većina napusti dolarski sistem i pređe na blokchain sistem zar ne bi to bio povod za svjetski rat ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.