Francuska regulatorna agencija za financijska tržišta priprema zakonodavni okvir za uvođenje ICO-a.

Tržište kriptovaluta
1 komentar

Francuska regulatorna agencija za financijska tržišta AMF (Autorité des marchés financiers) navodno se priprema za uvođenje zakona o Initial Coin Offerings (ICO) kako bi potaknula razvoj nove vrste investicija u zemlji, izvještava Les Echos 15. ožujka.

Francusko ministarstvo gospodarstva i financija potvrdilo je da će regulatorni okvir koji predlaže AMF priznati ICO kao legitimno sredstvo ulaganja. Ministarstvo je istaknulo da su potrebne preliminarne konzultacije s investitorima i udrugama.

“Naš je cilj pružiti pravnu sigurnost onima koji je traže, a da ne ometamo one koji žele slijediti svoj put. Imamo prilično liberalni pristup. Težimo fleksibilnom okviru koji neće obeshrabrivati ulaganja. Istodobno, nismo ni naivni, znamo da ti “financijski proizvodi” mogu biti rizični”, kažu izvori iz Ministarstva financija za Les Echos.

Promjena u politici za 180 stupnjeva uslijedila je nakon nedavne zabrane 15 kriptovalutnih investicijskih web stranica čiju je listu 15. ožujka objavila AMF. Radi se o web stranicama za koje se utvrdilo da su se nezakonito bavile promocijom kriptovaluta kao oblikom investicije u Francuskoj.

Novi regulatorni okvir za ICO-e uspostavio bi sustav izdavanja dozvola od strane AMF-a. Prema AMF-u, ICO-ovi koji rade bez dozvole ne bi bili zabranjeni. Umjesto toga, licenciran ICO znači da izdavatelj tokena mora pružiti određene garancije ulagačima kako koristi prikupljena sredstava.

Brzi korak Francuske vlade prema pravnoj podršci ICO-a drastično je odstupanje od skeptičnog stajališta američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) koja snažno regulira ICO-e i smatra da mnogi od njih “krše postojeće zakone“.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Alxx
Gost
Alxx

Korak unapred… Olakšava se prikupljanje sredstava za nove preduzetničke poduhvate…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik