Hoće li Iran stvoriti vlastitu “energetsku” kriptovalu?

Iran - energocoin
1 komentar

Umjesto bitcoina, Iran bi mogao stvoriti “energocoin”, svoju vlastitu kriptovalutu, koju će pokrivati ogromne rezerve plina i nafte, rekao je Sam Barden, direktor međunarodne tvrtke SBI Markets.

“Iran vjerojatno ne namjerava pokrenuti vlastitu digitalnu valutu u kratkom roku, s obzirom na probleme i uvjete”, izjavio je u intervjuu za Sputnik Hoshyaru Rostami, direktor financijskog odjela iranske podružnice od kanadskog Instituta za ekonomska istraživanja Finapath.

“Funkcioniranje kriptovalute prati nekoliko poteškoća i dokle god nismo na razini međunarodnih standarda, stvaranje takve nacionalne kriptovalute samo bi stvaralo, a ne rješavalo probleme”, objašnjavaju iz agencije.

“Činjenica da današnja iranska valuta nije uključena u međunarodni sustav je objektivna poteškoća na putu prema stvaranju energocoina. Moramo osigurali da trenutna nacionalna valuta zadovoljava međunarodne standarde i da ju prizna međunarodni monetarni sustav”, rekao je Hoshyar.

Prema potonjem, stvaranje kriptovalute neće pomoći Iranu da zaobiđe sankcije tijekom financijskih transakcija.

“Jedini pravi put je usvajanje međunarodnih financijskih standarda, pravila, kao i proceduralni okvir kojeg su dogovorile sve države i vlade bez obzira na političke razlike koje postoje”, tvrdi sugovornik.

Svaka zemlja koja želi sudjelovati u univerzalnom napretku, a kojeg čine i kriptovalute, treba poštivati ​​i primjenjivati ​​ove standarde i uvjete.

Mediji izvješćuju kako je iranska vlada već provela istraživanja usmjerena na izgradnju infrastrukture koja omogućava korištenje bitcoina kao sredstva plaćanja u zemlji. Prema iranskom Ministarstvu tehnologije i informiranja, “dogovoreni su” temelji za stvaranje kriptovalute “što je prije moguće“. Neki promatrači, međutim, i dalje su skeptični prema ovoj najavi.

energocoin
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jovo Kjava
5 godine prije

Imam odlicnu poslovnu ideju po pitanju Bitcointa pa trazim poslovnog partnera za dugorocnu saradnju.Iznajmimo u Presevu pet sest stanova za 25 € i rudarimo Bitcointe.Struja je u Presevu besplatna. Kontakt: [email protected]

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.