Izraelska burza stvara novu kriptovalutu temeljenu na dijamantima

Dijamanti - Burza - Kriptovaluta - Carat - Cut

Danas imamo preko 1400 kriptovaluta u svijetu. Nova kriptovaluta na izraelskom tržištu ima priliku postati atraktivnija od drugih, pošto se temelji na dijamantima.

Izraelsko tržište dijamanata je najveće svjetsko tržište koje gravitira oko grada Ramata Gan. Prema izjavi odgovornih, nova kriptovaluta će imati dvije verzije: jednu koja će se zvati “Carat”, te će biti namijenjena investitorima i građanima, dok će druga “Cut” služiti za trgovinu između draguljara i njihovih dobavljača dragog kamenja.

Nova kriptovaluta će služiti za kupovinu dijamanata na izraelskom tržištu, ali će također imati ulogu indeksa koji će biti prihvaćen na domaćem i internacionalnim tržištu. Glavni izvršni direktor burze Eli Avidar je izjavio da će kriptovalutna vrijednost biti temeljena na 25% dijamanata kotiranih u Ramat Ganu, što bi ju trebalo učiniti atraktivnijom od ostalih svjetskih kriptovaluta.

Tri najveće dijamantske burze na svijetu nalaze se u Ramat Ganu, Mumbaiju (Indiji) i Antwerpenu (Belgiji). Prošle je godine izraelski izvoz grubog i obrađenog dijamanta dosegnuo 7 milijardi dolara, što predstavlja gotovo pola godišnjeg proračuna Republike Hrvatske.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Nekoime
Gost
Nekoime

Zakaj nije Jewscoin?

mmne
Gost
mmne

ne brini….grabe oni sve!!

Ive
Gost
Ive

NE, zvati ce se Jewnaci ili Nacijew

nonwo
Gost
nonwo

“Da nema žena,dijamanti bi bili tek obično kamenje.”
Sve dobre žene koje vole planetu Zemlju trebale bi s gnušanjem odbaciti dijamante…
Sva bi “jew” trgovina prestala…kao i izrabljivanje radi rudarenja “krvavih” dijamanata…
Ne možemo ravnati svijetom,ali možemo ravnati sobom…

khazar
Gost
khazar

bolje da je vežu za palestince…manje palestinaca jači judeocoin

neko ime
Gost
neko ime

Hrvati bi mogli kriptirat jedino kiselo zelje 😉

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola

Ne može. Nije brendirano kao “izvorno Hrvatsko”, pretekli nas Mađari. Nešto povezano sa korupcijom, uhljebništvom i nepotizmom, to bi možda moglo proći, to smo doveli do savršenstva. Moglo bi i nešto kao pancetacoin, kulencoin, janjetinaispodpekecoin, suhasmokvacoin, maslinovouljecoin, ali i to je upitno, isto to imaju Švabe, Grci, Talijani, Španjolci, Francuzi. Trebalo bi u svezi s tim posavjetovati Piculu europarlamentarca, on se tenta u te delicije, kusa ih po raznoraznim eventima. Biljana se bacila po Nutelli, na nju ne možemo računati, a i drži liniju.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik