fbpx

Njemački auto divovi BMW, Daimler i Volkswagen novčano su kažnjeni zbog formiranja čeličnog kartela

Čeličana

Njemačka komisija za zaštitu tržišnog natjecanja Bundeskartellamt naredila je trima glavnim proizvođačima automobila plaćanje ukupne kazne u iznosu od 100 milijuna eura zbog formiranja kartela koji je namještao cijene čelika.

Stražar je rekao da su se BMW, Daimler i Volkswagen sastajali dva puta godišnje sa proizvođačima čelika između 2004. i 2013. kako bi postavili ujednačene troškove za čelik koji su kupili. Protuzakonite cijene bile su na snazi ​​barem do 2016. godine, stoji u priopćenju.

Čelik je ključni element koji se koristi u proizvodnji dijelova automobila kao što su radilice, upravljačke šipke i nazubci.

Bundeskartellamt, koji je prošle godine istraživao namještanje cijena u industriji čelika, naložio je šestorici proizvođača nehrđajućeg čelika da plate 205 milijuna eura zbog namještanja cijena.

Nadležno tijelo je izvijestilo da su auto-kompanije prihvatile “utvrđene činjenice” i novčanu kaznu. Očekuje se da će Volkswagen ispljuniti 48,7 milijuna eura. BMW je rekao da će platiti 28 milijuna eura, dok će Daimler platiti 23,5 milijuna eura.

Tri proizvođača automobila još uvijek su pod istragom Europske komisije zbog navodnog dogovora o tehnologijama smanjenja emisija.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ante
Gost
Ante
10 mjeseci prije

Netko pokušava uništiti Njemačku auto industriju. koliko su samo kazni naplaćali ovih zadnjih godina. Zapravo tko ih šljivi.

tihobl
Gost
tihobl
10 mjeseci prije

Sta im mogu. Prebace pogone u Rusiju i imaju trziste od 5-6 milijardi neoptereceno raznim novokomponovanim propisima. Samo BRICS ima 4 milijarde.

aojevipuaeirugfnuerngierifierfiewifewd
Gost
aojevipuaeirugfnuerngierifierfiewifewd
10 mjeseci prije

Perjanice njemačke industrije uništavaju oni koji hazišvabijom vladaju, namjerno!

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

tako i treba kud bi oni stigli da dopuste svima da mute.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
5
0
()
x