Njemački Zeleni žele proizvodnju čelika bez CO2 i da to plate porezni obveznici

Njemacki čelik

Ranije smo naveli kako se trend pada industrijske proizvodnje u Njemačkoj nastavlja i zemlji, ako uđe u konfrontaciju sa Sjedinjenim Državama i bude izložena carinama na automobilsku industriju, uz „zaštitne“ mjere protiv Kine i besmislene sankcije protiv Rusije, prijeti recesija.

Osim što ulazi besmislene sukobe s najvećim trgovinskim partnerima, ne izlazi na nova tržišta iz političkih razloga, ovdje mislimo u prvom redu na Iran, „ideologija globalnog zatopljenja“, koja traži opsežnu raspravu i potvrdu na akademskoj razini, novi je neprijatelj njemačke ekonomije.

Naime, porezni obveznici trebali bi platiti plemenitu klimatsku utopiju Zelenih, čak i kada je u pitanju proizvodnja čelika u Njemačkoj.

Zeleni se zalažu za očuvanje domaće industrije čelika, koja teško može funkcionirati u uvjetima klimatske religije i ideja koju ona propagira. No, rješenje je u velikim državnim potporama ovoj industriji, koja nije u sukobu s europskom regulativom, kao subvencije za kompanije ostalih sektora, kao što je slučaj s Airbusom.

Kao što je izvijestio Westdeutsche Allgemeine Zeitung, skupina koju je predvodila državna tajnica Zelenih za  ekonomska politiku Katharina Dröge i njezina kolegica Mona Neubaur, Zeleni su za današnji kongres stranke u Essenu predložili da se sastavi upit koji će se uputiti Bundestagu da se državnim sredstvima “konkretizira odluka o ulaganju” u proizvodnju čelika bez emisija CO2.

“Prva ploča čelika bez CO2 mora potjecati iz Sjeverne Rajne-Vestfalije”, stoji u izričitoj izjavi objavljenoj u listu Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Naime, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji je industrijski div ThyssenKrupp, koji je trenutno u velikim problemima. Zeleni također povećavaju pritisak na premijera ove savezne države, Armina Lascheta (CDU).

Državna vlada Sjeverne Rajne-Vestfalije i savezna vlada “očito s ciljanim politikama nisu spremni podržati industriju čelika u njenoj nužnoj transformaciji”, kritiziraju Zeleni u njihovom hitnom zahtjevu. Prethodni prijedlozi bili su “previše nejasni”.

Po mišljenju Zelenih, sredstva iz Fonda za inovacije Europske sheme za trgovanje emisijama u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji trebaju se, između ostalog, iskoristiti za ulaganje u proizvodnju čelika bez CO2. Osim toga, Zeleni ohrabruju “subvencijske kvote za klimatski bezopasan čelik” i traže da se ovim industrijama nadoknade mogući konkurentski nedostaci zbog većih troškova proizvodnje, a sve na teret saveznog proračuna i poreznih obveznika.

Sve to se traži u vrijeme kada se njemačke čeličane ionako smatraju „čistijim“ od onih u zemljama poput Kine, Sjedinjenih Država ili Australije. Povrh svega, prijedlog Zelenih će izvući više novca iz džepova poreznih obveznika, a sve zbog čvrstog stava u poštivanju dogmi klimatske religije.

Nitko nije dao kratkoročne i srednjoročne prognoze učinka ovih mjera kako pozitivnih na klimu, ako ih ima, njemačku industriju i ekonomiju u cjelini, ali i koliko će te subvencije koštati njemačke porezne obveznike i što će se u rashodovnoj strani rezati da se osiguraju ova sredstva. Sva ta pitanja bi se, kako se čini, trebala rješavati naknadno.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

32
Ostavite komentar

avatar
10000
 
10 Grupirani komentari
22 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
30 Komentatori
LucijaMucketihoblMorenopolako Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Brave new world
Gost
Brave new world

Zeleni, crni, crveni, žuti, plavi… Spektar političkih boja koincidira sa spektrom boja na zastavi duginih boja.

Moreno
Gost
Moreno

Neće bit druge nego napravit Gretu Thunberg ka krnju o slame pa je užgat za poklade kako bi šire mase shvatile “promjenu klime”.

tihobl
Gost
tihobl

Greticu treba nagovoriti da natjera svabe da proizvode celik bez ugljika.

Moreno
Gost
Moreno

tihobl Je, Gretica je simbol znanstvene dogme kojoj bi se mogla suprotstavit religijska dogma na način kako san napisa jer se članak nemože tumačit nikako drugačije nego ka sveopću zajebanciju. Ukratko, zle duhove utjelovljene u Gretici bi tribalo nekako odagnat šta dalje, a karneval je najbolji način. 🙂
Čak je i religija zvana kršćanstvo prihvatila te poganske običaje kako bi masama omogućila borbu sa zlodusima 🙂
A šta se željeza i čelika tiće napisa san komentar, ali su mi ga izbrisali.
Uglavnom Gretica bi tribala na pamet naučit tekst kako ugljik ubacit u željezo da bi se dobija čelik, ali da pri tome netriba minjat pojavne oblike energije koja bi tribala za ti proces 🙂

tihobl
Gost
tihobl

Pretekli su te sa religijom. Vidjeces kad Gretica i ekipa budi istjerivali zle duhove iz celicana i elektrana, a svaki dim proglase za sotonin dah. Ovo je nova religija sa velikim brojem inkvizitora.

polako
Gost
polako

paaaa…po teoriji, čelik je željezo sa manje od 0,7 & ugljika :)))))

Red Dog
Gost
Red Dog

To licemerje, to licemerje…
U Swedistanu placaju fizicka lica 46 % CO2-poreza na energiju. Preduzeca placaju 5 %. A pet preduzeca zagaduju vise nego ostatak Swedistana.

Red Dog
Gost
Red Dog

Klima je Sveta Krava za finansiranje drzava posto su se odrekle kontrole nad sredstvima za proizvodnju i profitom.

tihobl
Gost
tihobl

Svabe i trebaju placati kako bi politicari mogli te pare prebaciti krupu kao subvencije.

Red Dog
Gost
Red Dog

E, kad bi udarili porez Kruppu bi Krupp prebacio to cenom na konzumente.
Uvek se sve prebacuje na konzumente. Kad neko dobija basnoslovnu odstetu u USA, big deal, prebacuje se na cenu buducih proizvoda i usluga. To zapravo konzumenti placaju konzumentu.
Ali postoji i izvoz. Takav porez Kruppu bi cinio proizvode Kruppa skupljim na svetskom trzistu, a ako je neko opsednut stabilnoscu onda su to svabe.
Udaranjem poreza konzumentima je i vuk sit i jarici na broju. Krupp nastavlja sa businessom as usual a i drzava dobija svoje.
Ali to licemerje, to ocigledno licemerje… kako ikada postici klimatske ciljeve?
Nije namera postici ih. Trebace jos stezanja kaisa, konzumenti trebaju platiti jos da bi se postigli ciljevi koji ne mogu biti postignuti. To je mantra, ritual, proces uzimanja novca od konzumenata.

Dub miroslav
Gost
Dub miroslav "lobotomirana ovca" prema LR-u

Tu ima skrivenih motiva. Treba poznavati proizvodnju željeza i čelika. Ispuštanje CO2 se smanjuje kad se za zagrijavanje ne koristi ugljen. Koristi se struja. Na kraju procesa dobija se veoma čisto željezo koje se odmah, tijekom proizvodnje, legira u jako, jako, kvalitetne i skupe legure.. Za lijepih i vjetrovtih dana Njemačka podmiruje svoje potrebe za električnom energijom iz “alternativnih” izvora i imaju ogromne rezerve u “prljavim” energetskim proizvodnim kapacitetima. Obzirom da se parne turbine elektrana pokreću i zagrijavaju duže vrijeme, to nisu klipni motori koji se pokreću u roku par minuta, turbine bi bilo poželjno držati “spremne ” za davanje pune snage u slučaju da eko izvori ne mogu davati dovoljno snage.. Ukoliko tim razlozima dodamo i to da bi “novi- stari” način proizvodnje čelika tražio proizvodnju ugradnju još puno novih “vjetrana” i solarnih panela, ideja počinje dobijati obrise. Na stranu to što će izrada i ugradnja novih energetskih pogona, pa i sami njihov rad, zagaditi daleko više no čeličane. Alternativci tipa Zeleni, MeToo, Antivakseri i slični i tako nemaju tolike umne kapacitete i znanje da bi to mogli shvatiti. Njima je jedino važno da su “protiv” nečeg što je etablirano i da su za nešto “slobodno” pa ih konstantno zlorabe razne industrije i lobiji, a možda najviše političar,i za svoje svrhe, jer odrađuju propagandni posao za njih i ne moraju se truditi. Baci im im kost, po skrivečke da ne vide odakle je pala a ovi, oduševljeno glođući, besplatno sami odrade ostatak. Bitno je da kost miriši “alternativno”.

Zax
Gost
Zax

Zeleni u njemackoj ovih dana guraju zakon kojim ce cijepljenje postati obavezno uz drasticne kazne za one koji odbiju. Zeleni nisu nikakva alternativa nego mainstream pokret pod kontrolom elite ciji je cilj transferirati bogatstvo toj istoj eliti na stetu vecine obicnih ljudi. Sjedi jedan

Dub miroslav
Gost
Dub miroslav "lobotomirana ovca" prema LR-u

Zax
Pročitaj još jednom što sam napisao. “Alternativce” upregnu čas u jedno, čas u drugo. Nemam ništa protiv prave alternative, i sam sam alternativac u mnogim životnim područjima i nedam se vodati kao ovca, no za biti “alternativac” i živjeti izvan pomodnih trendova moraš jako puno znati i to znanje nije “klik” internetsko znanje. Jako puno treba pročitati, naučiti, prespavati i stvoriti jako, jako složenu sliku međusobnih ovisnosti u svijetu kao cjelini. I to je stalan proces. Nisam iz želje za ponižavanjem drugih napisao:”Alternativci tipa Zeleni, MeToo, Antivakseri i slični i tako nemaju tolike umne kapacitete i znanje da bi to mogli shvatiti.” To je naprosto činjenica. Ne možeš samo , naglasak je na samo, sjediti u kafiću, blebetati o stvarima o kojia nemaš pojma ( a imao bi pojma da potrošiš par tisuća sati na učenje) i zatim organizirati pokret za ovo i ono i uništavati civilizaciju u kojoj sasvim ugodno živiš baš zahvaljujući toj i takvoj civilizaciji i normalno, ne želeći se ama baš ničeg odreći. Pitaj tzv.”alternativce” koliko su samo mobitela bespotrebno promjenili u zadnjih 5 godina i time poticali zagađenje i zatopljenje planete i iznendit češ se da uopće nisu svijesni što su radili samo zbog toga što je “bila prilika” !

tihobl
Gost
tihobl

@Dub: u zelene idu uglavnom oni iz drustvenih nauka. Njih ne zanima da li je nesto fizicki izvodljivo.

Moreno
Gost
Moreno

Dub miroslav “lobotomirana ovca” prema LR-u
Okay, za zagrijavanje za dobivanje željeza se može koristit i drugačija u toplinsku pretvorena energija od ugljena, međutim željeza u upotrebi skoro da i nema jer se ugljični čelici koji su najzastupljeniji dobivaju od željeza i koksa koji se opet dobiva od ugljena. Nije u pitanju samo grijanje nego dodavanje ugljika željezu kako bi se dobija ugljični čelik. a da se pri tome ne koristi koks.

Također je pitanje koliko bi energije tribalo prominit svoj oblik kako bi se uspilo od željeza dobit čelik alternativnim načinima i jeli to uopće moguće, ako znamo da se još uvik veliki dio energije za upotrebu dobiva pretvaranjem kemijske energije u mehaničku odnosno električnu.
Pri tome triba vodit računa kako se energija nemože iz ničega proizvest i u ništa pretvorit nego energija samo može prominit svoj pojavni oblik. Stvari nisu jednostavne i rezultati svih studija se mogu dobit “na zahtjev” naručioca studije.

Dub miroslav
Gost
Dub miroslav "lobotomirana ovca" prema LR-u

Moreno
Slažem se s tobom što se tiče sadašnje tehnologije. Postoje i mnogi drugi postupci koji se nisu koristili. Niisu bili ekonomični. Nije se previše niti istraživalo kako sve moguće postupke primjeniti u industrijskoj praksi. Oni koji su bili ekonomični, a koks je bio dostupan i jeftin za proizvodnju i upotrebu u proizvodnji željeza. Tko je prije 3300 godina znao za nešto drugo doli drveta i ugljena? Vremena su se promjenila, tehnologije napredovale a energija se može dobiti iz puno izvora i sve je jeftinija. Kakvi sve tehnologije se kisele po ladicama sam bog zna.

Moreno
Gost
Moreno

Dub miroslav “lobotomirana ovca” prema LR-u Pa tako nekako. Tehnološki napredak je uvjetovan novim materijalima i njihovom obradom. Kolo je postalo funkcionalno tek kad se uspilo obradit najprij drvo u pravilni oblik i kad su se ubacili ležaj i osovina . . . tako je i sa na primjer kompjuterima . . . ja san na faksu učija programiranje u fortranu na računalu veličine golfa jedinice da bi današnji mobitel ima brži procesor i više memorije od toga računala . . . princip softwarea je isti, ali tek razvojem čipova primjenom novih materijala i naprednijom obradom postojećih materijala hardware se moga počet smanjivat, a performace povećavat, drugačije rečeno ni Tesla u ono doba nebi moga napravit današnji smartphone . . . premda bi mu bilo savršeno jasno kako smartphone funkcionira.
Tako je i sa konstrukcijskim materijalima, teško će se zaminit čelik i aluminij, mogu se poboljšat svojstva i načini obrade i spajanja dok smanjenje količine pretvorene energije u proizvodnji tih materija dolazi tek nakon toga.
Teško ide sa novim materijalima za megakonstrukcije. Za one manje imamo titan, kompozite . . . itd.
Znanja o novim materijalima za megakonstrukcije će se pojavit kad za to dođe vrime, bez obzira oće li bit izvađeni iz škafetina ili će bit primljeni iz svemira i zato san sa mojim prvim komentarom okrenija na zajebanciju jer je tema prekompleksna, a skroz je besmisleno da neki ”zeleni” pripadnici zelene religije pričaju o tome na način na koji to danas rade.
Danas neznamo ni kako su piramide i ostale građevine od megalita izgrađene, šta znači kako nam nije poznato kako i odakle znanja dolaze . . .

tihobl
Gost
tihobl

Dub u pravu si. Ali ima jedna kvaka – svabe znaju da su im alternativni izvori nedovoljni. Za ocekivati je da u iducoj deceniji dignu moratorijum na nuklearke. Tad ce moci proizvoditi celike strujom po prihvatljivim cijenama, a ne nesto malo skupih legura.

Nedavno je izasla svabska racunica da ce nedostajati 300 milijardi kubika plina u iducoj deceniji. A to znaci ili gradnja jos 5 Sjevernih tokova ili dizanje moratorijuma na NE.

Dub miroslav
Gost
Dub miroslav "lobotomirana ovca" prema LR-u

tihobil
Sva ova glupost oko globalnog zagrijavanja, CO2 i sl. je politički štos da bi se pokretala industrija koja nije niti potrebna.
Kad bude prestala bolesna potreba za bezgraničnim bogačenjem ( ako ikad!?!) i kad budemo radili tri puta tjedno po 4 sata, za isti standard, puno će toga doći na svoje mjesto. Kapitalizam je naj veči zagađivać no to ne možeš dokazati patološki asocjalnim ljudima.

Jomla
Gost
Jomla

Opisali ste postupak dobijanja čelika iz željeza ili otpadnog željeza! Željezo se iz rudače može dobiti samo uz upotrebu koksa ili kamenog uglja za redukciju željeznih oksida.

Dub miroslav
Gost
Dub miroslav "lobotomirana ovca" prema LR-u

za redukciju oksida može se koristiti bilo koji ne oksidirani element. S koksom se ubija dvije muhe jednim udarcem: zoplina i redukcija.

Moreno
Gost
Moreno

L.R. Izbrisali ste mi komentar na ovi komentar . . . ingajali ste se sa tin dičjin igricama na kukalo . . . jen, dva, tri . . . moj spas . . . 🙂

Mucke
Gost
Mucke

Njemackim zelenim kao i nekolicini komentatora treba isporucit racun za ove idiotarije,odmah ce se predomislit.

kgfjč
Gost
kgfjč

I sve to od ljudi ovisnih o visokoj tehnologiji i igračkama 21. st. Volio bih ih vidjeti bez svega sto zagađuje okoliš na tjedan dana.

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Entropija je rast kaosa unutar sustava do točke u kojoj nema dalje. Nakon toga se događa reverzebilni sustav koji teži smanjenju kaosa (entropije). Mislin da smo jako blizu točke u kojoj nema dalje i da sljedi vrhunac i onda pad. Povijest je pokazala da je to tako, mada sad to funkcionira na globalnoj razini (npr. pad rimskog carstva nije bija globalni događaj) prvi put u nama poznatoj povijesti
Problem je šta je to zatvoreni, kružni proces koji se ponavlja. Dakle, već smo sve ovo živjeli?
Preopširna je to tema, želin kazat da dolazimo do vrhunca ludila a šta će ostat nakon vrhunca, to je pitanje. Zora neke nove, logičnije civilizacije ili orvelovska distopija?

Suze Roni
Gost
Suze Roni

Sto znaci stagnacija i recesija? Problem je uopce gabarita odredjene ekonomije. Iz SAD je nametnut neoliberalni korporativni fasisticki model ekonomije kome je podloga napuhani, umjetno stvoren financijsko novcani sustav na klimavim i trulim temeljima. U tom je sustavu sve podredjeno interesima korporacija i njihovih vlasnika.Ne samo da su od drzave preuzeli gospodarstvo, nego i funkcije i glavne poluge drzave.U tim su odnosima najvise osteceni radnici jer se kontinuiranim reformama trzista rada, uvijek nepogresivo udaralo na prava radnika,od realnog smanjenja cijena rada, pada standarda i drasticno propadanje srednje klase kao stupa stabilnosti i razvijenosti drustva. To se događa u cijelom svijetu jer je u sadasnjim okolnostima taj model dominantan.

Ivan Sever
Gost
Ivan Sever

Trag novca ili trag interesa otkriva tko, kako, zašto i za čiji račun poduzima određene radnje. Na početku teksta su navedene sve gluposti koje je Njemačka poduzela zadnjih godina (+ migranti idr.), a sada se tome dodaje i ova “glupost” Zelenih o čeliku bez CO2, pad industrijalizacije idr. Jedno je sigurno da sve to skupa škodi Njemačkoj. To znači da vrhuška (vladajuća elita) nije poduzimala stvari prvenstveno u njemačkom interesu, a to znači da je iste stvari poduzimala u “nečijem” interesu. Koga ? To je prvenstveno pitanje koje moraju raspraviti Njemci ili će propasti.

Pera
Gost
Pera

Od ’45.g. oni nisu ‘svoji’ . A zna se i ciji su.

člsdfvnwefvwergfewrfuzerzferefr
Gost
člsdfvnwefvwergfewrfuzerzferefr

Od franačke nisu svoji.

Lucija
Gost
Lucija

Ivan Sever
Izvrsno.
A kako su to američkom građaninu koristili ti silni ratovi koje vodi usa?
A o tome kako se donose zakoni i vodi politika na Balkanu, ima danas ovdje – članak o Bosni. Isto u ” korist građana”.

samo tako
Gost
samo tako

Ovi zeleni su pali s Marsa u Njemačku, radeči za interes marsovaca. Proizvodnja čelika bez CO2 ?
Najbudastijoj stranci to može pasti na pamet, sastavljenoj od članstva-društvenjaka.
Dignuti poreze i potrošiti za svoju vlastitu gu*icu, raprave, laprdanja….

puki
Gost
puki

Stranka Zeleni je od početka nastala kao stranka elite, pod maskom navodnih lijevih anarhista. Stranka je u Njemačkoj nastala 1980., kao nasljednica nekadašnjeg šezdesetosmaškog pokreta. Koji je bio kvazi ljevičarski, ali u stvarnosti, to nije bilo tako, Ustvarnosti se većina šezdestosmaša nije borila za ukidanje postojećeg kapitalističkog sistema, već zapravo za rasturanje i uništenje dodatašnjeg društvenog poretka u svim državama Europe; za uništenje obitelji, konzervatizma, svakog tradicionalizma, nacije, itd.. Rockefeller i ostala oligarhijska ekopa koja vlada sa SAD-om, za to isto se borila još davno prije šezdestosmaša, još početkom 20. stoljeća. Među suosnivačima Zelenih 1980. bili su i Horst Mahler i Werner Vogel. Mahler je bio bivši šezdestosmaš i nekadašnji prijatelj ljevičarskih političara, Otta Schillya i Christiana Stoberlea. Schilly, koji je u početku bio član Zelenih, kasnije je postao član SPD-a i bio je njemački ministar za unutrašnje poslove u vladi SPDa- i Zelenih kajem 90-ih i početkom 2000-ih godina. Stoeberle, dugogodišnji čelnik Zelenih, sada u penziji, poznat je po zahtjevu za legalizacijom incesta, koji je prije 10-ak godina, otvoreno iznio u njemačkom parlamentu. Stoberle se založio za to, da srodne osobe, koje su imale incestuozni odnos (naprimjer brat i sestra, takvih slučajeva je bilo), ne budu sprječavane i kažnjavane, već da im se dozvoli da žive zajedno i da idu u brak. Horst Mahler kasnije je postao ultradesničar i neonacist i više puta je osuđivan na zatvor zbog veličanja Hitlera i negiranja holokausta, Danas mu je 75 godiuna i sjedi u invalidskim kolicima, ali je ipak osuđivan na zatvor. Werner Vogel (1907-1991), u mladosti je bio nacist, član zloglasne batinašake organizacije “Sturmabteilung” (SA), – to su bile pravojne trupe Hitlerove stranke NSDAP, koje su kasnih 20-ih i ranih 30-ih godina, nasiljem i zastrašivanjem političkih protivnika utirale put, dolasku Hitkera i NSDAP na vlast 1933. Osnivač i vođa SA, bio je Ernst Roehm, deklarirani gej, kao i Vogel. U trupma SA, tada je bilo mnogo naci gejeva, koji su se palili na muškost i vojničku strogoću. Kao starkelje od 73 godine, Vogel je 1980, bio suosnivač Zelenih. Vogel je bio gej pedofil, što se saznalo kasnije, a u jeku istrage o pedofilnoj prošlosti Zelenih o tome su objavili članke i mainstream mediji, prije 6 godina. Vogel je 80-ih godina u svoj stan, stalno dovodio maloljetne dječake. A stranka Zelenih, je tada privlačila sve pedofile i perverznjake jer se ona više od 10 godina, sve do početka 90-ih otvoreno zalagala za legalizaciju pedofilije. U okviru stranke Zelenih djelovalo je nekoliko pedofilnih organizcija, kao BAG SchwuP, AL (alternatuvna lista) i AG Pädo. Svakomu tko misli svojom glavom, biti će logički jasno, da šaka navodnih anarhista i provokatera, kakvi su bili Zeleni u svojim početcima 1980. godine, i to uvijek onako zapušteni, sa dugim masnim kosurinama, pletenim džemperima i slično, nikad ne bi mogla postići taj golemi utjecaj koji danas ima, bez tajne podrške korporativno-oligarhijske elie- duboke države, iz pozadine. To je na neki način javno rekla i Jutta Dirfurth, također bivša šezdesetosmašica, koja je također bila među suosnivačima Zelenih 1980. godine,Ona se… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik