fbpx

SINGAPUR: Za nas nema rizika. Nećemo zabranjivati kriptovalute!

Singapur - kriptovalute

Zamjenik premijera Singapura Tharman Shanmugaratnam komentirao je predanost vlade da “ne zabrani” kriptovalute i da one nisu predmet budućih regulatornih tijela.

Nizom odgovora na pitanja zastupnika, Tharman Shanmugaratnam, zamjenik premijera i ministar zadužen za regulatorna pitanja Monetarne uprave Singapura (MAS), potvrdio je u velikoj mjeri neintervencionističku politiku prema kriptovalutama.

“Monetarna vlast Singapura pažljivo proučava razvoj kriptovaluta i potencijalnog rizika. Trenutno nema nikakvog razloga za zabranu trgovanja kriptovalutama”, rekao je zamjenik premijera. Jasno je nagovijestio da “Singapur neće biti blagonaklon onima koji koriste kriptovalute za pranje novca i vršenje sumnjivih transakcija. Vlasti Singapura će u isto vrijeme objašnjavati svojim građanima da mogu “ostati bez košulja” budu li se igrali s kriptovalutama. Na građanima je da odluče”.

Poput Japana, Singapur prepoznaje prednosti koje nudi tehnologija blockchain i kriptovalute. Za razliku od Kine i Indonezije, grad-država želi koristiti ovu tehnologiju s ciljem da postane globalno središte na ovom području.

Zamjenik premijera nadalje naglašava da su financijski volumeni transakcija relativno mali i da je izloženost financijskog sustava zanemariva. “Trenutačno, priroda i opseg trgovanja kriptovalutama u Singapuru ne predstavlja rizik za sigurnost i integritet našeg financijskog sustava”, kazao je Tharman Shanmugaratnam. “Osim toga, veze između trgovanja kriptovalutama i financijskog sustava Singapura također nisu značajne. Singapurski bankarski sustav nema značajnu izloženost prema globalnim i lokalnim burzama kriptovaluta. Zbog toga je rizik beznačajan“, završava Shanmugaratnam.

1
Ostavite komentar

avatar
10000
 
1 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
1 Komentatori
Netko Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Netko
Gost
Netko

Nije ni čudo da Singapur nema ništa protiv kriptovaluta pošto im se bogatstvo ionako bazira na pranju novca yakuza.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik