Sir nad sirevima – u Zagrebu sutra i prekosutra – Trg Bana Jelačića

Sir i smokve
11 komentara

Naš suradnik se našao u Zagrebu i pohvalio nam se kako je probao sir koji je ukusniji od bilo kog sira koji je u životu jeo. To je, kaže, sir nad sirevima! Kad nam je to potvrdio još jedan kušač istog proizvoda, odlučili smo raspitati se više o njemu i saznali ovo.

Gospodin Žampera

Riječ je o kozjem siru koji proizvodi obitelj Žampera iz Žmana na Dugom otoku. Proizvode oni i maslinovo ulje, ali sir im je najvažniji proizvod i svi njihovi proizvodi imaju certifikate koji potvrđuju prirodnu i ekološki prihvatljivu obradu, a to je rijetkost u Hrvatskoj.

Na svojoj vlastitoj zemlji, koju obrađuju uz maksimalno poštovanje svih ekoloških standarda, pod nadzorom dvadesetpetogodišnje kćerke domaćina Petra Žampere, imaju pašnjake na koje izvode koze dva puta dnevno na ispašu.

Kćerka Petra Žampera je već preuzela OPG, ali prije toga je završila agronomiju. Cilj joj je ostati na otoku i nastaviti tradiciju svojih roditelja, a ne tražiti sreću van Hrvatske. Zato nije ni čudo što se sirevi koje proizvodi obitelj Žampera prodaju bez poteškoća i što su već proglašeni najboljima u Hrvatskoj, kao što je to bilo na 11. izložbi kozjih i ovčjih sireva u Zadru.

No, da ne pišemo nadugačko i naširoko, sada je zgoda da neki od naših čitatelja provjere istinitost ove priče. Naime, obitelj Žampera je trenutno u Zagrebu, na trgu Bana Jelačića gdje ostaju ova dva dana. Ako ih pronađete, na licu mjesta možete popričati s obitelji Žampera i degustirati njihove proizvode iznimno visoke kvalitete, a vjerujemo da ćete ih nakon toga i kupiti. A ako još pogledate uputstvo koje slijedi, možete kupiti sir i s popustom.

Od 4. do 5. ožujka 2017. na trgu Bana Jelačića

Žampera na trgu Bana Jelačića
Žampera na trgu Bana Jelačića

Fotografirajte svojim telefonom ovaj kupon ili ga prepišite na papir, a obitelj Žampera će vam na njegov pokaz dati popust od 5% na sve svoje proizvode.

Kupon -5% - OPG Žampera

Ovaj članak nije plaćena reklama. Portal Logično će pomoći svim vrijednim ljudima, bez naknade.
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
7 godine prije

A dje ti ,usred svega , uleti sa sirom ovde..hahah

Murat
7 godine prije

Plaćena reklama… Pošteno, kad ne plaćamo pretplatu..)

Dubravka
7 godine prije

Volim njihov kozji sir, jer nema jak miris i nije preslan. Sve njihove sireve sam kušala i zavoljela ih jer po želji mogu izabrati različitu zrelost i okus. Moja djeca najviše vole onaj “mladi” sir koji se može uživati uz sve vrste kruha. Najvažnije je spomenuti to da sam ih posjetila u njihovom lijepom mjestu i da je sve baš po ekološkom standardu. Pravi blagoslov. Bravo obitelji Žampera, vidimo se opet.

subaru
7 godine prije

Bio je jedan kozji sir kod todorića u konzumu, tvrd ko kamen, okrugao jedno 8 cm u promjeru sa nekog imanja iz Slavonije mislim, 50 kuna. To je najbolje sto sam probao kod todora.

CheChe
7 godine prije

Svaka čast portalu Logično

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.