fbpx

Skandal u Hrvatskoj: “Drugi mirovinski stup je ‘trojanski konj’ za naivne!”

Ministar Marko Pavić

Nova mirovinska reforma, najavljena od strane ministra Marka Pavića u dnevniku Nove TV, predstavljena je kao veliki napredak koji će omogućiti više radnih mjesta. Najavljeni su razni programi za žene, vrtiće i poslodavce kojima će biti smanjeni porezi.

Kao i svaka do sada medijski prezentirana reforma i ova je trebala stvoriti nadu u bolje sutra, ne samo umirovljenicima, nego i aktivnoj hrvatskoj populaciji. Ministar Marko Pavić je vrlo vješto prezentirao detalje putem “brojeva”, da bi na kraju izjavio nešto što je redakciju portala Logično ostavilo bez riječi.

Na pitanje novinara: Što je s novcem iz mirovinskih fondova? Jesu li naše mirovine udvostručile izloženost riskantnim obveznicama?

Ministar Pavić odgovara: „Mirovinski fondovi su sigurni, 73 posto njihovih ulaganja je u državne obveznice, dakle tu je apsolutna sigurnost. Vrlo mala je izloženost dionicama. Ostatak je u stranim obveznicama i kao takvi su sigurni. Želja nam je reformom vidjeti mogućnost povećanja ulaganja u drugi mirovinski fond kako bi se osigurala adekvatnost mirovina, vaših, mojih i mirovina svih onih rođenih nakon 1962. koji će ulaziti u mirovinu”.

Jeste li dobro shvatili što je ministar izjavio? Niste? Evo sada će te vidjeti o čemu se radi i kako se zadužuju hrvatski građani, bez ikakve reakcije medija i osoba iz struke.

U Hrvatskoj imamo tri mirovinska stupa. Prvi i drugi su obvezni, a treći je fakultativan – dobrovoljan.

Prvi mirovinski stup se temelji na međugeneracijskoj solidarnosti tj. oni koji rade danas, izdvajaju novac putem doprinosa za mirovne današnjih umirovljenika. Osim doprinosa, ovaj prvi mirovinski stup se financira i iz proračuna, kojeg pune svi građani Republike Hrvatske.

Drugi obvezni mirovinski stup je individualna kapitalizirana štednja. Svatko uplaćuje novac na svoj posebni račun kojim upravljaju privatni mirovinski fondovi. Privatni mirovinski fondovi taj novac ulažu s ciljem da na njemu zarade i time pokriju godišnju inflaciju koja svake godine umanjuje vrijednost našoj štednji. U normalnim zemljama, odakle dolaze ovi privatni mirovinski fondovi, novac iz mirovinskih fondova se ulaže u gospodarstvo kako naš novac ne bi “spavao”. Ta ulaganja omogućavaju rast privatnih poduzeća, a time i naše kapitalizirane štednje. Za mirovinske fondove rade stručne osobe “aktuari” koji vode računa da ta ulaganja ne budu rizična, a za što su dobro plaćeni, kao i cjelokupna organizacija mirovinskih fondova koja je najčešće u rukama stranih privatnih banaka.

Kako smo pročitali iz izjave ministra Pavića, većina novca je uložena u državne obveznice.

Što su ustvari državne obveznice? Jednostavnim riječima rečeno, državi treba novac da pokrije svoje proračunske rupe. Ona uzima naš novac preko mirovinskih fondova koji su u ovom slučaju posrednici. Država se obvezuje da će taj novac vratiti uz kamate. Ne osiguranicima (nama), nego mirovinskim fondovima koji će od tih kamata odbiti svoje troškove, a jedan manji dio iskoristiti i uvećati našu štednju.

Jeste li konačno shvatili “prijevaru” ili ne? Niste? Idemo dalje…

Mirovinski fondovi dakle posuđuju naš novac državi iza koje stojimo mi i garantiramo da će dug biti vraćen. Mirovinski fondovi “usput” uzimaju kamate za svoje „usluge“. Mi sâmi sebi posuđujemo novac i garantiramo da će biti vraćen, a za to plaćamo mirovinske fondove koji ne uzimaju nikakav rizik.

Da ipak pojednostavimo. Ispada da smo totalni imbecili i da ne znamo novac iz našeg lijevog džepa prebaciti u naš desni džep, nego pitamo strani privatni mirovinski fond da to učini svojom rukom, te ćemo mu zbog toga platiti na stotine, ako ne i milijarde kuna.

Eto kako vam funkcionira drugi mirovinski stup u Republici Hrvatskoj, a kojeg svi “brane”. Takvo vođenje drugog mirovinskog stupa bi uspješnije i poštenije vodio pokojni Ševa iz “Noćne more” uz puno manje troškove. Vjerojatno bi i mirovine bile veće.

Evo i našeg pokojnog i dragog Ševe koji bi znao iz jednog džepa prebaciti novac u drugi džep:

Izvori: Mirovinski sustav u RH | Tko je ministar Marko Pavić

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
33 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
PPP
Gost
PPP
3 godine prije

Totalna ludnica :).

Koča Popović
Gost
Koča Popović
3 godine prije
Reply to  PPP

@PPP, ma jok. Totalni kapitalizam! Pogodovanje bogatima na racun radnog naroda.

logo
Gost
logo
3 godine prije

u principu ako se zagrebe u bilo koje podrucje doci cemo do slicnog zakljucka zivimo u drzavama gdje je sve podredjeno elitnim interesnim skupinama ali nedostaje ovakvih analiza vezano za BIH gdje je situacija takodjer losa

Vučedolac
Gost
Vučedolac
3 godine prije
Reply to  logo

Svi smo mi Agrokor, gdje god zagrebeš

ivica
Gost
ivica
3 godine prije

Mozda se iz 2 stupa financiraju i uhljebi.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  ivica

Može biti. Uhljebi u Austriji. 🙂

Naši “uhljebi” su jamci i samo čekaju dan kada će krenuti ovrha.

tuf
Gost
tuf
3 godine prije

Nema tu slucajnosti niti iznenadnog skandala. Stvari su tako postavljene i funkcioniraju dugi niz godina – gradjanima i narodima je onemoguceno da direktno trguju, posluju, stede – sve mora ici preko posrednika, po svakom pitanju – pravnom, gospodarskom, financijskom. Posrednici su ti koji kupe vrhnje bez mjerljivog ulozenog truda te postavljaju vlasti koje odrzavaju taj sustav i onemogucuju alternative putem zakonodavstva. Mislili ste da trodioba vlasti znaci nezavisnost pravosudja ? U snovima. Vlasnici su isti i postavljaju svoja pravila igre.

ime
Gost
ime
3 godine prije

pročitat CV od dotičnog. zaključci su očiti.

maliboro
Gost
maliboro
3 godine prije
Reply to  ime

Koja zemlja u evropi ima drugi mirovinski stup i nije ga dotični izglasao???? Da je taj drugi mirovinski stup dobar zar ga ne bi imale i druge zemlje evrope?

Jan Eroj
Gost
Jan Eroj
3 godine prije
Reply to  maliboro

Ima ga Švicarska. Na istom principu kao i Hrvatska. I nitko se ne buni.

Tarzan
Gost
Tarzan
3 godine prije
Reply to  Jan Eroj

Jan Eroj
..nebune se jer takvi fondovi ne podpomazu vladinu portosnju nego su investirani u javne kompanije, za razliku od HR gdje je obrnuto.

ime
Gost
ime
3 godine prije
Reply to  maliboro

navodno ima njemačka. kopirano sa “hrvatskim”* indigom.

*i to je upitno s obzirom da je navodno državu udba osnovala i drži za jaja

Ive
Gost
Ive
3 godine prije
Reply to  maliboro

Drugi mirovinski stup je dobar samo pitanje za koga? Mislim da je za pljackase jako dobar a narod se ionako nista ne pita dok kriminalci odlucuju.

Leic
Gost
Leic
3 godine prije

Revolucija

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije

Nije ovaj princip prisutan samo kod drugog mirovinskog stupa nego i kod emisije novca. Umjesto da sama emitira novac država je emisiju novca prepustila privatnim bankama koji onda taj isti novac posuđuju toj istoj državi. Dobro jutro Hrvatska!

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

O.K, živimo u mafijaškoj tvorevini koja se zvanično vodi pod država. Šta je tu novo??

Treba samo napomenuti kako su sami građani/ovce krivi za to, i kako sve vuče korijene iz tzv.rata odnosno dogovorene pljačke ’91.

Ondašnje prešutno slaganje s pljačkaškom privatizacijom dovodi do toga da današnjim političarima/mafijašima očigledne krađe i namještanja ne predstavljaju prepreku u ostajanju na funkcijama.

Ondašnje toleriranje ratnih zločina i oslobađanje dokazanih ubojica (uz prešutno odobravanje ovaca) dovodi do današnjih oslobađajućih presuda za horvatinčića i ostale bogate ubojice iz nehata, bez posljedica za tzv. suce.

U osnovi, kad jedanput prodaš dušu vragu, nema više cjenkanja ni izlaska iz ugovora.

Ovo s mirovinskim fondovima je upućenima poznato odavno, kao i sulude i još veće pljačke u zdravstvu, koje takođe ide ka otimačini i tzv. privatizaciji. I samo dopunsko zdravstveno je po sebi pljačka, ali ovcama ne možeš objasniti. Ako se na neku državu može primjeniti izraz ‘failed state’ onda je to svakako hrvatska.

netman
Gost
netman
3 godine prije

Zaboravite sve te pi***ije, fondovi, dionice, 3., 4. ili 5. stupovi (iako vas za 2. stup nitko ne pita morate), čak je upitna i štednja. Ako imate uložite u nekretninu koju možete iznajmljivat koliko toliko… Ako imate manje, a imate onda pretvorit u zlatu i sakrit…

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Sve je na svijetu laž, prijevara i obmana naivne stoke sitnog zuba, sve oko nas gdje se god zagrebe je poncijeva piramida…..

Štef
Gost
Štef
3 godine prije

U veljači 2009. godine je tadašnji premijer Sanader na pitanje novinara o drugom mirovinskom stupi izjavio da je to propala stvar. Ta izjava je objavljena samo jedanput u vijestima u 17 sati i nikada više. Nakon par mjeseci svi znamo što je bilo. Milijarde se vrte, ne smetajte… I tome još dodati zašto bi fondovi riskirali kad država dobro plaća sa leđa svojih građana…

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Stvarno, kad ovo ovako fino posložiš i razlozložiš, i magarac bi shvatio da je to čista prevara. U odnosu na socijalističko razdoblje, u igru sa mirovinama su se ubacili ti famozni fondovi, dakle, posrednici. Posrednici koji masno i bezobrazno naplaćuju svoje “usluge”. Zato su usluge i proizvodi na zapadu toliko skupi. Ne zato što su ne znam kako kvalitetni, nego zato što dok svaki posrednik ubere proviziju, cijena posredničarstva utrostruči cijenu proizvoda ili usluge. Sve su to lešinari. Opasni lešinari. To je neodrživo, taman da smo toliko bogati da nam s neba padaju zlatni dukati umjesto kišnih kapi i pahuljica.

nikud nikam
Gost
nikud nikam
3 godine prije

Autor članka nije primjetio još jednu šokantnu stvar. Krajnje je ne profesionalno uložiti 73% sredstava u obveznice države čiji je rejting malo iznad onoga zvanog smeće. Po bilo kakvoj teoriji diverzifikacije to nikako ne bi smjelo prelaziti preko 50% pa makar to bile i švicarske obveznice. Kako se ulažu sredstva građana zorno možete vidjeti ako pratite norveški naftni fond (najveći na svijetu) preko 60% u kvalitetne dionice. Blago rečeno ovo što ti ljudi rade je na granici ozbiljnog debilizma ili što je još gore svjesnog kriminala. Problem je što se u cijeloj državi u tu tematiku razumije malo, malo i vrlo malo ljudi, a radi se o ogromnim sredstvima.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  nikud nikam

Autor odlično razumije o čemu se radi i nije pao na priče “ekonomskih stručnjaka” s Indexa i Jutarnjeg. Usmjerio je pažnju točno tamo gdje je problem. Državne obveznice Hrvatske nisu smeće, niti će to ikada biti, sve dok hrvatski građanin posjeduje metar zemlje i svoj Ustav.

Odluku o ulaganju u obveznice donose strani mirovinski fondovi, a ne Hrvatska. Ne treba okretati priču naopako, jer to nije korektno.

Članak pokazuje sav jad naših političara ali i perfidnost stranaca koji su sve ovo organizirali na štetu građana Hrvatske.

nikud nikam
Gost
nikud nikam
3 godine prije
Reply to  PPP

Ma daj molim te kakve veze ima Ustav i privatno vlasništvo građana sa rejtingom neke države koji je malkice iznad rejtinga smeće? Tamo na Index-u bi Vam možda i prošla ta argumentacija. Da ste probali napisati bilo kakav suvisli komentar potrudio bi se detaljnije obrazložiti. Ovako učite sami. Sigurno su stranci krivi što smo mi budale.

PPP
Gost
PPP
3 godine prije
Reply to  nikud nikam

Vama nema potrebe ni objašnjavati jer očito želite prebaciti odgovornost na one koji su najmanje odgovorni za ovaj problem.

Očekujete od običnih ljudi da znaju što je mirovinski fond, što su obveznice ili kapitalizirana individualna štednja, a vi također niste u stanju obrazložiti što je to rejting. Jer da znate, shvatili biste da postojanje ustava daje jednoj državi zaštitu od “umiranja” i čini je vječnim i sigurnim jamcem. Imovina građana je aktiva koja nije nigdje upisana, jer da jeste, dug Hrvatske bi bio samo par postotaka BDP-a.

Tvrtka Enron je prije propasti imala super rejting, a kojeg je dobila od rejting agencija koje i nas ocjenjuju i na koje se pozivate te im dajete kredibilitet.

Vidim da često koristite riječ “smeće”. Očito ne živite u Hrvatskoj.

I da, poštedite me vaših objašnjenja. Unaprijed hvala.

nikud nikam
Gost
nikud nikam
3 godine prije
Reply to  PPP

Moj posljednji komentar na Vaše totalnu odsutnost poznavanja ekonomskih izraza koje pokušavate prikriti pojačanom nacionalnom sviješću. Ja sigurno živim na Mjesecu. Da ste bar jednom u životu prošli pored jednog fakulteta na Kennedyevom trgu u Zagrebu onda bi to možda mogli i shvatiti. No dobro, niste Vi jedini koji o tome pojma nemate. Puno veći problem su upravitelji tih fondova (Novoselec, Grbavac, Vlajić). Ništa ja neću izgubiti ako i Vi štogod naučite. Dapače.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/sto-ce-se-dogoditi-kad-hrvatski-kreditni-rejting-vise-nece-biti-smece-foto-20171206

Josip
Gost
Josip
3 godine prije
Reply to  nikud nikam

Nikud nikam čovjek ti da objašnjenje a ti lijepiš linkove prema medijima koji rade za banke. Daj ne sramoti se i ne budi arogantan. Svi možemo lijepiti linkove kao i ti. 🙁

Otok Korčula
Gost
Otok Korčula
3 godine prije

Ja imam obrt i imam dvoje zaposlenih , sve uredno plaćam i dopunsko i za ozljedede na radu itd..ima sam tešku ozljedu noge koju sam zaradi na poslu , dok sam segmentno ruši stablo ( ušla mi igla u kolino i zabola se u koštanu ovojnicu ) ..7 dana sam to ima u nozi i 7 dana sam moli po bolnicama da mi to izvade jer 7 noći nisam zaspa od bolova , ni u Dubrovniku ni u Splitu mi nisu htili to izvadit , na kraju sam na internetu naša kirurga ( dr Nemec ) , operacija i put su me koštali 11000kn i još nisam moga radit 15 dana , čovik mi je spasi nogu u zadnji čas .. 2 sata je trajala operacija ( 6 doktora sudjelovalo ) ..ni bolovanje ni kune nisam moga dobit , pa mi ni jasno zašto i kome plaćamo to zdrastveno , dopunsko i te zaštite na radu , a Viadukt mi je dižan 65000kn i pita sam jednog ministra ( na maratonu lađa ga vidi ) oće mi to platit ..reka mi je sa smješkom na licu , da nikad neću vidit te novce ( bez obzira na ugovor il ovrhu) , a policija u Metkoviću mi je napisala kaznu jer sam prosa kroz zeleno ( 3 miseca dozvola i 2000kn kazne i kazneni bodovi ) , neka mlada policajka da ona misli da je bilo crveno ..na sudu virovali njoj , ne meni i ćeri mi ..eto sad ti imaj obrt

Sisterica
Gost
Sisterica
3 godine prije

Službeno izvješće na današnji dan je….da je prosječna mirovina u Hrvatskoj 3400,00 kn ?????? Nema šanse !!!!!! Puno ljudi znam koji su otišli u zadnje vrijeme od 32 i na više staža i nitko prijevremenu mirov.nema veću od 2000,00 kn ……a punu mirov. rijetko tko veću od 3200,00 kn ( i to ljudi koji su radili prilično dobro pozicionirane poslove ) …..vjerojatno te izrečene prosj.iznose mirovina nabiju ovi privilegirani i stare mirovine ……Kako li će ….. u vrlo bliskoj budućnosti….dvoje penzionera sa ovakvim mirovinama preživjeti ???? ili još gori scenarij….kako će preživjeti jedna osoba sa mirovinom od 1800-2000,00 kn kada ostane sama ???? To nikoga nije briga…..a jbg. bar nam neće biti žao mrijeti…..

Karmen
Gost
Karmen
3 godine prije
Reply to  Sisterica

Klijentima komuna za izdrzavanje mjesecno treba 3700 kuna, izjavila bivsa ministrica Juretic. Bolje da sam se drogirala nego sto sam radila.

Motorista
Gost
Motorista
3 godine prije

A ja mislio nekad da je Alan Ford fikcija.

Ive
Gost
Ive
3 godine prije

Mozda najbolje da Hrvatska promijeni ime u KRIMOKROVATSKA SKANDALONIJA

Drazen Katic
Gost
Drazen Katic
3 godine prije

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta “ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI”.
Prvo i osnovno pitanje koje sam si postavio gledajuci na Hrvatskoj televiziji ministra Pavica je bilo: “U kojoj je firmi tak ministar radio i da li on uopce ima i koji dan radnog staza”. Izjave koje daje po televiziji su opcenito potpune besmislice koje se baziraju na politickoj propagandi. Prije tjedan dana ministar Pavic izjavljuje da je osjetno smanjen broj nezaposlenih na Zavodu za zaposljavanje te da su otvorena nova radna mjesta.
Otvorena su nova radna mjesta u drzavnoj upravi. Koliko ih je otvoreno u privatnom sektoru?
Tzv. “Uhljebnicka politika” koju provodi sadasnja vlada unistava u potpunosti Domovinu.
Naravno da je smanjen broj nezaposlenih na Zavodu za zaposljavanje kada su ljudi otisli u München, Stuttgart i Dublin.
Sto se tice mirovinskoh sustava u Republici Hrvatskoj on je potpuno unisten. Novac mirovinskog sustava je zavrsio u 5 tvrtki koncerna Agrokor. Danasnje mirovine se isplacuju iz novih kredita, novca koje svaki dan Hrvatsko iseljenistvo salje u Domovinu i 40% poreza na inozemne mirovine. Koliko ce to dugo drzati vodu, mozete zakljuciti sami.
U 27 godina politicari su u Republici Hrvatskoj unistili ne samo bazu za normalan zivot sadasne generacije, vec narednih nekoliko generacija.
Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.
Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da “Nepravdu vise nisu mogli trpiti”!
U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini Republika Hrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.
Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu kojeg smo prvi puta objavili 2014. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate “cisto srce” dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.
Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske osjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.
SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.
Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.
Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!
Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog “sitnog vrijedjanja” uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da “cvrstom rukom” i “zapovjedanjem” ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ.

Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore.
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao “jasnu namjeru” u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa “PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku”. Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:
Članak 46.
Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

Vise o prijedlogu za ostavku pod:

https://drazenkatic.blogspot.de/2017/08/prijedlog-ostavka-ministra-financija.html

2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da “da televizijsku izjavu” za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:

https://drazenkatic.blogspot.de/2017/08/prijedlog-izjava-za-hrvatsku-javnost.html

Drugo pismo:

https://drazenkatic.blogspot.de/2017/08/drugi-prijedlog-izjava-za-hrvatsku.html

3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić – Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/09/pismo-ministrici-drscdalic-zalba-protiv.html

Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/10/pismo-puckoj-pravobraniteljici-gospodji.html

Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za “pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi”!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/09/pismo-saborskoj-parlamentarnoj.html

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html

PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta “ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI” za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU http://www.drazenkatic.blogspot.de

Petar
Gost
Petar
2 godine prije

Pavić se sad bavi čime???? Što je otvorio na račun pokradenih fondova??? Osim toga ne pitamo se za krivicu medija!!!! Zašto??? Zato što ovakve emisije ne rade stručne osobe koje će izrešetat gosta ili bar pozvati stručnjaka koji će odmah prezentirati gdje je trik. Ne mediji služe u ovoj našoj kvazi državi da propagiraju vlast i njihove namjere. Uostalom ZAŠTO SE PROMJENOM VLASTI MJENJA UPRAVLJAČKA STRUKTURA PRISAVLJA???
Ima ovdje koga potražit jednog dana….

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik