fbpx

Virgin Hyperloop osmislio super-brzu lebdjelicu

Virgin Hyperloop

Američka tvrtka Virgin Hyperloop dovršila je prvu vožnju na svijetu uz pomoć super-brzog sustava lebdjelica.

Prema izjavama ljudi tvrtke, vožnja je obavljena u nedjelju na ispitnoj stazi dugoj 500 metara (1.640 stopa), u američkoj saveznoj državi Nevadi. Suosnivač Virgin Hyperloopa Josh Giegel i ravnateljica putničkog iskustva Sara Lucian postali su tom prilikom prvi putnici ovog neobičnog sustava prijevoza.

Za pokusnu vožnju izgrađena je eksperimentalna kapsula s dva sjedala. Međutim, serijsko vozilo “izgledat će radikalno drugačije i moći će primati i do 28 putnika”, istaknula je tvrtka.

Tijekom testa, kapsula se kretala brzinom od 48 metara u sekundi (107 milja na sat). Putnici su tijekom vožnje nosili uobičajenu odjeću.

“Neće vam trebati skafander za ulazak u naš vakuum. Virgin Hyperloop razvija sve potrebne podsustave, kako bi putovanje s Hyperloopom bilo jednako sigurno kao vožnja dizalom,” izjavljuju iz tvrtke.

Transportni sustav Hyperloop razvio je američki poduzetnik i investitor Elon Musk, osoba koja se istaknula u razvoju Tesla Motorsa i SpaceX-a, 2012. Prema prijedlozima, tehnologija će putnicima i teretima omogućiti putovanje u cijevima bez tlaka, vakuumski zatvorenim i to brzinama do 760 milja na sat.

3.9 7
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Venator
Gost
Venator
12 dana prije

Ispravak za naslov članka: Lebdjelica znači “hovercraft”, što znači da koristi tehnologiju zračnog jastuka. Ni Virginov, a ni Muskov Hyperloop nisu lebdjelice tj. hovercrafti. Oba projekta koriste Maglev tehnologiju koja nema veze sa zračnim jastukom. Razlika između Maglev vlakova i Hyperloop vlakova je što Hyperloop vlakovi levitiraju u vakumskoj cijevi u kojoj nema otpora zraka.

Leine
Gost
Leine
12 dana prije

Kad bidne prevozio tri čoveka će da dobije Nobela za promašaj.

Jomla
Gost
Jomla
12 dana prije

Hovercraft jeste lebdjelica, ali lebdjelica nije nužno hovercraft! Lebdjeti može i na magnetnom polju, maglev s jedne strane, a ovaj eksperiment svuda uokolo. Helikopter lebdi na struji zraka koju sam proizvodi, itd…

Mikojan
Gost
Mikojan
12 dana prije

Ideja je zanimljiva ali preskupa za spajanje udaljenih gradova. Daleko je to od neke uporabnije verzije. Kod nas nisu običnu željeznilku prugu dužine 40km u stanju napraviti godinama, npr. radovi traju već 3 godine i napravljeno je pola, tako da nas te cijevi ne trebaju nimalo zanimati.

mašinista skretničar
Gost
mašinista skretničar
12 dana prije

sve je namjerno. kod nas tako rade da ljudima državu zgade, da idu psovat balkance po njamačkama. A oni koji ostaju, da požele čim bržu privatizaciju.. i cijevi

Kile
Gost
Kile
12 dana prije

Ništa od toga preskupo i neučinkovito, Japan i ostali su pokazali kako se grade superbrzi vlakovi to je 100 puta jeftinije od ove gluposti, a još su i brži

Segota
Gost
Segota
10 dana prije

Kile , ne bih da pametujem , ali u članku je navedena brzina 760MILJA na sat!!?
Koji Japanski vlak dostiže takvu brzinu?🤔

Plavi
Gost
Plavi
10 dana prije

Čudi me kako Logično nije napisao kako to Rusi razvijaju, i još dodali kompjuterski nacrtan video klip.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik