fbpx

Zašto Kina ipak želi koristiti blockchain tehnologiju u turističkom sektoru?

Kina blockchain kriptovaluta turizam
0

U Kini odavno vlada kriptografska represija koja je javna i vlasti Kine ne kriju svoj skepticizam, međutim interesi za sve što se odnosi na blockchain i kriptovalute su ipak jači od želje da se sve zabrani.

Turisti i turoperatori koji posjećuju atrakcije u provinciji Yunnan uskoro će moći dobiti račune temeljene na blockchainu za online i mobilna plaćanja.

Prema priopćenju za tisak, kupci će moći zatražiti račune putem pametnih telefona i primiti ih e-emailom u roku od 48 sati. Osnivači projekta kažu da će tehnologija blockchain koju će koristiti “onemogućiti falsificiranje informacija o računu i uštedjeti novac koji se danas koristi za ispisivanje tradicionalnih papirnatih računa za turističke atrakcije u ovoj pokrajini”.

U ostalim dijelovima zemlje, mediji izvješćuju kako je policija u provinciji Jiangsu uhapsila 13 osoba zbog krađe 2,8 milijuna američkih dolara iz elektrane. Energija je služila za rudarenje bitcoin (provjera i validacija transakcija). Grupa je optužena za preusmjeravanje električne energije tijekom dvije godine – od svibnja 2017. do svibnja 2019. godine.

Tužitelji su rekli da je grupa iznajmila urede u 10 tvornica izvan grada Zhejiang i da su, umjesto da koriste električnu energiju proizvedenu u tvornicama u kojima su živjeli, preusmjerili električnu energiju iz velikog broja ureda u blizini.

Međutim, tužitelji su kazali kako su vlasti konačno otkrile zašto je potrošnja struje na tom području bila neobično visoka, te je upozorila policiju, koja je napokon uspjela uhvatiti prevarante.

Iako preza od kriptovaluta, putem kojih se iz države može brzo i diskretno izvlačiti kapital, Kina je ipak dala prednost tehnologiji i njenim mogućnostima za efikasnije funkcioniranje gospodarstva.  Dematerijalizacija izdavanja računa i zaštita od falsificiranja, nije potrebna samo u turizmu. Ovaj način izdavanja računa je već odmakao u Europi, tako da većina europskih zemalja ih koristi. Kao i Kini, Europa također pokušava zakonski uokviriti ovu tehnologiju, koja po nekima predstavlja sistemsku opasnost.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik