fbpx

20 znanstveno potvđenih činjenica o COVID19

Korona činjenice

Pratimo sve komentare na našem portalu. Ovoga puta prenosimo interesantan komentar korisnika Tomi u kojem iznosi rezime činjenica vezanih za koronu. Poštovani Tomi je uz komentar priložio i poveznice. Hvala mu još jednom, jer portal Logično čine oni koji pišu i koji komentiraju, čime informacije postaju objektivnije.

 1. Letalnost: Prema najnovijim imunološkim studijama, ukupna stopa smrtnosti od infekcije (IFR) covid-19 u općoj populaciji iznosi oko 0,1% do 0,5% u većini zemalja, što je usporedivo sa srednjom pandemijom gripe iz 1957. i 1968. godine.
 2. Liječenje: Za ljude s visokim rizikom ili visokom izloženošću rano ili profilaktičko liječenje je neophodno kako bi se spriječilo napredovanje bolesti i izbjegla hospitalizacija.
 3. Dobni profil: Srednja dob covid umrlih u većini je zemalja preko 80 godina i samo oko 5% preminulih nije imalo ozbiljnih preduvjeta. Za razliku od pandemijske gripe, dob i profil rizika smrtnosti od covid-a  usporedivi su s normalnom smrtnošću i proporcionalno je povećavaju.
 4. Starački domovi: U mnogim zapadnim zemljama, do dvije trećine svih smrtnih slučajeva dogodilo se u staračkim domovima, koji zahtijevaju ciljanu i humanu zaštitu. U nekim slučajevima nije jasno jesu li stanovnici stvarno umrli od covida ili od tjedana stresa i izolacije .
 5. Prekomjerna smrtnost: Do 30% svih dodatnih smrtnih slučajeva moguće je da nisu uzrokovane covidom , već učincima zaključavanja, panikom i strahom . Primjerice, liječenje srčanog i moždanog udara smanjilo se i do 40% jer se mnogi pacijenti više nisu usudili ići u bolnicu.
 6. Protutijela: Do ljeta 2020. globalne žarišne točke poput New Yorka i Bergama dosegle su razinu protutijela od približno 25%. Glavni gradovi poput Madrida, Londona i Stockholma bili su oko 15%. Međutim, veliki dijelovi Europe i SAD-a i dalje su bili ispod 5% .
 7. Simptomi: Do 40% svih zaraženih osoba nema simptome, oko 80% pokazuje najviše blage simptome, a oko 95% pokazuje najviše umjerene simptome i ne zahtijeva hospitalizaciju. Blaži slučajevi mogu biti posljedica zaštitnih T-stanica od ranijih prehlađenih infekcija koronavirusom.
 8. Duga kovidnost: Oko 10% simptomatskih ljudi prijavljuje post-akutne simptome koji traju nekoliko tjedana ili mjeseci. To također utječe na mlađe i prethodno zdrave ljude s jakim imunološkim odgovorom. Post-virusni sindrom, poznat je iz težih slučajeva gripe.
 9. Prijenos: Prema dosadašnjim saznanjima, glavni putevi prijenosa virusa su unutarnji aerosoli i kapljice koji nastaju pri govoru ili kašljanju, dok vanjski aerosoli, kao i većina površina predmeta, upućuje da igraju manju ulogu.
 10. Maske: Još uvijek ima malo ili nimalo znanstvenih dokaza o učinkovitosti platnenih maski za lice u općoj populaciji, a uvođenje obveznih maski nije moglo obuzdati ili usporiti epidemiju u većini zemalja. Ako se nepravilno koriste, maske mogu povećati rizik od infekcije.
 11. Djeca i škole: Za razliku od gripe, rizik od bolesti i prijenosa kod djece vrlo je nizak u slučaju covid-a. Nije bilo niti postoji medicinski razlog za zatvaranje osnovnih škola ili drugih mjera usmjerenih na djecu.
 12. Traženje kontakata: Studija SZO iz 2019. godine o mjerama protiv pandemije gripe zaključila je da se s medicinske perspektive traženje kontakata “ne preporučuje u nikakvim okolnostima” . Aplikacije za traženje kontakata na mobitelima također su propale u većini zemalja.
 13. PCR testovi: Međunarodno korišteni setovi za testiranje virusa mogu proizvesti lažno pozitivne i lažno negativne rezultate ili reagirati na neinfektivne fragmente virusa iz prethodne infekcije. S tim u vezi, takozvani prag ciklusa ili vrijednost ct važan je parametar.
 14. Medicinski propusti: U SAD-u i nekim drugim zemljama, fatalni medicinski propusti kod nekih covid pacijenata došlo je zbog upitnih financijskih poticaja i neprimjerenih protokola. U većini zemalja smrtni slučajevi među bolnicama u međuvremenu su se značajno smanjili.
 15. Zaključavanje: WHO je upozorio da su zaključavanja prouzročila “strašnu globalnu katastrofu” . Prema UN-u, zaključavanjem se životni sustav 1,6 milijardi ljudi može dovesti u akutni rizik, a dodatnih 150 milijuna djece može dovesti u siromaštvo. Nezaposlenost, bankroti i psihološki problemi dosegli su rekordnu razinu u svijetu.
 16. Švedska: U Švedskoj je ukupna smrtnost bez zaključavanja do sada bila u rasponu jake sezone gripe . 70% švedskih smrti dogodilo se u staračkim domovima koji nisu bili dovoljno brzo zaštićeni. Medijan dobi od švedskih covid smrti je 84 godina.
 17. Mediji: Izvještavanje mnogih medija bilo je neprofesionalno, povećalo je strah i paniku među stanovništvom i dovelo do masovnog precjenjivanja smrtnosti i smrtnosti covida. Neki su mediji čak koristili manipulativne slike i videozapise kako bi dramatizirali situaciju.
 18. Cjepiva: Nekoliko medicinskih stručnjaka upozorilo je da ekspresna cjepiva protiv koronavirusa mogu biti rizična. Zapravo, cjepivo protiv takozvane svinjske gripe iz 2009., na primjer, dovelo je do slučajeva ozbiljnih neuroloških oštećenja i milijunskih tužbi. Tijekom ispitivanja novih cjepiva protiv koronavirusa već su zabilježene ozbiljne komplikacije i neuspjesi .
 19. Podrijetlo virusa: Podrijetlo novog virusa korone i dalje je nejasno, ali najbolji dokazi trenutno upućuju na incident poput upale pluća poput covid-a u kineskom rudniku 2012. godine, čiji je uzorak virusa prikupio, pohranio i istraživao Virološki institut u Wuhanu (WIV).
 20. Nadzor: Zviždač NSA-e Edward Snowden upozorio je da se covid pandemija može koristiti za trajno širenje globalnog nadzora . U nekoliko dijelova svijeta, stanovništvo nadziru dronovi i suočava se s ozbiljnim policijskim prekoračenjima tijekom zaključavanja.

“Jedino sredstvo za borbu protiv torture je iskrenost.” (Albert Camus, 1947.)

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
33 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Dors
Gost
Dors
4 mjeseci prije

Izgleda kao google translate ove strane https://swprs.org/facts-about-covid-19/

Tomi
Gost
Tomi
4 mjeseci prije
Reply to  Dors

Točno, sa te stranice je preuzet tekst i linkovi. Komentar je bio pod drugim komentarom i upućen komentatorima koji nas svakodnevno teroriziraju svojim apokaliptičnim mišljenjima već punih 10 mjeseci. Nije doslovno google translate, jer bi dosta toga bilo nesuvislo. Drago mi je da je izvučen kao članak, jer u temi covida cijeli tekst je jako vrijedan. Bilo bi idealno kada bi se ovaj članak zamijenio lektoriranim prijevodom izvorne stranice. Da sam znao da se ovako komentari prate i imaju mogućnost završiti kao članak, naveo bih jasno izvor cijelog teksta. Obzirom na smisao prvog komentara smatrao sam da je izvor nebitan, jer tekst sam za sebe govori i potkrijepljen je izvorima činjenica.

A neg.
Gost
A neg.
4 mjeseci prije
Reply to  Tomi

Plus Tomiju i Redakciji ali pitanje svih pitanja je jesu li virusi uzročnici bolesti. Ja smatram da nisu a istovjetnog je stava vjerovatno i WHO ali navedenu tvrdnju koriste kao polugu u psihološkom ratu. Zanimljivo je da je prijevod biološkog rata na hrvatski bakteriološki. Dakle ne virusološki jer očito bakterija može biti uzročnik bolesti. Glavni razlog oboljevanja su raznorazna trovanja. Uzmimo na primjer vodu za piće. Umjesto 2 atoma vodika i 1 kisika svakodnevno pijemo teško shvatljivi kemijski koktel. Isto je sa hranom, odjećom, zračenjima općenito. Po meni do zaraze ne dolazi zbog kontakta navodno zaraženog već zbog zajedničkog trovanja nečim.
Otuda slučajevi da svi u obitelji kišu, svi u razredu imaju proljev itd. Pod trovanjem smatram i cijepljenje.

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  A neg.

Normalno da se zato zataškava štetnost elektromagnetskih zračenja i da se količina istih vrtoglavo penje. Koliko je samo, unazad par godina, dodano satelita u atmosferu i koliko ih se još planira… A da ne spominjemo teške metale i ostalo sranje s kojim se redovno zašpricava nebo. Bar sam se nasmijao kad sam neki dan vidio da se Muskov SpaceX spaceship razletio u komadiće.
Ko nema super-imunitet je u problemu, to je sigurno!

nonwo
Gost
nonwo
4 mjeseci prije
Reply to  Tomi

Izvrstan tekst.Poveznice unutar teksta vode na još izvrsnih članaka/radova.
Kad se sve pročita daje zaista big picture covid plandemije.

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije
Reply to  Dors

Opet ništa o znanstvenoj činjenici da krvna slika oboljelih pokazuje da leukociti padaju ispod donje normale,što kod virusnih i bakterijskih infekcija dišnih puteva nije slučaj,već je obrnuto te leukociti rastu iznad normalnih granica.
Leukociti padaju u slučaju trovanja zračenjima itd.,te kod autoimunih virusa,npr.Velike Boginje,AIDS
Ne bih umanjivao riječi francuskog nobelovca Luc Monteniera koji je rekao da je u ovom virusu pronašao sekvence AIDSa. A ne bi isključio ni mišljenje prof.dr.Nade Kostić o trovanjima 5G i nano česticama djelovanjem Chemtrailsa.
Danas je bilo na jednom portalu da je Australija povukla 4 cijepiva,jer su svi koji su ga primili pri ispitivanju postali ,kako oni kažu ” lažno” pozitivni na HIV.
Sve je to znakovito,zakukuljeno ,tajnovito.

bauštelac
Gost
bauštelac
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

zaboravio si trovanje aluminijom

Ingerman
Gost
Ingerman
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

Prvi put čujem da leukociti skaču kod virusne infekcije

Vjere u Boga
Gost
Vjere u Boga
4 mjeseci prije

I tko će na kraju odgovarati?
Vlada, stozer, sabor ili sudije.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Vjere u Boga

Niko neće odgovarati

Bobi
Gost
Bobi
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Netko mora! Ne budi ovcovid! 😉

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
4 mjeseci prije

Ovo isprintati pa zalijepiti gusto po gradu, za vrijeme najavljenog svjetlostaja,recimo…ali,ah,tko čita,nitko ništa ne čita-samo slušaju…

rimtu
Gost
rimtu
4 mjeseci prije

Dobra ideja.

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
4 mjeseci prije

Odlična ideja. To je teže blokirati nego stranicu na fejsu.

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije

Možda objaviti “samizdat”!?
Hmm… zašto da ne, ubacivati u poštanske sandučiće…

leminjo
Gost
leminjo
4 mjeseci prije

Članak je napisan sa medicinskog stajališta,Sad ima i druga strana i to politićka koja se može uklopiti u ovaj članak.Ovako u zadnji 50 godina je bilo dosta javnog nezadovoljstva odgrađana raznih republika po pitanju životnih troškova,prava društvenog uređenja i itd.Pogotovo u demokratskim republikama je bilo gadnig građanskih nemira rušenje vlada pa i sustava naravno i lopovskih zakona.Pa su vlade neke koje su se borile grčevito da svoje interese bolesne obrane sve kao za ljudska prava morali su posezati za represivnim aparatom i to je ostavljalo posljedice na sve strane.Pa su odlućile demokratske vlade da više ne koriste policiju i vojsku jer im to kvari imiđ i ugled,naravno i košta pokrenuti represivni aparat.Šta da naprave angažirali su svu struke i znanost koja postoji i došli su do zakljućka.ZATVORITI USTA GRAĐANIMA.OGRANIĆITI KRETNJU I MEĐUSOBNU KOMUNIKACIJU.Uz to još ajmo zaraditi na MASKAMA I SRESTVIMA ZA RUKE I RUKAVICAMA,A vojska neka bude u vojarnama policija neka manje radi samo po uputama gdje se još može kažnjavati za lovu.I tako ljudska prava se ne diraju DEMOKRACIJA dalje funkconira i debeli vođa u sijevernoj koreji može na pozaviditi u rukovođenju države.To je samo mišljenje koje nema dokaza slućajnosti se podudaraju sa sadašnjošću.Volio bi da griješim ko… Pročitaj više »

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
4 mjeseci prije
Reply to  leminjo

Istina je da ovakva suituacija vladajućima jako ide u prilog. I to na svim razinama.
Ljudi više slušaju, manje se bune… Lakše je raditi to što upravljači već rade, što god to bilo.

Evo jedan mali primjer s nižeg nivoa birokracije, s kojim sam osobno povezan – rektoru Borasu je trenutno daleko lakše provoditi svoju samovolju, jer online sjednice mu nisu nikakav otpor ni problem. I dok zatvaranje traje, bit će tako. Dakle, za njega, što dulje to bolje… a on je samo jedan od tisuća takvih.

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije

Pa oni (ljudi na izvršnim pozicijama u ljudskom društvu po naredbama vladara iz sjene) ovo sve i guraju upravo zato da se spriječi gubitak moći koji se počeo događati unazad 2-3 dekade. Era informacije je uspjela iznijeti istinu na vidjelo i tu se više nema šta. Tako da je ovo zadnja šansa da se ljudi na ovoj planeti ekipno izbore za svoja prava. Ako se sve ovo što nam spremaju “dopusti” i obistini za 2-3 generacije bi moglo biti kasno. I biti če svako za sebe pa ko je pametan ima šansu poživjet van grada a ljudi u gradovima? Svi na prekidač i bit poslušan i gutat otrove i naguzit se!

leminjo
Gost
leminjo
4 mjeseci prije

Mudro zboriš,Svi smo nespremni reagirati u ovom vremenu.Ni sam neznam od kud da krenem kad vidim koliko smo kao narod niske intelegencije.

mislim
Gost
mislim
4 mjeseci prije

svi smo mi pacijenti.
pacijenti svih zemalja, ujedinimo se.

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
4 mjeseci prije

Hvala onome tko je sastavio listu na trudu. Dobar i potreban posao.

Malimali
Gost
Malimali
4 mjeseci prije

Hvala, dobar rezime.

Marginalna primjedba
Ako je 40% slučajeva asimptomatskih, treba se zapitati dali su oni uopće inficirani i ako jesu, na koji način se zna/saznaje da jesu. Ako je potvrda za to PCR test, kako stoji niže pod t. 13, treba držati u vidu da je test s a više od 35 ciklova (a većinom se radi 45) točan samo u 3% slučajeva.
S druge strane već je sama upotreba broja tako ‘inficiranih’ manipulacija – umjesto da se računaju slučajevi mnogo sigurnije brojke na liječenju u bolnicama i na intenzivnim odjelima. CDC je priznao – pisala je o tome mag. Šebalj – da brojke skupljaju pod skraćenicom PIC – pneumonia, influenza, covid, pri čemu covid predstavlja 6% smrti odn. infekcija. Ali sve se to prodaje kao žrtve kovida

Tomi
Gost
Tomi
4 mjeseci prije
Reply to  Malimali

Pod PCR su zadnji članci iz 10.mjeseca. Do danas je izašao još priličan broj dokaza o proizvodnji slučajeva pomoću PRC testa, sa kojim nas prcaju 10 mjeseci.
Trenutno najaktuelnije je izvješće i zahtjev za povlačenje studije: “Otkrivanje novog koroanvirusa 2019 putem RT-PCR u stvarnom vremenu” (Corman-Drosten studija).

U žrtve se ubrajaju svi ako su prethodnih 28dana bili pozitivni (nije u svim državama identično), a gripa je potpuno nestala.
Pročitajte ovaj tekst, farmaceut propituje kako se više uopće ne prodaje lijek protiv gripe, čak niti veledrogerija ne prodaje. Ako dođete do kraja teksta, saznat ćete što o cjepivu preporučuje farmaceut sa 43 godine iskustva 😉

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije

Bravo svaka čast.

Marina
Gost
Marina
4 mjeseci prije

Evo u Austriji je političar testirao coca colu i ispada da je i coca cola pozitivna na virus. Sve se otkriva. https://www.youtube.com/watch?v=0-aGdBh_sXI

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije
Reply to  Marina

🙂

Ime i prezime
Gost
Ime i prezime
4 mjeseci prije
Reply to  Marina

Ne koristi test na predviđeni način, ništa se ne otkriva. Možda da prvo pročita upute za uporabu.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije
Reply to  Ime i prezime

ne koristiti test nikako u dijagnostičke svrhe- napomena njegovog izumitelja.

Krkan
Gost
Krkan
4 mjeseci prije

istina je izmedju dvije krajnosti…

Oli
Gost
Oli
4 mjeseci prije
David
Gost
David
4 mjeseci prije

Gomila gluposti. Virus je itekako stvaran i opasan i lako se širi. Da, vlasti ga koriste da bi nas uništili, ali je i dalje riječ o smrtonosnom virusu, puno opasnijem od gripe.

Tomi
Gost
Tomi
4 mjeseci prije
Reply to  David

U priličnoj ste zabludi, a i koristite se lažima kako bi opravdali svoju fanatičnu vjeru. Izmišljati znanost, navoditi da su znanstvene studije smeće, osporavati 100 godina znanstvenih podataka, slijepo ponavljati samo parole bez da se iti jednim argumentom suprostavite drugačijem gledištu … to je samo demagogija kulta.

Obzirom na vaš izljev vjerske ideologije, jasno je da niste niti pokušali pročitati a pogotovo ne otišli na neku poveznicu koja opisuje činjenice. Ne želite se informirati, jer ste u fabriciranom strahu i sve što proturiječi vašem narativu doživljavate kao prijetnju.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik