Nicolas Dupont-Aignan će biti Premijer Francuske ako Marine Le Pen pobjedi

Nicolas Dupont-Aignan
18 komentara

Marine Le Pen nije ektremna desnica i ne želim prepustiti Francusku osobi (Macronu) koja je gora nego Hollande. Nicolas Dupont-Aignan je u prvom krugu ostojio 1.695.000 glasova. Nakon razgovora s Marine Le Pen, sinoć je izašao pred gledatalje najgledanijeg privatnog televizijskog kanala TF1 i otvoreno, bez ikakve dvojbe, dao svoju podršku predsjedničkoj kandidatkinji Marine Le Pen.


11h20 Nicolas Dupont-Aignan – Premijer Francuske

Marine Le Pen je upravo izjavila da, u slučaju njene pobjede, premijersko mjesto priprada Nicolas Dupont-Aignanu.


Pročitajte pismo putem kojeg se Nicolas Dupont-Aignan obradio svojih biračima.


Dragi prijatelji, dragi suradnici,

Izvanredne okolnosti u kojima se nalazi Francuska, obvezuje me govoriti vam izravno. Toliko godina zajedno, zajedničkog napora, odricanja u ime naše zemlje. Naš odnos je oduvijek bio odnos povjerenja. Imam potrebu podijeliti s vama moj izbor nakon sastanka dvaju nacionalnih vijeća za drugi krug predsjedničkih izbora.

1,7 milijuna Francuza su mi dali svoje povjerenje. “Ustani Francuska” je sada čvrsto na nogama i u srcu francuske političke scene. Ovaj rezultat nam daje goleme odgovornosti.

Odbijam prepustiti Francusku Emmanuelu Macronu. Odbijam tu neobuzdanu globalizaciju koja nam obećava one koji su je pokrali. Odbijam vidjeti našu “dragu i staru zemlju” podčinjenu tehnokratima i briselskim financijašima koji nisu dobili povjerenje građana. Odbijam podržati politiku vođenu zadnjih 20 godina, a koju kandidat Macron želi još više osnažiti riskirajući slom našeg društvenog dogovora.

Francuska je u opasnosti, ugrožena u svojoj biti i svojim vrijednostima.

Radikalno suprotan idejama gospodina Macron, teško mogu podržati privatne interese koji sabotiraju predsjedničku kampanju podržavajući samo jednog kandidata koji ismijava narod. Iznenađen sam sramotnim kandidatima desnice i centra, koji su se do jučer borili protiv onoga kojeg danas podržavaju.

Naš Gaullistički i republikanski mentalitet nas obvezuje da spasimo našu domovinu u opasnosti.

Mogao sam, iz osobnog interesa, kalkulirati i biti neutralan, ali to bi bilo sramotno ponašanje s moje strane.

Odlučio sam se suprotstaviti svim sredstvima Emmanuelu Macronu, te podržati Marine Le Pen u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Ova podrška nije « bjanko ček » jer sam dogovorio istinsko partnerstvo koje garantira potpunu neovisnost našeg pokreta. Predstaviti ćemo i kandidate svuda na parlamentarnim izborima koji slijede nakon predsjedničkih, uključujući i protukandidate Nacionalnoj frontu, čime ćemo ovjekovječiti naš pokret i zadržati našu slobodu.

Također smo zaključili koalicijski sporazum koji je inspiriran mojim predsjednički projektom i koji će utjecati na program Marine Le Pen poštujući temelje Gaullizma. Detalji će biti objavljeni sutra na kraju konferencije za novinare.

Znam da vas ovaj politički potez može iznenaditi, neke čak i protresti. Mislio sam o tome nekoliko dana i noći. Razgovarao sam i slušao naše nacionalno vijeće gotovo 10 sati. Slušao sam svaku intervencije s najvećom pažnjom.

Polemike neće nedostajati, kao i podcjenjivanje. No, povijest ne čeka. Nekada je potrebno zanemariti osobni i politički interes u cilju spašavanja domovine.

Znate moj karakter. Bit ću čuvar našeg humanog patriotizma i uvijek ću reći istinu aktualnom savezu.

Nikada nisam izdao svoje ideale i nikada ih neću izdati. Kada je sudbina Francuske je u pitanju, dužnost je svih preuzeti odgovornost.

Računam na vašu nesebičnost, vašu hrabrost i vašu ljubav prema Francuskoj.

Nicolas Dupont Aignan

Predsjednik „Ustani Francuska“


 

Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
6 godine prije

On je 2005 otisao iz tadasnjih Republikanaca, jer je bio protiv toga da politicari popljuju rezulate referenduma. Imaju slicnje programe. Ali, ide mu na cast prvenstveno to sto , opet, slijedi svoja uvjerenja, bez obzira na cijenu. Steta je sto, vec drugi put dobija tako malo glasova. A sto se tice svih individua koji zele “faire barage à Marine Le Pen”, neka se samo pocnu namjestati onim drugima. Moj najveci problem je sto ce i od mene ocekivati da im se namjestim!

Vlastimir
6 godine prije

Svaka mu čast,podržava nezavisnu Francusku.

Boris
6 godine prije

Ima nade. Pozdrav iz Francuske.

Jupiter
6 godine prije

Globalna politika sadašnjice , teži da briše granice i nacionalnu svest države i pojedinca.
Francuski nacionalisti to polako uviđaju i pokušavaju da se odupru globalnom “brastvu i jedinstvu”

Koča Popović
6 godine prije

Izgleda da cemo imari koncentracijske logore diljem Europe. To smo imali tridesetih i cetrdesetih godina proslog stoljeca. Cini se da covjecanstvo nije nista naucilo. Ako je novi globalni rat jedini put da dodjemo do boljeg svijeta, neka bude. Fasisti ce opet izgubiti. Steta je neduznih koji ce stradati, ali pravedniji i bolji svijet mora doci jer u suprotnom covjecanstvo ceka propast.

Hash
6 godine prije

Odabir predsjednika Francuske daće nam odgovor na pitanje: Da li je nacija pod kontrolom naftno-ratno-bankarske bande?
Ukoliko odaberu “nedonošče” znaćemo da su im mozgove isprali mejnstrim mediji i da su do daljnjeg izgubljeni, do neke nove revolucije.
Srećno Marini!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.