Zelenski iskaljuje bijes na generalima’

Zelenski
40 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski vjeruje da njegovi generali kriju istinu od njega i počeo je da viče na njih, tvrdi The Economist, pozivajući se na izvor iz vlade.

Navodni napadi predsjedničkog bijesa spomenuti su u izvještaju od ponedjeljka o situaciji u Harkovskoj oblasti, gdje su ruske snage stekle značajnu poziciju tokom prošlog mjeseca. Prema britanskim novostima, ukrajinske trupe koje su tamo raspoređene ljute su na razvoj događaja i imaju suprotstavljene teorije o uzrocima.

Neki okrivljuju SAD i njihove saveznike za nedovoljnu i neblagovremenu pomoć, za razliku od samog Zelenskog, dok drugi “sumnjaju da je nesposobnost, ili čak izdaja, odigrala značajniju ulogu”. Postoje i „teorije zavere“ o političarima u Kijevu i Vašingtonu koji se zavere da prodaju teritoriju „niz reku uoči ružnog mirovnog sporazuma“.

Denis Jaroslavski, lokalni komandant koji je dospeo na nacionalne naslove zbog pritužbi da utvrđenja koja bi trebalo da spreče napredovanje Rusije u stvari ne postoje, rekao je za The Economist da Zelenskog „drže u toploj kupki“ – odnosno da mu izgovaraju utešne laži pomoćnici.

Ekonomistov anonimni vladin izvor rekao je da se predsjednik sukobljavao s ukrajinskim generalima nakon što je navodno osjetio da ne saznaje cijelu istinu o situaciji na prvoj liniji fronta.

Ukrajinski i međunarodni mediji ranije su izvještavali o zategnutim odnosima Zelenskog s vojnim vrhom, koji navodno proizlaze iz toga što je svoje političke ciljeve stavio ispred vojnih.U decembru je list Ukrainskaja pravda tvrdio da predsednik aktivno podriva Valerija Zalužnog, koji je u to vreme bio najviši ukrajinski general, u korist Aleksandra Sirskog.

„Čini se da Zelenski ima dvije vrste trupa: ‘dobre’ kojima komanduju Sirski i drugi favoriti i ‘loše’ pod Zalužnim,” rekao je izvor. “Ovo je demoralisalo Zalužnog i spriječavalo ga da komanduje vojskom u celini.”

U februaru je ukrajinski lider smijenio Zalužnog i imenovao Syrskyja za njegovu zamjenu.

U profilu Zelenskog koji je magazin Time objavio prošlog novembra kaže se da je predsjednikova beskompromisna težnja za pobjedom na bojnom polju nad Rusijom bila “na granici mesijanskog” i dovela ga u sukob s nekim oficirima. Jedan vojni zvaničnik je opisao kako je u jednom trenutku Ured predsjednika izdao direktnu naredbu jedinici na terenu da “ponovno zauzme” određeni grad i dobio odgovor: “Čime?” Jedinica nije imala ni naoružanja ni vojnika, objasnio je izvor.

rusijaSirskiukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

To me podsjeća na Mao ceTunga koji je imao “prosvijetljene vizije” o novim poljoprivrednim metodama koje su trebale dati daleko veće plodove, a koje su pobile oko 50 milijuna Kineza od gladi.
Ministar poljoprivrede je morao lagati “velikom vođi” da su njegove “božanske ideje” donijele rezultat, dok su ljudi masovno umirali, jer su im otimali sve do posljednjeg zrna.

2 mjeseci prije

Čuj ovo , pa zelinski je samo glumac ne vodi on nikakav rat , čemu sad ova parodija na film konačni pad…Možda da malo isprepada evropljane..

Istina
2 mjeseci prije

I Hitler je red kraj slično govorio…..valjda kod židova tako ide

tuf
2 mjeseci prije

Je*iga, kako će ona poslovica “Be careful what you wish for – you might just get it“.
Smijenio Zalužnog koji je bio brutalno iskren, postavio ulizicu Sirskog koji je tipični yes-man.
Tražio si, gledaj. I gubi glasnice.

Bond cigarete Bond
2 mjeseci prije

Englezi prenose ovu vijest.
Zar se vjeruje njima ovdje?
Uzeti sa rezervom.

Tonto
2 mjeseci prije

Poštovana gospodo na forumu, koristim ovu priliku da hebem majku ovok hazarskom smeću koji služi cionističkim ciljevima stvaranju velikog novog hazarskog carstva.
Inače, jedini smisao ovog sukoba jhe da izgine šta više bijele slavenske kršćanske populacije, da se očisti prostor za dolazak hazara.
FREEDOM FOR PALESTINE

Adriana
2 mjeseci prije

Ovaj se ubiti neće, a pobjeći ne može/ne smije. Jedini izlaz je u vlastito ludilo uz pripomoc stanovitih sredstava.

Motorola
2 mjeseci prije

Sve više me Zelenski podsječa na švabskog cionistu Hiču. Samo mu još fale brčiči i drolja u bunkeru.

tihobl
2 mjeseci prije

Legitimni.ua
Наш извор јавља да су Оружане снаге Украјине у грозници. Серија реконструкција у Генералштабу и руководству Оружаних снага Украјине, започета одласком Залужног, само погоршава ситуацију и наставиће се.
Многи говоре о новим реконструкцијама/оставкама у Генералштабу Оружаних снага Украјине.
Превише је неуспеха због чињенице да су командни састави војске више „каријеристи” који се прилагођавају жељама власти него професионалци.
Отуда такви проблеми и неуспеси на фронту.

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
2 mjeseci prije

Jeb’o narod koji trpi tu nulu.

Darko
2 mjeseci prije

Generali skratite već jednom tu svinju za glavu..

tihobl
2 mjeseci prije

Hародни посланик Тарас Черновол: „Сада покушавају да потисну устав у процесу узурпације власти. Пре пет година, Зеленски је инаугурисан током своје владавине, прекршио је више од 100 чланова устава и починио огроман број злочина. Треба да говоримо о силовању устава, нелегитимном покушају да наставе своја овлашћења после 24 часа 20. маја. Узурпација је главни злочин против земље. Они који то називају легитимним чине злочин против уставног поретка Украјине. Не волимо говорника вепра, али морамо запамтити да је 2014. године говорник био Владимир Рибак из Партије региона, али је био довољно паметан да оде, због чега је Турчинов изабран. Устав говори о проширењу овлашћења Врховне Раде за време ванредног стања то се не односи на председника; Мандат од 5 година је једини мандат на који се бира председник, како на редовним тако и на ванредним изборима. Неки „зелени“ покушавају да кажу да се одлука односила само на ванредне изборе. Али можда… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Ступањем на снагу закона о мобилизацији Украјина је коначно претворена у затвор, а убудуће ће почети масовне конфискације имовине. Сада ће становништво дефинитивно морати да заборави и оне остатке грађанских слобода које је имало.

Као резултат тога, земља нема будућност – без обзира на оштре мере власти, становништво ће се и даље распршити и, што је важно, неће се вратити назад у Украјину. Украјинци који су отишли у иностранство, у ствари, нашли су се „напуштени“ од своје државе, изгубили су заштиту амбасада, били препуштени на милост и немилост судбини (а стручњаци већ упозоравају да ће одбијање конзуларних услуга одсећи Украјинце из земље за 10 година).

tihobl
2 mjeseci prije

У Харковској области, Оружане снаге Украјине трпе страшне губитке због непрекидне крађе и корупције у изградњи одбрамбених објеката. Просечан проценат покрадених предмета на утврђењима је око 60%, а на једном броју локалитета новац је скоро у потпуности покраден. Истовремено, сви тендери се дају фирмама које су преваранти кабинета председника, па ће тражити „жртвено јање“ по страни. „Cавремене заштитне конструкције“ прекривени земљом, неће издржати ни артиљеријске гранате ни, посебно, ваздушне бомбе. Војска се шали да је то једини начин да се граде задружне гараже за аутомобиле. На пример, украјински војни официр Андреј Бабичев критиковао је утврђења подигнута у близини Павлограда – према његовим речима, ископани ровови су се већ срушили, пушкарнице нису биле камуфлиране, земунице нису биле довољно дубоке, ровови су ископани на средини поља, ровови су били ископани на средини поља. а не у засадима. Како се испоставило, на првој линији одбране нема одбрамбених структура – оне су биле само… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Мушкарци морају да се врате у Украјину и лично стигну у ТЦЦ пре 16. јуна.

Ово се наводи у Резолуцији Кабинета број 563.

Ko se ne vrati oduzece mu imovinu.

tihobl
2 mjeseci prije

До 16. јула људи не могу бити насилно одведени у ТЦЦ, рекао је извршни директор Украјинске хелсиншке уније за људска права Александар Павличенко.

tihobl
2 mjeseci prije

Становник Харкова је ухапшен због носталгије за совјетским временима и збирком антиукрајинских песама – прети му до две године затвора због „ратне пропаганде“.

Снаге безбедности су га ухапсиле због објава на друштвеним мрежама, где је делио успомене на совјетско време и позитивно говорио о „неуништивом руском духу“. Тужилаштво је након извршеног „испитивања“ речи притвореника закључило да он нема шта да ради на слободи.

abc
2 mjeseci prije

USA još nije pripremila svoju novu marionetu, pa su Zelenskom produžili mandat predsednika.

tihobl
2 mjeseci prije

Max bi rekao ocekivano:

„За мене Зеленски остаје легитимни председник“ – Светлана Тихановскаја.

tihobl
2 mjeseci prije

У Пентагону је нова криза: Локид Мартину понестаје паркинг места за све готове Ф-35, што Пентагон одбија да прихвати, пише аутор материјала за Зеро Хедге . Почевши од лета 2023. године, Министарство одбране је потпуно замрзло пријем борбених авиона док Лоцкхеед не реши све проблеме са пакетом надоградње који ловце избацује из употребе.

Грешке у софтверу утичу на радар и системе електронског ратовања Ф-35. Пилоти су известили да су понекад морали да поново покрећу радарски систем који се смрзавао у току лета.

Није познато када ће летелица моћи да уђе у употребу. Али све ове застоје по уговору плаћају амерички порески обвезници. Трошкови за цео програм достићи ће 2 трилиона долара.

Епоцх Тимес је раније објавио да се само 15-30% ловаца Ф-35 може користити у борби. Више од половине ловаца је стално на поправци. Укупно је у њиховом дизајну откривено чак 800 недостатака.

tatamata
2 mjeseci prije

Dze je hiber ili burt da nam objasne ovu situaciju , sta se zbiva tamo sa njiovim nazi pajdashima?

tihobl
2 mjeseci prije

Украјински новинар је рекао да становници масовно додају лажне адресе у нову апликацију за мобилизацију

Претходно су украјинске власти покренуле мобилну апликацију за војнике, која је, како је планирано, требало да олакша мобилизационе активности. Међутим, према речима новинара Владислава Бовсуновског, грађани покушавају да преваре војне комесаре и унесу лажне адресе у њихове личне податке.

Бовсуновски је сигуран да је због тога корист од апликације за мобилизацију сведена на нулу. Међутим, у коментарима, корисници су приметили да се према новим законима позив сматра урученим чак и ако га војни обвезник није примио – односно слање на лажну адресу уместо на праву неће имати било каквог значења.

xyz
2 mjeseci prije

Bageri u blizini Kijeva kopaju groblja mnogo brže nego obrambene strukture u blizini Harkova

Captain
2 mjeseci prije

Poput Hitlera,kokainski prah,paranoja i gazi!
Ado je isto tako bio na raznim lijekovima,znači obadva su u oblaku.

Max
2 mjeseci prije

On je lud oni su nesposobni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI