Pet novih poduzetničkih valova u tehnologiji koji su se pojavili u 2021. godini

Percepto-Novi valovi u tehnologiji
3 komentara

Startupovi su mogli privući investitore zbog mogućnosti koje ostavljaju u pogledu razvoju tehnologija. Zbog toga bi 2021. godina mogla biti godina razvoja novih startupova, kakve dosad nismo imali prilike vidjeti.

Zbog Covida-19 postalo je još važnije da pojedinac i tvrtke imaju maksimalan pristup tehnologijama, budući da tehnologije ljudima u situacijama kao što je ova, omogućuju rad iz svojih domova te nesmetano uspostavljanje komunikacije s prijateljima, kolegama i članovima obitelji.

Nove tehnologije poput umjetne inteligencije (AI), 5G super-brzog interneta, usluga u oblaku, virtualne i proširene stvarnosti (VR / AR) i brojne druge preoblikovale su način na koji ljudi komuniciraju u poslovnim i osobnim sferama, što je dovelo do nekoliko novih, poslovnih vertikala.

Alejandro Cremades, suosnivač tvrtke Panthera Advisors, identificirao je pet poduzetnika koji trenutno preoblikuju svjetsku industriju svježim idejama i vrhunskim tehnološkim rješenjima, koji su sve popularniji zbog Covid-19 situacije.

Mateo Jaramillo, Form Energy

Ubrzana potražnja za novim tehnologijama povećala je svjetsku potrošnju energije, a Form Energy radi na rješavanju pitanja vezanim za održivost. Tvrtka sa sjedištem u Massachusettsu intenzivno je surađivala s američkim proizvođačem električnih automobila Tesla i izgradila je opsežna rješenja za pohranu energije za svoje klijente.

Tvrtka želi dekarbonizirati energetsku mrežu putem baterija sposobnih za pohranu više od 100 sati obnovljive energije u pokušaju potpunog prijelaza na zelenu energiju. Gospodin Jaramillo također je prikupio 127 milijuna dolara sredstava kako bi se povećao pristup kapitalu tvrtke.

DorAbuhasira, Percepto

Percepto radi na tome da percepciju tehnologije bespilotnih letjelica preusmjeri iz vojne svrhe u komercijalnu upotrebu. Tvrtka navodi da je stručnjak za “autonomno upravljanje robotima i vizualnu analitiku podataka” putem svojih ”drone-in-a-box” rješenja.

Gospodin Abuhasira nedavno je prikupio 73 milijuna dolara sredstava za izgradnju autonomnih bespilotnih letjelica, za prikupljanje podataka putem inspekcija i nadzora, koji će se koristiti za generiranje izvještaja za klijente. Tvrtke poput PG&E i FPL proglasile su se ljubiteljima tehnoloških koncepata.

Anshul Ruparell, Properly

Ovaj startup sa sjedištem u Kanadi revolucioniralo je industriju nekretnina, integrirajući tehnologiju u kupnju i prodaju domova. Tvrtka gospodina Ruparella nudi klijentima vrste ”end-to-end” usluga. Sa sjedištem na širem području Toronta, Properly je uspješno prikupio 15 milijuna dolara vlasničkog kapitala i 100 milijuna dolara dužničkog financiranja, kako bi kupcima olakšalo postupak kupnje nekretnina.

Rotem Iram, At-Bay

S uredima u Sjedinjenim Državama i Izraelu, RotemIram radio je na rješavanju značajnih zabrinutosti u primjeni i upotrebi tehnologija, kao i na zaštiti od neovlaštenog pristupa podacima te cyber napadima.

Tvrtka je prikupila 91 milijun dolara za razvoj svog startupa za cyber osiguranje, pružanje zaštite tvrtkama od kibernetičkih napada i sigurnosnih prijetnji ovakvog tipa. At-Bay obučava tehničare, koji savjetuju brojne tvrtke u pogledu ulaganja u opremu za digitalizaciju i sigurnosne sustave, koji su potrebni za njihovu zaštitu.

Stefan Batory, Booksy

Gospodin Batory razvija SaaS rješenja za klijente, kako bi ostali povezani i kako bi mogli rezervirati usluge s kupcima.

Startup sa sjedištem u Wilmingtonu, Delewareu, Boosky ima urede širom Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Irske, Indije, Brazila i mnogih drugih zemalja.

Tvrtka je prikupila 190 milijuna dolara za razvoj pojednostavljenih rješenja za kupce, koji mogu rezervirati usluge putem mrežnih alata za upravljanje, uz malu pretplatu.

Alejandro CremadesMateo JaramilloStefan Batory
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Priče o zelenoj energiji i dekarbonizaciji ne prestaju, a pod krinkom startupova krije se totalitarni kontrolni sistem.

pozitivan pesimista
3 godine prije

kamera, kamera nam dajte;)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.