70 francuskih vojnika uhićeno i ispitano u sirijskoj pokrajini Hasaka, tvrdi turska agencija Anadolu

Francuski vojnici
37 komentara

Sirijska vojska je navodno uhitila oko 70 francuskih vojnika na kontrolnoj točki u sirijskoj pokrajini Hasaka, navodi turska novinska agencija Anadolu, koja se poziva na sirijske izvore. Sirijske vlasti navodno su uhitile oko 70 francuskih vojnika na kontrolnoj točki u pokrajini Hasaka u konvoju kojeg je činilo 20 vozila, izjavila je turska agencija Anadolu, pozivajući se na sirijske izvore. Prema medijima, francuski vojnici su putovali za Qamishliju u pokrajini Hasaka kako bi došli do Deir ez-Zor. Francuski vojnici su zalutali i greškom stigli na sirijsku kontrolnu točku, javlja agencija. Vojnici su uhićeni i ispitani, a vozila su ima pratražena.

Naime, 1. svibnja je skupina francuskih snajperista krenula na put s granice Sirije i Iraka, gdje su se s njima susreli pripadnici takozvanih Sirijskih demokratskih snaga, koji su ih pratili u pokrajini Hasaka, do Qamishlija, grada na sjeveru Sirije podijeljenog na zone koje kontroliraju kurdske milicije i sirijska vojska koja drži stratešku zračnu bazu na jugu grada.

Iz nekog je razloga kurdska pratnja napustila francuske vojnike u gradu Malikiya, koji su se pokušali kretati dalje prema Qamishliju, slijedeći upute za grad i kartu.

Francuski snajperisti su namjeravali ući u Qamishli preko kontrolne točke kurdskih snaga, ali su umjesto toga pogriješili i došli do jedine kontrolne točke sirijske vojske izvan zračne baze.

Malo kasnije, na mjesto događanja stigli su i sirijski Kurdi, potvrđujući da se radi o francuskim trupama koje im pomažu. Prilikom pregleda vozila francuskih vojnika, sirijski vojnicu su pronašli precizna oružja (snajpere), kao i drugu vrstu modernog naoružanja, tvrdi televizijski kanal Telegram WarGonzo. Francuski vojnici su nakon pretresa i dolaska Kurda, pušteni da nastave put.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron se nedavno sastao s delegacijom FSA (Slobodna sirijska vojska), te im dao puno podršku Pariza.

Kamisli

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antiglobalist
5 godine prije

Zašto su uopće objavili da su ih uhitili. Okupatori. To se rješava u tišini.

Siniša
5 godine prije

Osvjezavajuce….:”Skandinavski dobrovoljci učestvuju u bitkama protiv ISIS-a na strani sirijske vlade.

18.aprila je sajt Skandinavisk frihet objavio intervju pod naslovom “Ekskluzivni intervju: Skandinavci koji se bore protiv ISIS-a.“ Prema intervjuisanom dobrovoljcu, njegova podjedinica “je delovala u Siriji tokom zime, proleća i leta 2017. godine.“
Skandinavisk frihet je telo desničarske organizacije Skandinaviska Förbundet u Švedskoj, koja je osnovan u februaru 2018. godine.
Dobrovoljac koji je predstavljen kao Norvežanin je rekao da podjedinica pod nazivom “Skandinavci“ dobija naređenja od ruskih oružanih snaga i da je uključena u operativnu strukturu provladinih snaga koje ratuju u Siriji.
Intervjuisani je opisao podjedinicu kao deo pešadije, koja je imala pristup borbenim tenkovima i teškom naoružanju. Glavni ciljevi su bili sakupljanje nadzornih informacija, istraživanje neprijateljskog raspoređivanja, broj ISIS snaga i čišćenje terena od džihadista. Većina članova je bila iz skandinavskih zemalja: Norveške, Švedske i sa Islanda.”.

Ivo
5 godine prije

Okupacijske jedinice se pusta da nastave s okupacijom?? Umjesto da ih se pobije na licu mjesta ili odvede u zarobljenistvo?!? Ovo je jedan vrlo cudan rat… ne znam koji k… se zale u UN-u da su zapadne zemlje tamo ilegalno, a onda ih i sami pustaju. Vjerovatno Ruska sugestija, ali opet… hebes te fore.

Spock
5 godine prije

Trebali su ih ko u prtizanskim filmovima samo u donjem rublju poslati natrag Kurdima 😉

Alen
5 godine prije

Francuska narkomanija je malo zalutala…

PeroDD
5 godine prije

U prvoj rečenici kaže NAVODNO. Zašto te rijeći nema u naslovu?

neko ime
5 godine prije

Steta, to je trebalo potamanit.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Placenicka gov…Znaju to rusi I sirijci ali zadnje sto im treba je zatvarati ove.Nisu na podrucju Hasake potrebni sukobi sa kurdima ,za sada.

Sunseeker
5 godine prije

Ulecem s jednim bzvz pitanjem…..na koga će ti francuski snajperisti pucati?

Zigi
5 godine prije

Sudeći po prikazu na mapi , svako zadržavanje franceka bi dovelo do vjerojatnog sukoba sa dominantnim snagama kurda na tom području i bez izgledne situacije.Nisu imali nikakvog izbora!

Churko
5 godine prije

Trebalo ih je spakirati u kutije ili vrecice i poslati Makaronu, i onda bi mogli Trumpu servirati sjeckano francusko meso sa makaronom na sirijski nacin.

čađo
5 godine prije

Koje bubanje vijesti! 70 snajperista, po ovom ispada da je bilo 35 parova snajperista (ako uzmemo da svaki snajperist ima svog opažača) ili su ovi super junaci pa rješavajau sve sami. Dalje, sami snajperisti bez zaštitnih postrojbi da bauljaju okolo ito kako vjest veli 70 njih… Ma dajte molim vas…. Ovo je netko prenio vijest preko 14 izvora i na kraju se dogodio “gluhi telefon”. Ko zna što je u stvari bilo i da li je isa bilo..

dalmata
5 godine prije

Objavit im imena,cinove,ispitat,streljat.Postupit onako kako Franczti su postupali i kako postupaju.Sirija nije u pogranicnom podrucju,da su zalutali.njihova(Francuska,ulogak kao dio Eu,NATO i USrA politike)samo je potvedila poznati krvolocni nastup po svitu.Dosta su zla nanili.Kazna mora bit onakva kakvu takvi placeni idioti zasluzuju,po ratnim zakonima.

Rmba
5 godine prije

snajperist i još da zaluta….uz svu silnu GPS navigaciju…?hehe tu netko , nekoga zajebava

Good Old Rebel
5 godine prije

Jednostavno su ih trebali skinuti do gaća,ošišat na 0, dobro našamarat i poslati kući, te naravno sve snimoti, bio bi to dokumentarac godine pod naslovom “Kako sam našamaran na pijesku mama”.

palermo
5 godine prije

Vidim po komentarima da ljudi baš nisu upućeni u ovaj slučaj – još se prošle godine govorilo kako francuske snage po Siriji i Iraku likvidiraju francuske državljane koji su se pridružili glavosječama, jer im time ne žele dopustiti povratak u Francusku. Ne bih se začudio da je i ova ekipa s tom misijom, jer izgleda da se sirijska Vlada nije puno “uzbudjavala” zbog njih.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.