Novo rusko izviđačko borbeno vozilo

BTR-82A
22 komentara

Rusija razvija novo izviđačko borbeno vozilo Mars-2000, zasnovano na oklopnom transporteru BTR-82, rekao je Aleksandar Krasovitski, izvršni direktor Vojno-industrijske kompanije (proizvođača BTR-82 i vozila zasnovanih na njegovoj šasiji) u sredu za TASS.

“U toku su radovi na stvaranju novog izviđačkog borbenog vozila Mars-2000 na osnovi BTR-82. Takođe se razmatra mogućnost da se razvije sistem samohodni raketni sistem zemlja-vazduh “Sosna” , zasnovan na transporteru BTR-82 “, rekao je izvršni direktor.

Krasovitski je dodao kako se razvijaju i druga specijalna vozila na osnovu oklopnog transportera BTR-82.

Izviđačko oklopno vozilo Taifun-M je još jedno novo vozilo zasnovano na transporteru BTR-82 kreirano u Udruženju za istraživanje i proizvodnju Strela. Ovo vozilo je projektovano za neposrednu zaštitu mobilnih raketnih sistema Strateške odbrane”, rekao je Krasovitski .

Osnova oklopnog transportera BTR-82 je pogodna za razvoj čitave game specijalnih vozila, jer za razliku od ostalih vozila na točkovima, ima amfibijske osobine”, rekao je Krasovitski.

On je dodao kako se u isto vreme, ne planira koristiti šasija BTR-82 za razvoj civilnih vozila na točkaša.

“Razvoj civilnih vozila na bazi BTR-82 se za sada ne planira. baza BTR-80 se prilično dobro nosi sa ovim zadatkom. U slučaju potrebe da se razvije civilno vozilo na osnovu šasije BTR-82, kompanija će to učiniti “, rekao je Krasovitski.

BTR-82
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ursus
3 godine prije

Na zastarjelo vozilo namontirali drugu kupolu sa također topom iz skladišta rashodovanog otpada. Obično recikliranje. Sad samo čekam genijalce da ovo proglase za vrh vrhova, zadnjim krikom vojne tehnike, vozilom iz budućnosti koje nema premca itd. Uh, prema viđenom (+situacija u libiji i siriji) jasno je da rusija ima ogromne financijske probleme.

tihobl
3 godine prije

A pocetak izrade novog bombardera ste propustili.

sobravia
3 godine prije

Bio sam u ratu. Ne bih želio da mi se ovakav stroj pojavi u blizini. Sa još 6 Specnaz pripadnika unutra.

Max
3 godine prije

Još jedan vrhunski Ruski poroizvod.

Ad astra
3 godine prije

Modernizirati ovakvo borbeno voziloje, po mom mišljenju bacanje novca. Moderna izvidničko borbena vozila imaju puno novotarija. Od bolje balističke zaštite, “v shape” tijela vozila … Ovakva vozila, kao što je BTR je pregazilo vrijeme. Ista priča kao i modernizacija starih haubica. Informacija za zabavljanje Rusiji sklonih čitalaca.

JAsamJa
3 godine prije

Problem Kod BTR vozila je nepostojeca zastita posade. Dosadasnji oklop je pruzao zastitu do kalibra 7mm.
Tako da je to najveci problem ovog vozila, ne top, motor ili nesto 3.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.