88.000 terorista je ubijeno otkako Rusija pomaže narodu Sirije

Ruski zračni napadi
12 komentara

Rusko Ministarstvo obrane provelo je analizu ruske protuterorističke operacije u Siriji pokrenutoj 2015. godine, s detaljnim brojem uklonjenih džihadista, oslobođenim teritorijima i drugim strateškim informacijama.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu razgovarao je u Singapuru  na 5. sastanku ministara obrane Udruženja zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) o doprinosu ruske vojske pri oslobođenju Sirije od terorističkog Daesha.

“Ukupno je ubijeno više od 87.500 terorista tijekom vojnih operacija, a 1.411 mjesta i više od 95% teritorija Sirije je oslobođeno”, izjavio je ruski ministar obrane.

Ruski ministar obrane također je naglasio da su “ključni lokaliteti oslobođeni, kao i glavni kanali komunikacije u Siriji. Trenutno, sirijske snage nadziru teritorij gdje živi više od 90% stanovništva”, nastavio je ministar.

Za vrijeme vojne operacije u Siriji, ruske zrakoplovne snage izvršile su više od 40.000 borbenih misija, dok je 21.000 borbenih misija izvedeno tijekom noći, dodao je Sergej Šojgu.

“Tijekom borbi pogođeno je oko 122.000 terorističkih ciljeva. Većina terorista je ubijena. Osim toga, ruski stručnjaci deminirali su 6.500 hektara zemlje, 1.500 kilometara cesta i 19.000 građevina. Ruska vojska je u Siriji stekla bogato borbeno iskustvo koje je spremna podijeliti”.

Prema Sergeju Šojgu, svi uvjeti za oživljavanje Sirije kao jedinstvene države su ispunjeni. “Ali kako bi se postigao ovaj cilj, još uvijek su potrebni napori, ne samo Rusije, već i drugih članica međunarodne zajednice”, zaključio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stalin
5 godine prije

Razumem druže Sergej

Siniša
5 godine prije

“Ambasada Rusije u Skoplju je objavila da Moskva ne menja stav o ustavnom nazivu Makedonije.

„Rusija je priznala Republiku Makedoniju pod njenim ustavnim nazivom pre više od 26 godina i svoj stav ne menja“, objavila je Ambasada na Tviteru, uz fotografiju državnih zastava dveju zemalja.”

Pljuc….

Siniša
5 godine prije

Jbg…malo sam duplirao….

cicos
5 godine prije

Ma daaaaj, dezinformacije shirih razmjera od rusEfilovaca.
Pa zar Burt-ovac (expert za crvene strafte) ne rece da su svi zivi zdravi i chili u Idlibu… osim onih par koji su na bolovanju jer su uganuli nogom dok su gurali kamile da “upale” – ovlazio fitilj pa malo teze “sastave”.

Mister ?
5 godine prije

Rusija 88 000 + kauboji 188 000 + Nato saveznice 88 000 i ispade da civilni zrtvi nije ni bilo. A kako je siriji bilo lijepo i bez rusa, kauboja, evrope, kine, i svih onih koji je brane.

burt
5 godine prije

pretjeran broj i višestruko umjetno povećan, cijeli ISIS sa 20000 u Siriji da su Amerikanci i Kurdi ubili dio a Rusi i SAA dio plus da su ubili dio u Ghouti, Idlibu, Homsu, Aleppu itd, ubili su ih sve skupa dvadesetak tisuća, gubici FSA i ISIS-a u međusobnim borbama na sjeveru i jugu se ne računaju u ovu statistiku, ali 25000 ih se iz opkoljenih područja evakuiralo u Idlib

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.