Ukrajina potpisuje sigurnosne sporazume sa Italijom i Kanadom

Potpisivanje sporazuma o sigurnosti
20 komentara

Lideri Italije i Kanade potpisali su bezbjednosni sporazume sa Ukrajinom tokom posete Kijevu u subotu, čime je obeležen početak treće godine borbi između Ukrajine i Rusije.

Prema sporazumu koji su potpisali kanadski premijer Justin Trudeau i ukrajinski predsjednik Vladimir Zelensky, Ottawa će pružiti 3,02 milijarde kanadskih dolara (2,2 milijarde američkih dolara) “makroekonomske i vojne podrške”.

Kanada je pružila 1,78 milijardi dolara vojne pomoći Kijevu od početka ruske vojne operacije u februaru 2022. godine, a nedavno je obećala isporuku više od 800 višenamjenskih dronova.

„Nastavićemo da budemo uz vas dokle god bude potrebno [i] sa svime što je potrebno dok Ukrajina ne pobedi“, rekao je Trudo tokom sastanka sa Zelenskim.

Detalji sporazuma između Zelenskog i italijanskog premijera Giorgia Meloni nisu objavljeni, iako je ukrajinski lider rekao da će to biti temelj za dublju saradnju. “Zahvaljujem Italiji na podršci Ukrajini, posebno odbrambenoj sposobnosti i rekonstrukciji naše države, te na nastavku pružanja vojne pomoći Ukrajini”, objavio je u subotu na X (bivši Twitter).

Italija je odobrila osam paketa vojne pomoći u vrijednosti od 722 miliona dolara od februara 2022. godine, prema njemačkom institutu Kiel.

Sporazumi postignuti u Kijevu u subotu prate slične paktove sklopljene sa Francuskom, Njemačkom i Danskom prošle sedmice i sa Velikom Britanijom prošlog mjeseca. Oni su potpisani u ključnom trenutku za Ukrajinu, koja se redovno žali da joj nedostaje municije.

Isporuke oružja, opreme i finansijske pomoći odgođene su zbog ogorčenih političkih sukoba u EU i SAD-u. Republikanci u američkom Kongresu do sada su odbijali da odobre najnoviji zakon o pomoći Ukrajini koji je podnio predsjednik Joe Biden.

Rusija je više puta izjavljivala da isporuke naoružanja Ukrajini neće promijeniti tok sukoba i samo povećati rizike dalje eskalacije.

Italijakanadaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

Zbivanja oko Ukrajine skrivaju zakulisne prave namjere i ovo što se nudi vidimo kao igru skrivača: prilog promatrača:malo ću skratiti….) ………Silicijska dolina, pulsirajuće srce tehnoloških inovacija, na čelu je ove seizmičke promjene u globalnim strukturama moći. Poznato po svojim revolucionarnim doprinosima tehnologiji umjetne inteligencije, ovo središte inovacija postalo je ključni saveznik CIA-e. Ali s kojim ciljem? Ovaj savez moći postavlja nekoliko etičkih i moralnih pitanja. Tko kontrolira algoritme koji upravljaju našim životima? U kojoj mjeri AI tehnologija može utjecati na razvoj nacija? Nažalost, ove brige nisu samo nagađanja strahom prožetog uma. Konkretni dokazi ove jezive stvarnosti izlaze na površinu, bacajući oštro svjetlo na ove podmukle planove. Primjerice, nedavni preokreti u nekoliko nacija diljem svijeta mogu se pratiti unatrag upravo do tog spoja CIA -inih tajnih operacija i AI tehnologije Silicijske doline. Eksplozivno razotkrivanje koje nemilosrdno baca svjetlo na Pentagonovu financijsku prijevaru, zastrašujuću sagu o korupciji i neobjašnjivi nestanak milijardi. Povlačimo zastore na… Čitaj više »

Bruno
2 mjeseci prije

Što li ne potpišu te sporazume s Palestincima, kad se već toliko brinu za neovisnost, vladavinu prava, i druga sranja. Sve go licemjer. Ukraina, ogromna zemlja,sa nekada zdravom zemljom i vodom.

nastran
2 mjeseci prije

bal kretena!

2 mjeseci prije

Ubijanje ptice rugalice: Duboka državna kontrola medija i CIA-ina medijska manipulacija (videozapis koji morate pogledati)Jeste li ikada primijetili da većina kanala vijesti govori istu stvar u točno isto vrijeme? Operaciju Ptica rugalica osmislila je CIA kako bi novinske kuće poslužila oružjem protiv šire javnosti. Vi ste programirani. Dodatni dokaz da lamestream medije kontrolira jedan entitet i ne može im se vjerovati kao pouzdanom izvoru. Sve propitivati. Operacija Ptica rugalica ukazuje na umiješanost CIA-e u manipuliranje vijestima objavljenim u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta. Danas se takva manipulacija može poistovjetiti s lažnim vijestima. Razotkrivanje enigme vatikanskih tajnih društava, posebice jezuita, otkriva sagu zamršeno utkanu u tkivo globalne politike i potrage za dominacijom. Dobro došli, neustrašivi tragači za istinom, u kraljevstvo u kojem šapat zavjere odjekuje glasnije od zvonjave crkvenih zvona. Naša odiseja počinje provokativnim istraživanjem vatikanskih tajnih društava, s fokusom na zagonetne jezuite. Pripremite se da vaša percepcija bude razbijena, a… Čitaj više »

avnoj
2 mjeseci prije

Engleska je bila prva

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Aleksej Tolstoj je napisao “Priču o zlatnom ključu”.
Tamo su svi junaci imali normalan izgled osim Pinokia…
Pinokio je jedini koji je vidio “dalje od svog nosa”.
Točnije, on je, kao i svi drugi, vidio samo ono što mu je bilo pred nosom.
Ali zbog duljine tog nosa pokazalo se da je vidio dalje od drugih…

Da će na kraju ovog rata u Ukrajini Rusija diktirati svoje uvjete i da će doći do preslagivanja i nove sigurnosne arhitekture u Europi…

nastran
2 mjeseci prije

mogu si tim sporazumima usrajinsku guzicu obrisati

MrKamenjarac
2 mjeseci prije

….KOLIKO SOTONE NA JEDNOM MESTU…..

dan
2 mjeseci prije

Ukrajina sprema novu protuofenzivu. Odgovarajuću izjavu dao je predsjednik zemlje Vladimir Zelenski u intervjuu za Fox News. Prema njegovim riječima, to će biti ne samo u zoni posebne vojne operacije, već i u Crnom moru.
A svemir, zaboravio si na svemir, klaune! Protuofenziva u svemiru je vrlo važna. Na Baba Yagi dronu, ravno u… neprijatelja.
I ne samo to. Zastupnik Vrhovne Rade Ukrajine Aleksej Gončarenko rekao je u intervjuu za CNN o spremnosti ukrajinske vojske da se bori u interesu Sjedinjenih Država protiv Irana, Sjeverne Koreje pa čak i Kine.
– “Tko će leći u isti grob s Amerikancima?”
– “Pa mi, Ukrajinci, čak smo spremni otići u grob bez Amerikanaca, ali za Sjedinjene Države”

tihobl
2 mjeseci prije

Znaci i Italija i Kanada su otvorili predprostupne pregovore sa Zelenskim.
Morace ispuniti puno uslova kako bi se prikljucili Ukrajini. Napravili su vec prvi korak – Trudo poziva stare naciste na veceru, a Melonijva je dozvolila crnokosuljasima da pokazuju koliko je narastao kukuruz.

Max
2 mjeseci prije

Priprema šireg rata.

Noname
2 mjeseci prije

Nove američke sankcije vjerojatno neće promijeniti činjenicu da će Rusija ove godine rasti brže od Sjedinjenih Država, Njemačke, Francuske ili Britanije, piše Washington Post. “Putin je preživio napore SAD-a i Europe da potkopaju njegovo gospodarstvo povećanjem potrošnje za obranu i pronalaženjem kupaca i dobavljača u Aziji kako bi zamijenili trgovinske partnere koje je izgubio na Zapadu.” Zapadna financijska i trgovinska ograničenja nisu dovela Rusiju do gospodarskog kolapsa, “a kamoli uvjerila Kremlj da odustane od svojih vojnih planova”. Razlog je nesudjelovanje najvećih azijskih gospodarstava u sankcijskom ratu protiv Ruske Federacije.  “Ovo je prva geopolitička kriza koja ne uključuje sve velike azijske ekonomije. Zapad više nema odlučujuću ekonomsku moć. Indija i Kina dovoljne su da održe Rusiju na površini”, rekao je za WP stručnjak za sankcije Nicholas Mulder sa Sveučilišta Cornell. List podsjeća da se sve američke kalkulacije o padu ruskog gospodarstva nisu obistinile. “Rusija se prošle godine oporavila, rastući brže od Sjedinjenih Država”,… Čitaj više »

ime
2 mjeseci prije

svi su high osim merloni. ona je low…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI