Američka pomoć od 200 kamiona za Qasad miliciju

Americka vojska Sirija
10 komentara

SAD su poslale novi konvoj koji sadrži desetine vozila koja prevoze vojnu i logističku opremu u grad Qamishli u znak podrške separatističkoj miliciji Qasad , koja je uz podršku američkih okupacionih snaga rasprostranjena u sirijskoj regiji Jazira na sjeveroistoku Sirije.

Lokalni izvori iz grada Qamishli su pratili ulazak 200 kamiona koji su prevozili vojnu i logističku opremu koju su američke okupacijske snage poslale miliciji Qasad pošto su ilegalno dopremljeni preko rečnog prelaza Simalka koji povezuje region Kurdistana sa severnim Irakom i provincijom Hasaka.

Prema izvorima, konvoj je prelazio kvart al-Hilalia zapadno od grada Qamishli, krećući se prema Ras al-Ainu, severozapadno od grada Hasake.

Washington pozdravlja sve veće približavanje milicije Qasad i Izraela, pošto su mediji prošlog mjeseca objavili službeno pismo u kojem se potvrđuje prihvatanje izraelske kompanije „Kahana“ za zastupanje „Demokratskog vijeća sirije“ (Democratic Syria Council) u svemu što se odnosi na prodaju sirijske nafte uz pristanak Kancelarije za kontrolu stranih sredstava Ministarstva finansija SAD-a s tim da je izraelskoj kompaniji Kahani dato pravo da istražuje naftu u sirijskoj regiji al-Jazira.

Američke snage se nelegitimno šire na severoistočnom području Sirije pod izgovorom da se bore protiv Islamske države, dok postoji bliska veza između Washingtnona i te terorističke organizacije.

Qasad
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

Stare smicalice ali više ne vrijede.

fbslo
4 godine prije

Pa nemojte toliko teksta stavljati, šteta na rukama i tastaturi,
samo napišite, da bi neko htio da krade naftu.

johnny-reb
4 godine prije

Uhmmmm… awkward … burt ? Komentar o iranu kao najvecoj prijetnji i siritelju terorizma i nestabilnosti na Bl istoku ? Buuurt ?

Ivi.tz
4 godine prije

Washington pozdravlja sve veće približavanje milicije Qasad i Izraela….sve rečeno.hijene ne odustaju.pravde nema na ovom zlu zvanom zemlja.

Mile
4 godine prije

Dok je ISIL tu naftu prevozio u Tursku ni Assad a ni Rusija nisu baš pokazali veliki interes za Kurde niti ih je bilo briga za Kurde, Ali poslije bitke za Kobane što je značio početak kraja ISILA (Kurdi i Amerikanci) vrlo brzo su se Turci,Rusi i Assad dogovorili kako bi valjalo da su Kurdi teroristi a oni borci savaki za svoju predođbu Sirije u kojoj Kurdi ne postoje!

balkanski kompleks
4 godine prije

ajde ako imaju muda, nek sirijci napadnu ove.ahahahahaaaaa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.