Američka pomoć od 200 kamiona za Qasad miliciju

Americka vojska Sirija

SAD su poslale novi konvoj koji sadrži desetine vozila koja prevoze vojnu i logističku opremu u grad Qamishli u znak podrške separatističkoj miliciji Qasad , koja je uz podršku američkih okupacionih snaga rasprostranjena u sirijskoj regiji Jazira na sjeveroistoku Sirije.

Lokalni izvori iz grada Qamishli su pratili ulazak 200 kamiona koji su prevozili vojnu i logističku opremu koju su američke okupacijske snage poslale miliciji Qasad pošto su ilegalno dopremljeni preko rečnog prelaza Simalka koji povezuje region Kurdistana sa severnim Irakom i provincijom Hasaka.

Prema izvorima, konvoj je prelazio kvart al-Hilalia zapadno od grada Qamishli, krećući se prema Ras al-Ainu, severozapadno od grada Hasake.

Washington pozdravlja sve veće približavanje milicije Qasad i Izraela, pošto su mediji prošlog mjeseca objavili službeno pismo u kojem se potvrđuje prihvatanje izraelske kompanije „Kahana“ za zastupanje „Demokratskog vijeća sirije“ (Democratic Syria Council) u svemu što se odnosi na prodaju sirijske nafte uz pristanak Kancelarije za kontrolu stranih sredstava Ministarstva finansija SAD-a s tim da je izraelskoj kompaniji Kahani dato pravo da istražuje naftu u sirijskoj regiji al-Jazira.

Američke snage se nelegitimno šire na severoistočnom području Sirije pod izgovorom da se bore protiv Islamske države, dok postoji bliska veza između Washingtnona i te terorističke organizacije.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
fbslo
Gost
fbslo

Pa nemojte toliko teksta stavljati, šteta na rukama i tastaturi,
samo napišite, da bi neko htio da krade naftu.

Mile
Gost
Mile

TURCI!!!

Max
Gost
Max

Stare smicalice ali više ne vrijede.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

USA su uvijek spremne da ”pomognu” ?

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz

Washington pozdravlja sve veće približavanje milicije Qasad i Izraela….sve rečeno.hijene ne odustaju.pravde nema na ovom zlu zvanom zemlja.

johnny-reb
Gost
johnny-reb

Uhmmmm… awkward … burt ? Komentar o iranu kao najvecoj prijetnji i siritelju terorizma i nestabilnosti na Bl istoku ? Buuurt ?

balkanski kompleks
Gost
balkanski kompleks

ajde ako imaju muda, nek sirijci napadnu ove.ahahahahaaaaa

maksimsi
Gost
maksimsi

Če sirijci nimajo “muda” potem jih nima nihče !
Lp

Mile
Gost
Mile

Dok je ISIL tu naftu prevozio u Tursku ni Assad a ni Rusija nisu baš pokazali veliki interes za Kurde niti ih je bilo briga za Kurde, Ali poslije bitke za Kobane što je značio početak kraja ISILA (Kurdi i Amerikanci) vrlo brzo su se Turci,Rusi i Assad dogovorili kako bi valjalo da su Kurdi teroristi a oni borci savaki za svoju predođbu Sirije u kojoj Kurdi ne postoje!

Mile
Gost
Mile

Molim minuse na kometar da daju argumente što to nije istina što je Mile napisao!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik