Američka vojska objavila je nove snimke napada na naftni tanker u Arapskom moru

Nove-fotografije-iz-Washingtona-1-1024x700
80 komentara

Američka vojska objavila je videozapis koji pokazuje da, prema njihovim riječima, iranske snage povlače neeksplodiranu minu vjerojatno s jednog od tankera napadnutih 13. lipnja u Arapskom moru. Međutim, slike ne prikazuje niti imena brodova niti zastavice.

Zapovjedništvo Sjedinjenih Američkih Država (CENTCOM) objavilo je u ponedjeljak, 17. lipnja, nove fotografije koje prikazuju kako korpus islamske revolucionarne garde povlači naizgled neeksplodiranu minu iz tankera Kokuka Hrabar napadnutog 13. lipnja u Omanskom moru.

“Iran je odgovoran za napad, na temelju videa i načina brzog uklanjanje  neksplodirane magnetne mine”, detaljno je opisano u izjavi Američke vojske.

Na 11 fotografija koje je objavio Pentagon prikazan je kružni metalni objekt promjera tri centimetra zaljepljen na trup japanskog tankera, koji je predstavljen kao jedan od magneta koji je dopuštao polaganje neeksplodirane mine, a za što Washington optužuje Teheran nakon incidenta.

Objava je uslijedila zbog napetosti između Teherana i Washingtona nakon napada na dvije naftne tvrtke u Omanskom zaljevu u blizini Hormuškog tjesnaca. Američka strana, koju podupiru Ujedinjeno Kraljevstvo, Saudijska Arabija i Izrael, okrivila je Irance.

Islamska republika negirala je bilo kakvu umiješanost u incident, ističući kako bi, ako bi odlučila blokirati Hormuški tjesnac, to učinila otvoreno. Iranska revolucionarna garda također je zbrinula četrdesetak članova posade tih brodova.

Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

CNN još samo dici do 5 godin može bit uvjerljiv. “Look at that, that’s the hole from the blast . . .” na videu fokusirana rupa na oplati tankera i novinarka gledateljima ka da su imbecili ponavlja “pogledajte to, to je rupa od eksplozije . . . ” tako ponavljat nešto šta svi danima mogu vidit na svim vjestima je već totalno poglupljivanje, to je stvarno već za već poglupljene koji imaju IQ ispod vrijednosti sobne temperature.

Kako su se svi žalili na rezoluciju i to šta je prvi satelitski snimak navodnoga iranskoga gumenjaka bija crno bili, Ameri su opalili helikopterski snimak gumenjaka u boljoj rezoluciji i u boji tako da će sad Njemci i Japanci sigirno povirovat u priču.

Drazen
4 godine prije

Ja na slici vidim muškarce svjetlije puti i kose, golobrade, zapadnjačkog izgleda, Meni izgledaju kao Navy SEAL Revolucionarna Garda, ili Mossad Revolucionarna Garda.

Drazen
4 godine prije

Sada je US “saveznike” uhvatila prpa, jer znaju da US traži međunarodni konsenzus za promociju vrijednosti vojno-industrijsko-izraelsko-saudijskog kompleksa u Iranu.

Ako ima ikakve koristi od Trampija, to je da nema puno prijatelja u svijetu koji bi ga slijedili u krstaške pohode.

Alen
4 godine prije

Ma neka lazu sta god hoće, od Bejruta do Teherana sve je spremno..

Nik
4 godine prije

Inace drago mi je sta san pogleda video cak i voditeljica objasnjava zasto se ne vjeruje pompeu i ob.podacima….

Mate
4 godine prije

I to je to? S magnetne mine otpao magnet?

Klump
4 godine prije

Gladko bom zmagal 2020 volitve konec sveta bom pa probal izsilit dodattni mandat avgusta 2023 .Bom kr Rusijo indirektno Kitajsko napadu.Mimogrede takrat naj bi bilo konec sveta po sir Isac Newtonu -PROSTOZIDARJU in po svetem pismu?

Ante
4 godine prije

Šta sjetili su se da zrnati video nije dovoljan pa sada objavljuju par slika u boji, koje su snimljene tko zna kada. Osim toga zašto je video crno bijeli a slike su u boji i mnogo jasnije? Zašto te sve ” dokaze ” nisu odmah objavili? Osim toga ove slike ništa ne dokazuju, osim da ameri nemaju dokaze. Drugo “mine” koje uklanjanju očigledno su postavljene visoko iznad vode. Zašto bi ronioci na primjer koji se skrivaju u vodi postavili mine tako visoko i tako bi riskirali da ih netko vidi?

Arcibald Rajs
4 godine prije

Uskoro ce prikazati licno Hamneia kako kaci minu!!!

HEKPCT
4 godine prije

Ajde konačno, sad im svi vjeruju.

eks
4 godine prije

Američki narod je odavno ovcoiziran CIA propagandom , koja se provodi preko CNN, NewYork Times , Washington post, … Neće Amerikenjska vojska izvršiti desant i ući na kopno u Iran. Za tako što treba imati hrabrosti. Oni će, kao pravi heroji, bacati bombe i ispaljivati rakete sa velikih udaljenosti. Namera im je raketiranje pogona za atomska istraživanja.

Amater
4 godine prije

Naprosto nemogu vjerovati …dali su amerikanci stvarno toliko glupi da ustrajavaju na ovako blesavim teoirijama -konstrukcijama …ili vjeruju da je cijeli svjet toliko glup da tako nešto može progutati … rat im je očito neophodan , ali za postizanje toga cilja, a da oni “ne budu krivi” , ipak trba malo više inteligencije i mašte … ove metode su krajnje prozirne i vređaju zdrav razum ….

File
4 godine prije

Americi hitno triba rat i imat će ga ma šta mi mislili o tome

P.V
4 godine prije

Kako ne,pa to nebi popusio ni prosjecni amerikanac.Specijalci idu u takovu akciju sa narandjastim prslucima ?
Jednostavno,a ko su odlucili napasti Iran neka to urade, jer Izrael, Saudi arabia,Britanija i jos par satelita i poslusnika ce potvrditi sto god amerikanci objave.Imam dron koji nije tako skup,ali pravi nevjeojatno dobre snimke sa visine od bar par stotina metara,a ovo sto Trump objavljuje vrijedja normalni mozak.

FATIH
4 godine prije

GENERAL KASEM JE SPREMEN.
SLAVA IRANSKOM NARODU!!
SMRT FASIZMU!!!

Zadranin
4 godine prije

Ako je na CNN-u, onda “mora da je istina”.

Gamad jedna lažljiva, subjektivna.

Pljuc!

Spock
4 godine prije

Ako stavim link o potapanja broda USS Liberty zašto je taj post za brisanje?

Muppet shou
4 godine prije

Kauboji se zaigrali i njihovim novinarima nije lako pratiti ludilo i skicofreniju.

Z.A.
4 godine prije

Za vas koji samo vidite devastirajucu silu koju posjeduje Amerikanci i njihovi trabanti i na osnovu toga donosite zakljucke da ce se Iran vratiti u kameno doba,kad oni upotrebe te efektive.Dali su pojedini komentatori upravu?Po logici i realnosti oni bi bili u pravu.Ti isti agresori su imali nesrazmjernu silu na svojoj strani i u Vijetnamu i S.Koreji ali nisu dobili rat.Danasnji Iran je bolje opremljen vojno nego te dvije zemlje tada ali one su imale i SSSR i Kinu na svojoj strani.Izgleda da je i Iran dobio iste saveznike poslije sastanka kojem je prisustvovao kao promatrac u Bisekeku.Rohani je obavio razgovore sa Xijem a i sa Putinom.Oba lidera su dala podrsku Rohaniju bez rezerve.Cak je Putin nazvao Iran strateskim partnerom u regionu i naglasio da Iran ima podrsku Rusije to bi znacilo u prevodu mi smo uz Iran dalje ruke od Irana.Ova poruka je jasno odaslata na poznatu adresu.Slijedi onda… Čitaj više »

Pokušaj3puta
4 godine prije

E ovako… merna traka nije santimetrima nego u inčama. A to znaći, da je eksplozivno telo promera nekih 75-80mm (3 inča) te debljine ispod jedne inče (0,8 inče =2cm). Kad se to malo iskalkulira, znaći da govorimo o nekih 150 do 200 grama eksploziva. E sad, šta će to da napravi tankeru… sama protutenkovka mina ima punjenje od oko 5kg. E pa sad razmišljajte. Da ne govorim o načinu okidanja, samog pričvrščivanja (pomoću obične magnetne ploćice)…

fbslo
4 godine prije

Da, mogli bi slikati jedan čamac na cro obali iz visine,
i povezati ga sa tim tankerima…
Na nikakav dokaz od prije, priljepili čamac u bojama, koji, barem po tom videu nema nikakve izravne veze, niti je slikan uz tanker, niti nema ime, zastavu,…

Dokazi za retardirane, možda. A ni retardirani nisu više, što su nekad bili..

Max
4 godine prije

Na snimci se vidi da su ti ljudi spasioci na moru )ili spašeni zato nose prsluke.

ad astra
4 godine prije

Opet ću početi u svom stilu. ako interesantan članak ali je isti pokrenuo lavinu”prepucavanja” na ideološkoj osnovi. Probajmo sagledati situaciju iz drugog, neutralnog rakursa. Krucijalno pitanje je kome je stalo da dođe do nemira u Zaljevu. Izvoznicama nafte koje nisu pod sankcijama nije do rata. Razlog je više nego očit. Amerikancima, teško da baš žele rat jer isti je skup i donosi negativnu političku sliku i dijelu svjeta. Pitanje bi bilo i zašto bi Ameri probali isprovocirati sukob kad i bez nega ostvaruju svoj cilj, sankcije. A ako traže saveznike i na ovaj način probaju opravdati eventualnu operaciju, sumnjam. Ameri imaju svoje tradicionalne saveznike koji će stajati uz njih i bez opravdanja. Iako sumnjam u ratnu opciju, znakovito mi je to što su se iz Zaljeva povukli brodovi američkih saveznika. To se obično radi pred operaciju jer Amerikanci kompleksne pomorske operacije, većinom rade sami. S druge strane, Iran. Iranska ekonomija… Čitaj više »

odisea
4 godine prije

Volio bih da neko da konkretno rješenje,šta da mi obični građani poduzmemo u vezi mogućeg sukoba?
Konkretno, ako ništa onda dangubimo analizirajući situaciju tek onako.Shvatam da neko voli fudbal.ili košarku itd.Od koje također nema nikave konkretne koristi,
Ali slušati, pistačije usranci, mule itd. je besmisleno i bolesno.Vrijađate i ismijavate druge, a onaj koji ismijava je uvijek bespomoćniji od ismijavanog.
Hiljade djece je u Jemenu umrlo od GLADI !! dok vi onanišete po portalu, …organizujte prosvjede preko portala pa da bude neke koristi od vas.

Perun
4 godine prije

Molim postovaoce portala Logicno hr da potraze vijesti na Japanskim medijima pa usporede dva razlicita izvora informacija .Ovaj snimak cime se hvale (citaj glupiraju ) ameri je tako odvratno los montiran….Znate li koliko americki vojnik (citaj trupko glupko ) zaradjuje kada je pod ugovorom ….Tisucu u Poljsku i tisucu u persijski zaljev u ormuski tjesnac…..Pa oni nemaju resurse za transport trupa i brzi odgovor …..razvlace ih ko lastiku za preskakanje….Ostatak svijeta izgleda pocinje mrziti ameriku i to sto radi na planu vanjske politike …..Izgleda da su americki iluminati p..rdnuli u cabar pa sad sve oko amerike i americke politike zaudara i smrdi na sukob (citaj rat sa Iranom )….Evo jedna pjesma od Divljih Jagoda na ovu temu ….. Let na drugi svijet…. Opet neki glas u noći crni jastuk, plavi snovi divlji konji Mjesec vuku što po nebu baca sjaj Dijele se karte za raj u dva i pet let… Čitaj više »

Domba
4 godine prije

Isto kao i onaj majmun kad je mahao sa onom bocicom kao dokaz da Irak ima kemijisko oruzije…pa na kraju ispalo drugacije…ebote kako su se bas nasli u tom trenutku tamo….video los ali su slike stavili bolje nego kao kad se za osobnu slikas.ameri….da mogu kolonizirali bi cijelu zemaljsku kuglu.joj amerima je rak rana te S400 rakete.Najlakse im je bilo udarat iz zraka pa kad sravne sve sa zemljom onda se kauboji iskrcavaju.Nece taj film gledati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.