fbpx

Američki državni tajnik Mike Pompeo želi da embargo na uvoz oružja za Iran bude trajan

Pompeo, Iran prodaja oružja

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda odbilo je u kolovozu američki prijedlog za produljenje iranskog embarga na oružje prema Zajedničkom sveobuhvatnom akcijskom planu. Očekuje se da će ta ograničenja isteći 18. listopada.

Američki specijalni izaslanik za Iran, Elliott Abrams, rekao je u srijedu da će SAD nametnuti “punu snagu” sankcija Washingtona bilo kojem proizvođaču oružja koji se bavi Iranom, nakon što Amerikanci postignu svoj cilj vraćanja UN-ovog oružanog embarga na Teheran.

Izjava dolazi nekoliko sati nakon što je američki državni tajnik Mike Pompeo rekao u srijedu da je Washington radio na uvođenju rezolucije UN-a, koja treba biti na snazi idućeg tjedna, kako bi iranski embargo na oružje postao trajan.

“Vratit ćemo se Ujedinjenim narodima kako bismo ponovno uveli sankcije, tako da će embargo na uvoz i prodaju oružja [Iranu] postati trajan, što bi trebalo biti od sljedećeg tjedna,” rekao je Pompeo novinarima.

Prošlog mjeseca Sjedinjene Države pokušale su pokrenuti takozvani mehanizam vraćanja prema Rezoluciji 2231 Vijeća sigurnosti UN-a, kako bi se ponovno uspostavile sankcije protiv Irana, koje su prethodno ukinute u okviru Zajedničkog sveobuhvatnog akcijskog plana. Nacrt rezolucije, međutim, nije dobio potporu dovoljnu za njegovo usvajanje, kad su se Sjedinjene Države povukle iz nuklearnog sporazuma. Iran je upozorio da bi produženje embarga na oružje značilo smrt nuklearnog sporazuma.

Napetosti između Sjedinjenih Država i Irana pogoršale su se otkako se Washingtonu svibnju 2018. jednostrano povukao iz Zajedničkog sveobuhvatnog akcijskog plana, koji je nastao 2015. JCPOA, kojeg su potpisali Iran, Kina, Francuska, Njemačka, Rusija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Države i Europska unija, predviđa uklanjanje međunarodnih sankcija na Teheran u zamjenu za njegovo smanjivanje nuklearnog programa i osiguravanje njegovog stanja mirovanja. Posao je zatim ugrađen u Rezoluciju 2231 Vijeća sigurnosti UN-a, uključujući odredbu o petogodišnjem embargu na oružje. Sjedinjene Države jednostrano su napustile sporazum u svibnju 2018. godine navodeći kako se Iran treba i dalje držati svih obaveza iz sporazuma.

5 5
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
20 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Zadranin
Gost
Zadranin
1 mjesec prije

amerokenjci=najveći svjetski: agresori, mafijaši, reketaši, ubojice, sponzori terorizma, grubijani, lažljivci itd.

A svi vi, što ih pravdate ili branite.. jadni ste i bijedni.

Gamad.

P***!

xda
Gost
xda
1 mjesec prije

Pompeo..Pompeo..
Iza njega je Mr. Narancasti, buduci nobelovac za mir iz nato-Norveske.
Mr. Narancasti je napravio od Amerike najveceg destabilizatora mira, medjunarodnih zakona, doveo je novi kaos sirom svijeta.
Nitko se vise ne osjeca siguran.

Heinrich
Gost
Heinrich
1 mjesec prije

Naslov kaže “Američki državni tajnik Mike Pompeo želi da embargo na uvoz oružja za Iran bude trajan”, drugim riječima deep state u americi ili židovski lobi koji kontrolira cijelu ameriku želi embargo a ovaj pompeo je samo čitač skripte koju pišu deep state – židovi u americi, koji btw. drže cijelu ameriku u šaci i njenu vanjsku politiku.

Embargo na oruzje
Gost
Embargo na oruzje
1 mjesec prije

PROTIV
– irana
– iraka
– arapske lige
– bliski istok

davor3
Gost
davor3
1 mjesec prije

Javio se ponovo Sergej Nariškin, direktor ruske službe za vanjsku obavještajnu službu
( ruska CIA ) je rekao:

“Prema informacijama dostupnim u SVR-u, Sjedinjene Države igraju ključnu ulogu u trenutnim događajima u Bjelorusiji. Iako Washington pokušava ostati u sjeni u javnosti,nakon početka masovnih uličnih prosvjeda, Amerikanci su umnožili sredstva za bjeloruske protu-vladine snage”

“Sjedinjene Države 2019. i početkom 2020. Putem različitih nevladinih organizacija poslale su oko 20 milijuna dolara za organiziranje anti-vladinih prosvjeda”, rekao je Nariškin. 

Precizirao je da su ta sredstva iskorištena za stvaranje mreže “neovisnih blogera” i informativnih računa na društvenim mrežama te za pripremu aktivista za ulične akcije.

 “Najperspektivniji od njih obučavani su u inozemstvu, posebno u Poljskoj, Litvi i Ukrajini, gdje su ih iskusni američki instruktori obučavali o
“nenasilnim prosvjedima”,
rekao je čelnik SVR-a, Nariškin

U kontaktima s europskim saveznicima,
Washington inzistira na potrebi da se pojača pritisak na Minsk.
potaknuti legitimno vodstvo Bjelorusije na pokretanje dijaloga s takozvanim koordinacijskim vijećem o “prijenosu moći”, – naglasio je. Naryshkin

On je objasnio da je “zapravo riječ o slabo prikrivenom pokušaju organiziranja još jedne revolucije u boji i protuustavnog puča čiji ciljevi i zadaci nemaju nikakve veze s interesima bjeloruskih građana”.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
1 mjesec prije

Nema mjesta panici, Iran je računao s tom opcijom, te je unaprijed USA u smislu PC-igrica odaslao odgovor kakv zaslužuju.

Heinrich
Gost
Heinrich
1 mjesec prije

O čemu ti pričaš chifute?

Davor drugi
Gost
Davor drugi
1 mjesec prije

Oooo, ma jeli mi se to moj stari frend Herman javio??? Pa koliko to ti likova imaš ovdje??? Homeini, Herman, Heinrich, eofvniuebnriveurvhef ??? Svaka čast, baš si aktivan, ma da bi riječ rekao! Ali su mi super komentari kad u živu diskusiju stupe Homeini i Herman sa eofvniuebnriveurvhef. Svaka čast, 5+
Ne znam jesi pročitao onaj moj odgovor tebi, od prije neki dan, ako nisi evo šaljem ti opet:

Davor drugi

   Homeini
Ali Hermane, zašto sada pišeš pod “Homeini”??? Ne razumijem?!?
Ajd nema veze baš sam se malo nasmijao, ali ti si za mene neprikosnoveni, neosporni i bezgranično inteligentni i svemogući Herman.
Bože sačuvaj Hermane da mi se danas nešto ružno dogodilo, mogao sam umrijeti, a ne bih imao pojma s kojim sam ratnikom ili bojovnikom imao čast razmjeniti par riječi. Prosto si me iznanadio, posve neobično za jednog takvog intelektualnog velikana poput tebe, još i ratničke sposobnosti. Ma ne mogu jednostavno da pronađem prave riječi oduševljenja, da bih mogao opisati stanje moga delirijuma, e je*em ti neukog čovjeka koji nije u stanju niti opisati osobno zadovoljstvo.
Dopusti Hermane mojoj malenkosti da samo u kratkim crtama pokuša analizirati tu tešku i mukotrpnu liniju tvoje bojišnice.
Linija se zasigurno proteže od zapada prema istoku, od početne točke zvana Kužina, visoravan dobrog pregleda, osrednje teška za obranu ali po potrebi sa jakom logistčkom potporom, zatim se linija dalje proteže ka istoku, uzanim koridorom zvanim Hodnik, nepristupačan, osim sporadičnih ophodnji nije potreba za veću obranu. Iz Hodnika jedan njegov dio se odvaja prema Jugu i rezervnim položajem zvanim Vrt, lagan za obranu i dobrih osnova za pregrupiranje snaga. Iz Hodnika, dalje sjeverno ulazimo u predio zvani Dnevniboravak koji se u odnosu na Hodnik ekstremno jako proteže po širini i dubini linije bojišnice. O efikasnosti obrane Dnevne ovisi opstanak cijele linije bojišnice, te je u skladu s tim i opremljena svim potrebnim sredstvima obrane, komunikacijama, i brzom logističkom potporom na potezu Kužina-Hodnik-Dnevna. Tko tu preživi, pričati će.
idemo dalje Hermane:
“Izrael je vladar i zapada i istoka
Pa Hermane, zar ne prepoznaješ više ni tvoje vlastite riječi, obzirom na tvoj nenadmašni razum nisam našao za shodno da ih citiram ili pišem pod znakom navoda, vjerovao sam da ćeš najmanje sam svoje riječi prepoznati. Bio je to tekst o Kinesko-Iranskim odnosima, također od danas.
Već sam ti napomenuo da sam kršćanin, koji je od sedam svetih sakramenata odradio pet, a kada ce za mene biti onaj posljednji, to je moj Hermane za sad u Božijim rukama. Stoga mi je nejasno zašto si me upisao među Židove, ali nema veze, ne smeta me i ne osjećam se ni bolje ni lošije.
Po pitanju Irana, pronađi mi samo jedan dio gdje sam pogrdno i neprilično govorio o Iranu i njegovom narodu Hermane. Ja sam uvijek i nepristrasno samo napisao moj komentar, iz moje percepcije Hermane, znači onako kako ja vidim situaciju. Kao i svakoj državi na ovome svijetu, ja Iranu želim sve najbolje, osobno niti ga volim niti ga mrzim, kakva će ga sudbina na kraju zadesiti potpuno mi je svejedno.
Te gore vjerske knjige što ih pominješ, kao ni o Kuranu, nemam pojma niti me zanimaju, ni pod tačkom razno.
P.S. Hermane, jedan kršćanin NIKAD u životu neće napisati “Hvala dragom Allahu” i to još sa dva “l”. NIKADA moj Hermane. E Hermane, Hermane, znači nabacio si i kamuflažu, cccc. Znači na gore opisanoj liniji bojišnice, još si se i zakamuflirao.

Hermane oprosti meni ali čekaju me dečki moram na trening, tako da se neću moći javiti bar do iza 21:00, ali kada dođem obavezno se javim. Obećajem

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Nikakve sankcije se ne mogu provesti legalno . E sad što su ljudi koji se hvale ubojstvima krađama i lažima izmislili nelegalno

Kon
Gost
Kon
1 mjesec prije

Iran podržava Hezbolah, a Hezbolah je teroristička organizacija. Tko podržava teroriste bolje ni ne zaslužuje.

Zadranin
Gost
Zadranin
1 mjesec prije

Rugao se lonac loncu.. a oba su crna!

I izrael i amerokenjci podržavaju teroriste.. tako da, tko podržava teroriste, bolje ne zaslužuje.

P***!

Mars
Gost
Mars
1 mjesec prije

Ko je hezbolah proglasio teroristima hahhah , kaze se ne gledaj sta ti je rekao nego KO ti je rekao pa u ovom slucaju zna se ko su pravi teroristi . Hezbolah je u svojoj zemlji i na svom i bitno je da mu neke sile nesmiju nista a posebno americka kopilad koja pod okriljem terora uz darovano oruzje terorisu sve oko sebe naravno zaobidju Hezbolah.

Heinrich
Gost
Heinrich
1 mjesec prije

Šta je Iran izraelu trn u oku, slomit će zube na njemu.

Heinrich
Gost
Heinrich
1 mjesec prije

E sada zašto im je Iran trn u oku lako je shvatiti, njihova matra je da su oni stalno u nekoj “opasnosti” kao da ih stalno hoće netko od susjednih zemalja napasti i zato oni moraju napasti prvi u biti se radi o njihovoj ekspanzionističkoj politici, porasli su im apetiti sada kad su raskomadali Nezavisnu Državu Palestinu zašto stati idemo dalje na ostale zemlje u okruženju. U biti žele preslik amerike u toj regiji da su oni jedini “snagator” koji će raditi šta želi a drugi to moraju mirno promatrati.
Drugi i ne manej važan detalj da smo 3 države nisu pod upravom rotschildove banek; Kuba, S.Koreja i Iran također i Sirija, eto dobar razlog za malo uvođenja demokracije po već viđenom modelu s bombama oboćaenim uranom.
Ne treba podcjenjivati njihovu “ludost” i spremnost da uvuku sve zemlje u okruženju u neki veči rat.

Kon
Gost
Kon
1 mjesec prije

Heinrich, kažeš samo četiri zemlje nisu po upravom Rotchild banke. U te četiri države cvjeta cvjeće, standard života je visok… A u ostalim državama ?

davor3
Gost
davor3
1 mjesec prije

Tragovi otrova Novičok navodno su pronađeni na boci s vodom u hotelskoj sobi ruskog blogera Alekseja Navaljnog u Tomsku, gdje je odsjeo noć prije nego što se razbolio na letu za Moskvu prošlog mjeseca.

To je prema objavi u četvrtak ujutro na službenom Instagramu Navalnyja, u kojoj se detaljno navodi kako su njegovi suradnici provjeravali sobu u potrazi za dokazima.

20. kolovoza, nakon što su saznali da je avion blogera prisiljen na hitno slijetanje nakon što mu je pozlilo, članovi njegovog tima u Tomsku otišli su u njegovu hotelsku sobu koja još nije bila očišćena. 

Video prikazuje Navalnyjeve pristaše kako “snimaju, opisuju i pakiraju” sve pronađeno u sobi.

“Donesena je odluka da se uzme sve što bi hipotetski moglo biti korisno za istragu i proslijedi se liječnicima u Njemačkoj” , navodi se u tekstu. “Činjenica da slučaj neće biti istražen u Rusiji bila je također sasvim očita.”

Prema tekstu, znanstvenici iz laboratorija u Njemačkoj kasnije su testirali bocu i pronašli tragove Novichoka, sovjetskog kemijskog oružja. 

Stoga su zaključili da je Navalny otrovan prije odlaska u zračnu luku Tomsk. 

Rane teorije sugerirale su da je unosio otrov kroz šalicu čaja u aerodromskom kafiću.

Ruski medij Proekt također je napravio istragu, došavši do istog zaključka. 

Otkrili su da je navodno otrovanu bocu u Njemačku donijela suradnica Navalnyja Maria Pevchikh, britanska gradjanka za koju ruska policija tvrdi da je pobjegla iz zemlje nakon što je odbila odgovoriti na njihova pitanja. 

Također je odbila odgovoriti na zahtjeve ruske publikacije. 

Suprotno tvrdnjama Navalnyjevih pristaša, videozapis ne dokazuje da je otrovan bocom vode, prema tvorcu Novichoka Leonidu Rinku. 

U razgovoru za rusku novinsku agenciju RIA Novosti, Rink je ustvrdio da je “nemoguće dokazati da je ovo prava boca”, jer sve boce marke izgledaju potpuno isto. 

Također je tvrdio da bi Navalny otrovan iz boce, on i svi koji su je dodirnuli umrli bi.

Navaljnom pozlilo je 20. kolovoza na letu iz Tomska za Moskvu. 

Nakon hitnog slijetanja, odmah je hospitaliziran u sibirskom gradu Omsku. 

Dva dana kasnije, nakon zahtjeva obitelji i suradnika, on je prebačen u Njemačku na liječenje u berlinsku kliniku Charité. 

Ranije ovog mjeseca njemačke su vlasti objavile da je Navalni “otrovan” živčanim sredstvom iz skupine ‘Novichok’, što su kasnije ” potvrdili” laboratoriji u Švedskoj i Francuskoj. 

Medicinski tim u Omsku poriče da je u tijelu Navalnyja pronađen bilo kakav otrov.

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Kako bi bilo da demokratski svijet izglasatrajni EMBARGO na SANKCIJE I VOJNE BAZE IZVAN VLASTITIH GRANICA.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 mjesec prije

….tako je to kada mini godzili padne secer…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 mjesec prije

Ala kol`ko sala ?
U tajnika Mike
Pompea sa slike ?

SOMPOMPIR
Gost
SOMPOMPIR
1 mjesec prije

Pompeo živi u izraelskoj guzici i jako se o njoj brine.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
20
0
()
x