fbpx

Američki  „prijatelji“ otimaju medicinski materijal Francuzima, Nijemcima, Brazilu…

Pirati SAD

Počevši od travnja 2. ove godine , Sjedinjene Države počela pljačkati sanitetski materijal namijenjen drugim zemljama. I to ne bilo kojim zemljama, već i saveznicima.

Osim toga, SAD su u Ujedinjenim narodima odbile zahtjev da u vrijeme pandemije koronavirusa privremeno ukinu sve jednostrane sankcije nametnute Venezueli, Iranu, Kubi, Rusiji i drugim zemljama. Može li ovakva država biti lider slobodnog svijeta? U glavama nekih je odgovor još uvijek „da“, ali su ovi dani i tjedni otkrili pravo lice američkog establišmenta čak i kod onih koji su bili uvjereni da Washington čini sve u dobroj namjeri, iako se posljedice  „ponekad“ znale biti katastrofalne.

Otimanje medicinske opreme je navodno počelo s Francuskom. Koronavirusne maske koje je Francuska naručila od Kine su u posljednjem trenutku kupile Sjedinjene Države, doslovno u tRenutku dok su čekale da se ukrcaju na teretne avione.

“Amerikanci plaćaju tri ili četiri puta veću svotu od nas, i to u gotovini”, rekao je Jean Rottner, čelnik francuske istočne regije, jednog od područja koja su najteže pogođena izbijanjem koronavirusa, prenosi France Info.

Zato je čak i ruska pomoć bila dobrodošla, što potvrđuje da se u Sjedinjenim Državama zaista nisu pripremili na situaciju u kojoj se nalaze i da su računali da je ovo „tek nešto jača gripa“, nakon čega su vlasti zemlje, središnje i regiopnalne, odjednom promijenile kurs.

Dana 2. travnja se još jedan avion s kineskim maskama, toliko potrebnim kao zaštitna oprema, spremao krenuti za Francusku.

“Radimo non-stop kako bismo osigurali dolazak ovih maski”, kaže Rottner, optužujući za kašnjenje „nelojalnu konkurenciju“.

SAD, koje trenutno imaju više od četvrt milijuna slučajeva zaraze, uskaču ispred drugih zemalja i praktično „otimaju“ njihove terete.

Istok Francuske je ipak je primio 2 milijuna maski iz Kine prethodnog dana.

“Bio sam vrlo sretan kad sam vidio da je avion sinoć stigao u našu regiju”, rekao je Rottner.

Francuska je naručila više od milijardu maski za lice, od čega četvrtinu od Kine, jer se bori protiv pandemije i trenutno ima maski u skladištima za manje od tri tjedna. Međutim, za Washingtonu to nije „njihova stvar“.

Čelnik regije Jugoistočne Provanse  Renaud Muselier rekao je za RT France da je naručio oko 60 milijuna maski, ali da je također imao problema s isporukom.

“Šlag na torti je bila strana država koja je platila tri puta veću cijenu za teret doslovno na asfaltu”, rekao je Rénaud Muselier.

Kako bi osigurao isporuku od 4 milijuna maski do 4. travnja, Muselier je odabrao drugačiji put i pomorsku rutu umjesto zračno-kopnene.

“Na taj način barem mogu biti siguran da nitko naše maske neće ukrasti s asfalta”, rekao je Rénaud Muselier.

Kanadski premijer Justin Trudeau opisao je takva izvješća kao “zabrinjavajuća i zatražio od službi da razmotre slične tvrdnje da li se maske preusmjeravaju iz njegove zemlje“.

“Moramo se pobrinuti da oprema koja je namijenjena Kanadi stigne i ostane u Kanadi i zamolio sam ministre da prate ova posebna izvješća”, rekao je Trudeau.

Na tiskovnoj konferenciji u Brazilu 1. travnja, ministar zdravlja Luiz Henrique Mandetta je rekao da su nedavni pokušaji Brazilije da kupi zaštitnu opremu iz Kine propali zbog Washigntona.

“Danas su SAD poslale 23 najveća teretna aviona u Kinu kako bi preuzeli taj materijal. Mnoge naše kupnje, za koje smo se nadali da ćemo obaviti kako bismo opskrbili naš zdravstveni sustav, propale su. Cijeli svijet želi te stvari. Postoji problem hiper potražnje”, rekao je Luiz Henrique Mandetta.

3. travnja je Berlin kazao da je naručio iz Kine maske vrste FFP2 i FFP3. Te su maske posebno dizajnirane kako bi zaštitile medicinsko osoblje od zaraze koronavirusom.

Međutim, pošiljku su presrele Sjedinjene Države i preusmjerile je. Kažu da su robu Amerikanci presreli na putu od proizvođača do Njemačke i odvezle u SAD.

Berlinske vlasti uvjeravaju da je trenutna zaliha zaštitne opreme i dalje dovoljna, ali su vatrogasci morali iz skladišta dobiti maske kojima je istekao rok trajanja. Potrošnja maski i dezinficijensa strogo je ograničeno.

Neki medicinski materijali kupljeni iz Turske također ne stižu. Ali ne zato što su ga otele SAD, već zato što je Ankara zabranila sav takav izvoz.

Izvještaji belgijskog lista Le Soir i talijanskog dnevnika Corriere della Sera kažu da maske turskog podrijetla namijenjene tim zemljama nikada nisu stigle.

Italiji je trebalo više od dva tjedna nakon telefonskog poziva premijera Giuseppea Contea turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu da se dopusti isporuka maski.

Ranije je Češka zaplijenila pošiljku iz Kine za Italiju. Vlasti su negirale da su ukrale maske, ali Talijanin i dalje tvrde da 680 000 maski nije stiglo i da su „nestale“ u Češkoj, što je, kao što smo izvijestili u ožujku, potvrdio jedan čeki oporbeni zastupnik.

Rekli su da su se maske pronašle u skladištu sjeverno od Praga, gdje su zaplijenjene u akciji protiv trgovine ljudima. Ministar vanjskih poslova Tomáš Petříček kasnije je rekao da je njegova vlada kao naknadu u Rim poslala 110 000 maski.

Sličan incident dogodio se u Keniji, gdje je pošiljka do 6 milijuna maski za Njemačku „misteriozno nestala“ dok je prolazila kroz istočnoafričku zemlju, iako nije bilo naznaka da je bilo koja vlada odgovorna, čak ni lokalna.

Tuniski ministar trgovine Mohamed Msilini rekao je da je brod pun medicinskim alkoholom, namijenjen proizvodnji hidroalkoholnog gela, otet dok je plovio morem.

Kao što javlja portal South Front, živimo eru „konronavirusnog gusarstva“, a prve  po broju dokazanih drumskih razbojništva su SAD.

France Info / African Manager

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
39 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
čitalac
Gost
čitalac
6 mjeseci prije

“Šlag na torti je bila strana država koja je platila tri puta veću cijenu za teret doslovno na asfaltu”
Kakve to veze ima?
Ako sam dogovoren da ću kupiti maske po toj i toj cijeni i platim ih unaprijed ne može ih proizvođač prodati drugome, nije to licitacija.
Kinezi?
Ah….

Hmmm da
Gost
Hmmm da
6 mjeseci prije

Upravo to! Ne zna se tko je u ovoj priči veće smeće, Amerikanci ili Kinezi. Fuj

zoran
Gost
zoran
6 mjeseci prije

postovanje,ima tu nesto drugo sto se ne vidi a to je da je velili broj tih firmi ima vlasnika amerikanca,ili je u dilu sa amerikancima.tako da je po onom sistemu ko da vise.jer verovatno znate kod amera nema nista licno samo se gleda biznis jer bi isvoju rodjenu majku prodao da moze da zaradi.licno se uverio i to jos 90 godina.srdacan pozdrav.

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
6 mjeseci prije

Kinezi su i gori od Amerikanaca oni bi i dijete prodali a ne majku..

zabrinuti
Gost
zabrinuti
6 mjeseci prije

Divljaštvo će tek doći do izražaja.
Da li se iko seća dva nosača helikoptera koje su Rusi poručili i platili Francuzima, a SAD zabranile njihovu isporuku?!
Ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka ZVERKA pokaže svoj trag! Korona će pokazati pravo lice svakog od nas. Tek je počelo…

tedi
Gost
tedi
6 mjeseci prije

Bravo!
DA Mistral,koji su Rusi platili?

mladen3x
Gost
mladen3x
6 mjeseci prije

Ma šlag na tortu je to da,uz,SAD,največi broj oboljelih imaju “najjače” Europske ekonomije u realnom sektoru a to su Italija,Njemačka,Španjolska i Francuska,zar treba reći više!?

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Gazda je gazda …

I gazda uzima sebi a vazalni jadovi nek trpe i nek se snalaze

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

Čudno neko otimanje kad platiš tri puta više…Ja bih bio presretan da netko od mene ovako otima, krumpir, npr.

Weteran
Gost
Weteran
6 mjeseci prije

SAD nema prijatelje!?
SAD ima vazale, sluge, podrepaše, uvlakače, robove, ……
SAD nema potrebe da ima prijatelje!

Neće
Gost
Neće
6 mjeseci prije

Weteran
zato što ima dolare

apolo
Gost
apolo
6 mjeseci prije

Iz Italije, grad Taranto, misteriozno nestala poljska vojna bolnica, i zavrsila u Luxemburgu. Zatim, SAD su obecale Italiji 100 miliona dolara medicinskog materijala. Trump zabranio izvoz i saveznicima. Naravno, nije prvi put. Kad je bio potres u Aquili, Obama obecao pomoc. Do danas nije stigla. Zatim je bilo piratstvo sa pola miliona testova za koronu.

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Čudna vremena… nekad se kralo zlato i novac a danas vojne bolnice, maske, respiratori, medicinski testovi. Svako vreme nosi svoje breme.

crna guja
Gost
crna guja
6 mjeseci prije

a legende da medicinski alkohol salu na stranu najvise alkohola i droge ima u bolnicama ovog svjeta momentalno a i uvjek bilo nije zmija smotala se oko bjelog kriza znak ljekarne

Adriana
Gost
Adriana
6 mjeseci prije

Just Like Jesse James!

Brainstorm
Gost
Brainstorm
6 mjeseci prije

jesu te maske zaista neka raketna tehnologija da ih varteks ne bi mogao proizvoditi?

Malivz
Gost
Malivz
6 mjeseci prije

Naravno da bi kad bi imao radnike, strojeve i opremu, no od Varteksa je ostao pogončić sa stotinjak radnika i nekoliko trgovina po Hrvatskoj. A nekada u mračno doba radilo je nekoliko tisuća ljudi ( mislim 12000)…..

ShaCkaL
Gost
ShaCkaL
6 mjeseci prije

Kakav Tudjman uništio Hrvatsku on je obranio od tebe i tvojih istomisljenika.. Ali na žalost uspjeli ste je uništiti jer ste upravo vi napravili Hrvatsku i dalje je vodite.. Kadar SFRJ je napravio Hrvatsku i njihova je i danas..

tedi
Gost
tedi
6 mjeseci prije

JBT,duplo platno i malo gume,svaka baba bi mogla da sasije.Ajmo radna akcija laksa od radne akcije BRCKO -BANOVICI..a ne davati $. i iskuvas i nosi ponovo Bog da te vidi,KAKVE PARE DAVATI DALI STE NORMALNI,osim ako su neke specijalne za zastitu med. osoblja.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Gangsetri na gangsterluku nastali na gangsterluku ce i nestati, Svaka suverena demokraska drzava bi ih protijerala do zadnjega sa svoga teritorija

Hmmm da
Gost
Hmmm da
6 mjeseci prije

Maske su pale

mars
Gost
mars
6 mjeseci prije

Ringe ringe raja
Ujka Sem nam krade jaja,
Njemu bice omlet rucak
Nama osta kvaran mucak.

“Saveznici i prijateji”

Brainstorm
Gost
Brainstorm
6 mjeseci prije

u hrvatsko godisnje pogine 300-400 ljudi u prometu. u eu broj je 80 000 -100 000. smanjenjem brzine na pola sprijecio bi se veci postotak tog tih smrti. samo smanjiti brzinu, bez paralize citave zemlje. svi vi koji brinete da 8 mrtvih u hrvatskoj ne postane 300, izvolite smaniti vozickanja i brzinu pa ste postigli isti rezultat.
u hrvatskoj godisnje umre oko 100 ljudi od droge.
u hrvatskoj godisnje umre toliko i toliko ljudi zbog nedostaka i nedostupnosti lijekova, zakasnjelih pregleda.

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije

Mozes ti vozit i 30 kmh niko ti nebrani ali pusti mene da vozim po ovim ionako preniskim (u kmh) ogranicenjima.

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
6 mjeseci prije

Prema najnovijim istrazaivanjima podjednak je razlog saobracajnih nezogoda je prebrza kao i prespora voznja. Dosli su do zakljucka da nitko nebi smio voziti vise od 10% izanad ili ispod ogranicenja brzine ako nema drugih razloga, osim vlasitata izbora.

Zadranin
Gost
Zadranin
6 mjeseci prije

A, ovdje su Kinezi krivci što su prodali amerokenjcima robu namijenjenu drugima. Izgubiš i povjerenje i karakter.. Ako ga uopće i imaš, kad ti je važniji novac, nego povjerenje i poštovanje tvojih prvotnih kupaca.

Hebiga, kad Kinez proizvodi sve, od maske do amerokenjskih “proizvoda”.

P***!

Ime
Gost
Ime
6 mjeseci prije

@guest_398759, pa nije tako jednostavno, treba vise info da bi znali o cem se radi.
Jesu li Kinezi pristali na te uslove isporuka i provjera kvalitete, ako jesu ispala su djubrad ako nisu onda se radi o..

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
6 mjeseci prije

Sve je to poradi duboke ljubavi Big Brothersa prema svojim lekajima.. Sta su ucekivali drugo… nema tu saveznika- čisti interes..

Neprijatelj kovid-19
Gost
Neprijatelj kovid-19
6 mjeseci prije

A ko’vid-19 virus otima vid tebi …

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

dr Nada Jurinčić o COVID-u:

Za svakog liječnika koji ima temeljno obrazovanje i potpunu informaciju,je potpuno jasno da je u ovom slučaju zlorabljena
pojava virusa Corone za proizvodnju masovnog straha u mračne nakane vlasti.Umirovljena sam liječnica pedijatrica ,koja je provela dugi niz godina u Africi i bila izravno odgovorna za viroze koje imaju visoku smrtnost.Npr. Rota viroza.Osnovna informacija koju moraju svi znati: virus Corone je jedan od mnogobrojnih virusa iz grupe Influenca virusa čija je osobina spontana mutacija i dolazak u zimskim mjesecima.Syndrom koji ta grupacija virusa izaziva je sindrom gornjih i donjih dišnih puteva ,od rhinitisa,pharyngitisa,laryngitisa do bronchitisa i pneumonije.Dakle,ta škvadra virusa posjećuje ljudsku vrstu već oko 150 godina i to svake godine.Udio pojedine vrste virusa se zna pa je tako udio Corone u syndromu gripe od 7-15%.Ona ništa nije drugačija od drugih influenza virusa ,ne voli nosnu sluznicu pa više napada ždrijelo,grlo i bronhe .Komplikacije gripe nisu stvar “zločestoće” ovog virusa nego lošeg imunološkog statusa zaražene osobe poput kroničnih iscrpljujućih bolesti,karcinoma,terapije citostaticima,mnogim lijekovima,dijabetesa……Nema zločestih virusa nego ima imunoloških sustava koji su načeti i ne mogu pružiti pravi odgovor virusu i ubiti ga.Zato se u zimskim mjesecima u prijelazu na proljeće događa više smrti starijih i bolesnih osoba.Ovo je OBRAZAC koji se pred očima svih nas odvija desetljećima i stoljećima.Narod čak ima i svoje mudre izreke za ovaj period godine.Ta Corona je u 2020. došla ISTO KAO ŠTA JE DOŠLA SVIH PRETHODNIH GODINA I KAO ŠTA ĆE NAS POSJETITI SVIH NAREDNIH GODINA.Presvukla se u svoju prirodnu mutaciju i sa svojim drugarima iz influenza blue boysa, posjetila nas.Ali ove godine svjetski skriveni moćnici, zločinci to vam jamčim, odlučili su s njom izvesti igrokaz koji nije ni najmanje naivan.Oni su Coronu preimenovali u SARS-Covid-19 ZATO DA OD POZNATOG NAPRAVE NEPOZNATO, JER SE LJUDI BOJE NEPOZNATOG. DA SU REKLI DA JE EPIDEMIJA I PANDEMIJA GRIPE-LJUDI SE NA TO NE BI UPLAŠILI a onda ni oni ne bi mogli provesti svoju nakanu.Liječnici koji imaju na uvid EPIDEMIOLOŠKU STATISTIKU mogu na dlanu vidjeti da je oboljevanje od syndroma gripe kao i smrtnost koja se vezuju uz nju-ISTA KAO 2019., 2018., 2017., 2016., 2015…………A ZLO NA VLASTI U CIJELOM SVIJETU JE IZVUKLO CORONU IZ TE GRUPE VIRUSA,PROMIJENILO JOJ IME, NAPRAVILO NEPOUZDANI TEST I POČELI TESTIRATI I PROIZVODITI HORROR EPIDEMIJU I PANDEMIJU.ZAŠTO JE NISU REŽIRALI 2019. ILI PRIJE ?? KUHALI SU NAS PTIČJOM, SVINJSKOM, DALASKOM……..I SAD SU ZAKLJUČILI DA JE VRIJEME DA POJAČAJU VATRU ISPOD ŽABE. Razlog ili razlozi više SU PAD FARMACEUTSKE INDUSTRIJE I PRIJETEĆI SLOM BANAKA. ZATO PROIZVODE KAOS da mogu presložiti stvar tako da OPET MOGU VLADATI. Znači-OVO ŠTO SE DOGAĐA U STVARNOM ŽIVOTU CORONE I ČOVJEKA JE NORMALNO, NIŠTA TU NEMA IZVANREDNO. SVAKE GODINE ,PREMA PODACIMA VIRUSOLOŠKE CENTRALE U SVIJETU OD OBOLJELIH 1000 OD SYNDROMA GRIPE JEDAN UMRE OD NJENIH KOMPLIKACIJA, NE OD NJE-OD KOMPLIKACIJA KOJE MEDICINA NIJE USPJELA SPRIJEČITI.I to je to. I ove godine će smrtnost biti 1 promil. Ali, kad se to pretstavlja s 3 tiskovne konferencija na dan kao na 600 oboljelih umro nam i treći….onda je to proizvodnja straha u kojoj ljudi ne znaju izračunat postotke i zatražiti KOMPARACIJU S PRETHODNIM GODINAMA.TAD BI STOŽER BIO U OZBILJNOJ NEVOLJI, JER LAŽU. LAŽU VAS DA JE OVE GODINE CORONA POSTALA SARS COVID 19 I IDE U SMRTONOSNOM POHODU NA LJUDSKI ROD. NIJE. LAŽNA SMRTONOSNA EPIDEMIJA I PANDEMIJA U CIJELOM SVIJETU IMA IDENTIČAN OBRAZAC PONAŠANJA MOĆNIKA NA VLASTI IZA KOJEG STOJI JEDAN POTPIS. PO TOME JE JASNO DA JE OVA CORONA PEDRO -DIRIGIRANA,REŽIRANA. Zašto im to treba? Da provedu mjere IZOLACIJE ČOVJEKA OD ČOVJEKA KAKO BI SLOMILI NACIONALNE DRŽAVE SLAMANJEM GOSPODARSTAVA, A TO ZNAČI UNIŠTAVANJEM MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA. GLOBALKAPITAL ĆE OPSTAT ZATO ŠTO ĆE MU ŠTANCAT LOVU. FEDERALNA BANKA TOMU I SLUŽI, A SVE OSTALE BANKE ,UKLJUČIVŠI I NAŠU HNB S ONIM KLAUNOM PRIJE I KLAUNOM POSLIJE-SLUŽE JOJ.Sljedeća DVA koraka AGENDE su: prisilna vakcinacija i instaliranje G5 i G6 stanica oko gradova i po objektima.Zašto im treba PRISILNA vakcinacija? Zato što će u toj vakcinaciji,kao i u mnogim drugim biti ALUMINIJ koji je stanični prijemnik i pojačivač visokofrekventnih elektromagnetnih valova.To zračenje uništava PINEALNU ŽLIJEZDU KOD DJECE, a čovjeku razara imunološki sustav i blokira utilizaciju kisika na nivou stanice. G5 i G6 ( mogu oni i više!) stanice treba instalirati. Za to su nas uklonili iz prirode pa odjednom,kako kaže Vili crnpurasti, za gripu je bolje bit u ustajalom zraku kuće nego na buri i Suncu.Nisam znala bil se smijala il plakala kad sam ih čula. Postrojenja G5 su povelika oko gradova i to će instalirat po mojoj procjeni VOJSKA i to ne “domaća” nego će biti neke vojne vježbe tipa branimo Europu, pa će u tim vježbama opkoliti gradove s G5 i G6 EM poljem. U školama !! i objektima će to uraditi pod izlikom da čiste škole ili nekim drugim razlogom. ZATO SU DJECA I NASTAVNICI UKLONJENA IZ ŠKOLE. To su VEĆ POČELI u USA I IRSKOJ, dolaze kao policajci u civilu, ili kao meštri u policijskom vozilu,ne znam koja je varijanta,nije bitno.Ljudi ih snimaju jer su Duhom Svetim progeldali i shvaćaju što rade ZLOČINCI. Milanović nije izabran od hrvatskog naroda-to sam sigurna niti je Plenković izabran u HDZ-u. ONI su na sve spremni, a MI NISMO. Mi smo ZDS tako da nas utjeraju u naš dom i da se valjaju od sotonskog smijeha kako su nam uvalili da budemo ZDS. Narode hrvatski,nisam ja jedina liječnica koja DIŽE GLAS PROTIV OVE KRVAVE PRIJEVARE ,tu je Sladoljev, tu su američki i njemački virusolozi,puno je tu liječnika koji šute radi egzistencije..MOLIM VAS,PROČITAJTE OVO,UPITAJTE SE ŠTO JE U VAŠOJ OKOLINI KOJU VIDITE I ČUJETE VLASTITIM OČIMA, DRUGAČIJE OD PRETHODNIH GODINA. PUSTITE NJIHOVE PRIČE,ODLIJEPITE SE JEDAN DAN I DAJTE SVOJOJ ZDRAVOJ PAMETI DA VAM ODGOVORI KOLIKO JE TO OKO VAS VIŠE BOLESNIH,VIŠE UMRLIH…Strahom koji nije racionalno utemeljen ova VLADA RH UBIJA HRVATSKU DRŽAVU I PRIPREMA HRVATSKOM NARODU TEŠKU GLAD I BOLEST. TO JE ISTINA. NEMA DVIJE ISTINE. ONI LAŽU-JA VAM GOVORIM ISTINU. Nosite vi maskice u zimskim mjesecima kad idete na mjesta s puno ljudi jer to je dio opće zdravstvene kulture i način da se prirodno imunizirate na viruse gripe jer primite manje virusa pa se limfociti bolje izbore s njima.Maskice DA, ali ZATVARANJE, ZABRANA RADA I KRETANJA JE VELEIZDAJA I TO NEVIĐENA. ZAR PRISTAJETE NA VLASTITO UBOJSTVO? ZAŠTO-AKO BOGA ZNATE?!l

dr. Nada Jurinčić
Mogao bi da se složim, ko lego kockice,ili branko kockica

octopus
Member
Famed Member
octopus
6 mjeseci prije

dr Nada Jurinčić iz Podstrane je stara lopina koja je 90-tih pobjegla iz BanjaLuke na more i sada prosipa fašistoidnu filozofiju, valjda da opravda banjalučku diplomu koja ne vrijedi niti koliko diploma medicinske sestre u Hrvatskoj. Usput, dužna već godinama oko 2 milijuna kuna poreza istoj državi koja ju je prihvatila.

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

Ja sam mislio da ce pljackanje banaka biti u porastu od kada se moze legalno hodat maskiran ulicom 🙂

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Nema se šta opljačkat jarane ,sad te ganjaju kad si bez Maske.

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

..svaki dan to prolazim kad prosetam gradom…gledaju me ko Marsovca ovi maskirani 🙂

Robin Hood
Gost
Robin Hood
6 mjeseci prije

Gospodo “pošteni” političari, osetljiva isporuka se isključivo šalje u dva pravca: očekivanim, sa mamcem za lopove, i tajnim, sa pravom isporukom. A vi sad vidite šta ćete.

mane
Gost
mane
6 mjeseci prije

tramp zeli da se otarasi nato alijanse kao sto je nekad rusija zelela da se otarasi sssr.trampu je jasno da je to kamen oko vrata.svaka imperija pocinje da propada onog momenta kad se napravi raskorak izmedju zelja i mogucnosti.svaki obican amerikanac kojem je dojadilo zna da i bez nato niko im ne moze nista ako ne cackaju.sta ce se desiti drzavi ciji vojnik usvuda po svetu kosta desetine hiljada dolara,a njegov neprijatelj puska i dve sake pirinca.za ubistvo bin ladena potrosili milijarde ovi ga zamenili sutra.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Nekada je bilo i dobrih amerikenjaca, ali ti dobri su se preselili na Arlington i slicne adrese, tako je danas skoro nemoguce naci dobrog amerikenjca. Sacekajmo da se i ova bagra sto je preostala takodjer preseli k dobrima.

Nikola
Gost
Nikola
6 mjeseci prije

Ameri nisu racunali da ce se To njima vratili To sto su posijali u kini pa kanadi su do sada uzeli cetri posiljke a ovaj dupelizac americki potrcko Trudeau suti ko zaliliven jebo mu pas .mater goreg prvog minixtra nismo nikad imali samo se nadam da ce ih covid sve popapati do zadnjeg svih 331milion govana zlocinackih

Duki
Gost
Duki
6 mjeseci prije

Pa što vam je ?Jeli Krampina rekao “America First” što se čudite -eto vam dokaza ,$$$$$ forever ,jeli i talijanska tvornica po milje testova za Koronu prepustila Assmerima?jer su bolje platili.
Jeli govno htio kupiti licencu za cjepivo od Njemačke,firme-ali samo za Assmere.
Kako će im sada to vratiti , čini mi se da i obični ljudi to u USA to vide pa se bjesomučno naoružavaju! Smiješno ili osjećaju nadolazeću anarhiju ??💪💪🖕🖕

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
39
0
()
x