Američka raketna baza u Rumunjskoj “nesigurna” zbog stada ovaca

Lansiranje
10 komentara

Jedan od najvažnijih kompleksa američkog raketnog obrambenog sustava u Europi, koji se nalazi u gradu Deveselu u južnoj Rumunjskoj, ugrožen je od običnog stada ovaca koje pripadaju lokalnom poljoprivredniku, prenosi NDTV.

Prema riječima načelnika općine, “životinje su bez ikakvih problema tamo pasle mnogo prije dolaska Amerikanaca”.

“Ovce nisu ljudi, ne poštuju pravila i idu tamo gdje su postavljeni aktivni sigurnosni senzori, dodiruju ograde i aktiviraju alarme”, rekao je.

Američku vojsku, koja koristi bazu za komplekse raketne obrane “Aegis Ashore”, prilično iritiraju ovi “susjedi”. Pentagon je još 2014. pozvao vladu u Bukureštu i uputio prigovor kojim je tražio postavljanje ograda za ovce postavi najmanje 10 metara od strateškog objekta. Iz američke vojske u poručili kako stado lokalnog poljoprivrednika “ozbiljno ugrožava sigurnost baze u Deveselu”.

Kako je Rumunjska u Europskoj uniji, lokalni poljoprivrednik je iskoristio pravo žalbe, vjerojatno upoznat praksom lokalne birokracije. Žalba je rezultirala dugotrajnim postupkom između poljoprivrednika i Ministarstva obrane Rumunjske. Trenutno se slučaj upućuje na raspravu Vrhovnom sudu.

Naveo je kako zemljište kupio legalno i da je vlasnik stada od 2007. Međutim, dužnosnici Ministarstva obrane Rumunjske napominju da čovjek nije podnio zahtjev za građevinsku dozvolu. Poljoprivrednik je odgovorio kako će, ako staja bude uništena, zahtijevati od vlade naknadu štete u iznosu od 18 tisuća eura. Trenutno obje stranke u postupku čekaju odluku Vrhovnog suda, dok ovce i dalje uznemiravaju vojno osoblje jedne od najvažnijih američkih baza u istočnoj Europi.

Aegis
Aegis
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lima
6 godine prije

Rumunji se moraju odlučiti, jesu li za ovce ili za rakete.

dalmata
6 godine prije

Svaka ovca svome stadu ide.Napomena one ovce sa 4 noge su normalan dio prirodnog ciklusa na Zemlji. A ove USrA ovce su ovce u glavi.Molim gospoje ovce da skuzaju(izvinu) na neumjesnoj usporedbi,jer je to samo izreka o ovcama i mozgu,mada je upitno ciji je mozak razvijeniji

tak
6 godine prije

jesu li ovce s ove ili one strane ograde?

Hash
6 godine prije

Tukli bi se sa Rusima, a ni sa ovcama ne mogu izaci na kraj.

shumadinac
6 godine prije

Molim autora za broj računa ovog rančera za uplatu donacija – zaslužio je svaki euro :))))

trumba
6 godine prije

“Revolucija počinje sitnim brabonjcima!”
😉

Sarajevo
6 godine prije

“Američki raketna baza u Rumunjskoj “nesigurna” zbog stada ovaca” glasi naslov

Georgij Žukov
6 godine prije

Rumunjske ovce rade ono sto bi trebali raditi rumunji , istjerati govnjavim motkama amerikance i nato iz svoje zemlje a radare i rakete odvesti na prvo odlagaliste smeca .Ovaj rumunjski pastir ima vece srce od svih rumunjskih politicara zajedno , ovo je samo jos jedan dokaz da su ovce pametnije od mnogih ljudi a da pastiri imaju vise mudrosti od akademika ,nazalost rumunjska nije slucaj vec pravilo .

tedi
6 godine prije

E sad ti reci da Ameri nisu glupi.Stave senzore na ogradu u takovoj bazi kojom idu uz nos Rusiji,pa ne postoje samo ovce da tamo pasu ima i drugih zivotinja te velicine da nalete pasti travu.E jesu malo veci ovnovi ti kauboji.Kakve su budale jos bi im ovce bile krive za raketni napad na Rusiju,ak se dobro nakokaju.Jos ce ih taj “coban”i isterati iz Rumunije sa sve ovce, sto netko tu rece da su cobani pamentniji od ministara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.