fbpx

Američko carstvo je na umoru – Logično je i razumno preseliti UN iz New Yorka u Europu

Ujedinjene nacije

Na ovogodišljoj Općoj skupštini Ujedinjenih naroda smo imali prilike svjedočiti nevjerojatnoj aroganciji Sjedinjenih Država, koje iranskom ministru vanjskih poslova Mohamadu Javadu Zarifu nisu dozvolile da posjeti prijatelja u bolnici, a zabranile su ulazak u SAD za nekoliko članova ruskog izaslanstva koji su trebali sudjelovati u  zasjedanju, čime je Washington prekršio svoje međunarodne obveze. I ranije je bilo ovakvih slučajeva s izaslanicima s Kube ili drugih „nepoćudnih zemalja“, iako UN predviđa da SAD kao domaćin nemaju ovlasti usratiti pravo dolaska bilokome kome Ujedinjeni narodi daju akreditaciju za sudjelovanje u ovom i sličnim događajima.

No, ovakve akcije Washingtona svjedoče da je raspad carstava u tijeku, a on obično započinje nezapaženo. Naravno, carstva padaju glasno, ali sam proces razgradnje je većini u početku nevidljiv.

Dakle, kolaps američke hegemonije je prisutan, gotovo nevidljiv golim okom, ali se odvija vrlo brzo.

Zamislite, vođa male, ali ponosne Sjeverne Koreje, Kim Jong-un, prvo je odbio predsjednika “velikih” Sjedinjenih Država Donalda Trumpa prije nešto više od godinu dana.

Potom je godina započela ultimatumom Sjedinjenih Država Venezueli, kojeg su podržali sve europski sateliti Washingtona.

“Dajemo vam tjedan dana da priznate našu marionetu kao legitimnog predsjednika Venezuele, u suprotnom …”, rekli su. Pa što? To je postao prilično dugi tjedan za Amerikance. Prošlo je već devet mjeseci, a ništa se nije dogodilo.

Bolton je na Twitteru slao zastrašujuće slike s bombarderima Maduru, iako više ne odlučuje ni o čemu.

Zbog toga je Maduro, još uvijek zakoniti predsjednik zemlje, prošlog tjedna odletio posjetiti Putina, a Bolton je otpušten s položaja prije mjesec dana.

Već je dosadno i spominjati kako se uskoro nećemo ni sjećati imena svih onih koji su prijetili da „Assad mora otići“.

Nakon neuspjeha venecuelanske avanture, a posljednji, vrlo jadan pokušaj da se tamo nešto napravi bio je početkom lipnja, uslijedila je verbalna agresija na Iran. Svima onima koji ne podržavaju politiku Washingtona je poručeno: “Sada, ako se ne složite s našim uvjetima, napustit ćemo vas.“

Istina, Iran se nije ponašao kao da se ništa ne događa i počeo je obarati američke bespilotne letjelice, svaka 100 do 150 milijuna dolara po komadu. A kad su iranski tankeri počeli odgovorili Londonu i počeli zarobljavati njihove tankere, i to u većem broju, pokušaji britanskog piratstva su prestali.

I da, Sjedinjene Države su čak poslale udarnu skupinu na čelu s nosačem zrakoplova prema Iranu. No nosač zrakoplova se pokvario i morali su ga hitno vratiti na popravke. Washington se tada pretvarao da nije namjeravao ništa i kako je sve isplanirano. Trump je čak izjavio „kako je to bila njegova mira i strpljenja“.

Pored precijenjene vojne i diplomatske “vrijednosti”, Sjedinjene Države su u škripcu u trgovini. Ultimatum Kini, koji je objavljen prošle godine i čiji je rok istekao 1. ožujka, nekoliko je puta odgođen.

A kad su se ipak uvele carine, posljedice su bile mnogo gore za same SAD nego za Kinu, jer je Washington prikupio 24 milijarde od carina, a Peking više od 30 milijardi dolara. Uz to, što je „nevjerojatno“, američki trgovinski deficit se samo povećao.

Pad industrijske proizvodnje u Sjedinjenim Državama traje već 11 mjeseci. Izvješća o poljoprivredi bilježe niske rezultate po pitanju usjeva, što znači i manje prinose. To se događa zato  što je Kina prestala kupovati soju i kukuruz iz Sjedinjenih Država.

Rusija se u međuvremenu gotovo u potpunosti riješila američkih dužničkih obveza,  takozvanog „blaga američke riznice“, smanjivši ulaganja u ove vrijednosne papire sa 190 milijardi, što je bio vrhunac, na beznačajnih 8 milijardi dolara, a to su podaci za srpanj, koji danas mogu biti i manji.

Ruska banka je pokrenula vlastiti sustav bankarskih transakcija, neovisan o zapadnjačkom, platni sustav “Mir”.

I već nekako poznato i uobičajeno, Rosneft je potpuno odustao od trgovine naftom za dolare. S Europskom unijom posluje u eurima, dok Moskva s Iranom i Venezuelom trguje s mnogo rubalja. Prije nekoliko godina takva bi vijest bila senzacija o kojoj bi se razgovaralo tjedan ili dva, ali danas to gotovo da nitko nije primijetio.

Još jedna vijest koja nije izazvala veliko uzbuđenje bio je prijedlog Rusije da se sjedište Ujedinjenih naroda iz New Yorka preseli negdje u Europu. U Bruxelles, što nije previše u redu, ili u Beč.

Možete li zamisliti da je nešto takvo mogao predložiti Jeljcin ili jedan od njegovih ministara, možda lakej Amerikanaca Kozirjev, koji je rekao „kako Rusija ne može imati svoje interese koji su u suprotnosti s interesima Sjedinjenih Država“. A danas je to apsolutno normalno i nema ništa neobičnoga u tome da se UN preseli u Europu.

Istina, Rusija već nekoliko godina javno demonstrira što treba zahtijevati od Sjedinjenih Država. Ali već su i europski partneri i sateliti Sjedinjenih Država počeli otvoreno i agresivno reagirati na njihove napade.

Čim je Trump objavio da je od 18. listopada uveo trgovinske carine na robu iz EU, te šapnuo na Twitteru „kako europski partneri godinama nepravedno tlače SAD“, iz Europe su počeli odjekivati glasovi lokalnih središnjih bankara i ministara trgovine, koji pozivali Bruxelles da nametne carine odmazde protiv Sjedinjenih Država.

Ako su se prije pet godina europski čelnici poslušno pridržavali svih uputa Washingtona, sada se otvoreno i neustrašivo protive. Rusija će ih, ako bude trebalo, podržati.

“Sic tranzit gloria mundi.” Tako prolazi slava svijeta. Tako padaju i zemlje koje su izgledale nepokolebljiva i snažna carstva.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
61 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Amerika je u silaznoj putanji, a kako je to zemlja predvodnica zapadnoga carstva tako i ostatak carstva ide nizbrdo . . . neznamo šta će bit . . . UN su također izgubile smisao svoga postojanja i UN sve više postaju alat NWO . . . dosta je pogledat UN Agendu 21 i UN Agendu 2030 kako bi se znalo o čemu se radi . . . UN ne tiba priselit nego raspustit pa tek onda ić smišljat nešto novo . . . pa ko more mislit da je to zdrava organizacija kad je i zla baba Pusićka dobila signal kako bi se mogla kandidirat za generalnoga sekretara UN-a . . . da neznamo ništa drugo nego to i kako je u osnivanju UN-a sudjelova Rockefeller bilo bi dovoljno za shvatit kako je to totalno izopačena organizacija.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije
Reply to  Moreno

Miroslave,ako Ameri ne dozvoljavaju pristup “nepoželjnim” diplomatima
a jesu dužni to učiniti,preseliti UN u ŽENEVU.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije
Reply to  Kažun

Onda imas srece, za najvise 5 godina, u Europi vise afrikanaca nego u Arici.

Crni Scenarij
Gost
Crni Scenarij
1 godina prije
Reply to  Kažun

Švicarska je kompromitirana i nije poželjna za UN.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Moreno

Nakon Lige Naroda (koju su osnovali britanci, sebi na korist), UN su osnovale i (uglavnom) financirale USA, da budu instrument njihove vanjske politike. Sigurno nisu sebi dali taj trud i trosak, da bi UN bile na korist cijeloga svijeta.

Davor
Gost
Davor
1 godina prije
Reply to  nessy

Iza osnivanja Lige Naroda ,a poslije 2.svjetskog rata UNa stoji AngoAmerička svjetska sila, ali pod zagovorom Vatikana…..istraži….zato u Otkrivenju i piše da Bludnica(Vatikan i religiozne vođe) jašu Zvijer(UN,politički sustav svijeta). Evo jedan podatak u prilog tome: Drugoga siječnja 1919. novine San Francisco Chronicle na naslovnoj su stranici donijele naslov “Papa se zauzima za prihvaćanje Wilsonove Lige naroda”. Šesnaestoga listopada 1919. pred američkim je senatom bila predstavljena peticija koju je potpisalo 14 450 svećenika vodećih vjerskih zajednica, kojom su željeli potaknuti to političko tijelo “da prihvati pariški mirovni ugovor, koji predstavlja temeljni propis Lige naroda”. Premda američki senat nije prihvatio taj ugovor, svećenstvo crkava kršćanstva nastavilo je zagovarati Ligu naroda. A kako je bio obilježen početak djelovanja Lige naroda? U jednoj novinskoj vijesti koja je 15. studenoga 1920. stigla iz Švicarske moglo se pročitati: “Danas u jedanaest sati sva crkvena zvona u Ženevi objavila su početak prve skupštine Lige naroda.”

Davor
Gost
Davor
1 godina prije
Reply to  Moreno

Zvijer koju si vidio bila je,(Liga Naroda) ali više nije(u vrijeme 2.svjetskog rata) , no uskoro će izaći iz bezdana(nakon 1945 kao UN) i biti uništena(Harmagedonska bitka).
I divit će se oni koji žive na zemlji, a kojima imena nisu zapisana u svitku života od postanka svijeta, kad vide da se zvijer koja je bila, pa je zatim nije bilo, opet pojavila. ……….11 A zvijer koja je bila, ali više nije, osmi je kralj, ……. i bit će uništena. 12 Deset rogova koje si vidio predstavlja deset kraljeva (vijeće sigurnosti,ili G10 ili slično) , koji još nisu primili kraljevstvo, ali će na jedan sat primiti vlast kao kraljevi zajedno sa zvijeri (UN) . 13 Oni imaju istu zamisao i stoga svoju moć i vlast daju zvijeri. 14 Oni će se boriti s Janjetom, ali Janje (Isus Krist) će ih pobijediti, jer je Gospodar gospodarâ i Kralj kraljeva. {{Otkrivenje 17:9-14}}
….dakle UN će uskoro postati neki oblik Svjetske Vlade,te će primiti Vlast na vrlo kratki period zajedno s vodećim svjetskim silama će pokrenuti sukob s Bogom i Kristom,jer će pokušati stvoriti bezbožni svijet. Ali im se to neće dozvoliti. Poslije UNa i demoNkracije(vladavine naroda i demona) vlast na svijetu će pripasti njenom Stvoritelju Bogu,dakle Vječna i neuništiva ,prava TeoKracija…

Davor
Gost
Davor
1 godina prije
Reply to  Davor

25 A kako su bili nesložni među sobom, počeli su se razilaziti, no Pavao im je napomenuo još i ovo:“Dobro je sveti duh govorio preko proroka Izaije…: 26 ‘Idi k tom narodu i reci: “Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 27 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim (djela apostolska 28:25-27)

Davor
Gost
Davor
1 godina prije
Reply to  Davor

Vjerovali mi ili ne,slušali mi ili ne, ali mi nismo s neke druge planete niti se sve ove stvari događaju na drugoj planeti… dakle na kraju ,svi smo mi duboko u svemu ovome te ćemo zbog toga morati preuzeti individualnu odgovornost pred najvišim Sudom zbog svojih stavova o vremenima koja jesu i koja dolaze…

Davor
Gost
Davor
1 godina prije
Reply to  Davor

25 A kako su bili nesložni među sobom, počeli su se razilaziti, no Pavao im je napomenuo još i ovo:“Dobro je sveti duh govorio preko proroka Izaije : 26 ‘Idi k tom narodu i reci: “Ušima ćete slušati, ali nećete razumjeti, i očima ćete gledati, ali nećete vidjeti. 27 Jer srce je ovome narodu neprijemljivo i ušima čuju, a ne odazivaju se, i zatvaraju oči svoje, da očima ne vide i ušima ne čuju i srcem ne razumiju i da se ne obrate i da ih ne izliječim.{Djela Apostolska 28:25-27}

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Moreno

UN je jedna hipokrizijska organizacija koja sve više gubi smisao. Od nekakvih mirovnih uspjeha možemo im pripisati Cipar ali još i danas egzistira Turska Republika Sjeverni Cipar koju priznaje samo Turska. Jedino što nema sukoba ali niti je bilo povratka izbjeglica niti se stvar pomakla s mrtve točke. Znači ni taj mali otok-državu nisu u stanju normalizirati još od 1974. Negdje sam pročitao da je Rockefeller poklonio zemljište za zgradu UN pa ako je to istina onda znamo koja je svrha UN da jednog dana preuzme ulogu globalne vlade iako su prema dosad pokazanom totalno nesposobni za to. Ako organizacija nema smisla onda to nema ni preseljenje iako je jasno zašto je prijedlog iznijet. UN je na teritoriju SAD koja ne bi smjela uskratiti vize nikome s UN akreditacijom ali kauboji to ne šljive ni 5%. Ipak sjetio sam se zanimljive lokacije: Babylon je nekad bio moćan grad a sada su samo ruševine. Pa možda tamo naravno malo dalje od arheoloških nalazišta. To znači da bi UN bio u Iraku a da li bi se poštovala samo formalna samostalnost institucije to ne možemo znati. Teoretski i kad bi ga preselili u Hrvatsku opet bi se nekom mogle uskratiti vize bez obzira na akreditaciju UN i to se odnosi na svaku državu/koloniju/protektorat. Babylon bi bio zanimljiv izbor jer ga mnogi tumači Otkrivenja uspoređuju s današnjim New Yorkom. Jedan od razloga za to je svakako i što je tamo sjedište UN. Samo Otkrivenje je teško protumačiti jer je pisano u nekom drugom vremenu i originalno nije kršćanski spis već grupe grčkih mistika ali trenutno nam je dostupna samo kristijanizirana verzija.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Max Payne

Max Payne Hm, nisan siguran kako bi se duh pušten iz boce moga u bocu vratit . . . kako god okreneš, babilonska božica Semiramida je ”utjelovljena” u kipu slobode u New Yorku pa bi i kip slobode tribalo iz New Yorka priselit nazad u Babilon . . . 12 žutih zvizdica iz Semiramidine aureole na modrome nebu je današnja EU zastava koju bi skupa sa zgradom EU parlamenta također tribalo priselit u Babilon . . . Babilonska bratstva nisu iz Babilona krenila po svitu da bi se vratila u Babilon nego da bi držala ti svit pod kontrolom stalnim podjelama i ratovima.
Pitanje je jeli ratova prije Babilona uopće bilo . . . ljudska vrsta je postojala i prij Babilona, moderna arheologija nije uspila pripoznat oružja koja bi ljudii koristili za ratove, a da datiraju prij Babilona. Moderna arheologija također tvrdi kako su Sumerani najrazvijenija i najstarija civilizacija . . . ono od jedan put se pojavili Sumerani sa svim znanjima koja prije njih, a ni dugo nakon njih ljudima nisu bila poznata . . . a da su prij toga ljudi bili samo lovci i sakupljači . . . upravo ti Sumerani spominju Anunnakije, bogove koji su dolazili i odlazili sa zemlje i intervencijom u DNK stvorili moderne ljude sa svim genetskim predispozicijama da budu poslušni robovi, dovoljno inteligentni da mogu obavljat složene poslove i da se sami mogu organizirat za izvođenje velikih operacija, ali istovremeno manje inteligentnih i sposobnih od njih kako ih nebi skužili . . .čini se kako su Anunnakiji ljudima dodjelili određenu frekvenciju i određena osjetila sa kojima će funkcionirat tako da ih mogu kontrolirat, a da ljudi pojma nemaju . . . ima nešto i u Otkrivenju kojega spominješ . . . većina civilizacija i nakon Sumerana spominju iste obrasce, veliki potop, majka s djetetom (babilonska Semiramida s djetetom Tamuzom je u Indiji Devaki s Krišnom, Egiptu Izida s Horusom, Hinduizmu Indrani s Ishwarom . . . i u Kršćanstvu sveta Marija s Isusom), divovi . . . kako stvari stoje nebi bija problem ni da ova cila civilizacije propadne, napravila bi se nova . . . 🙂

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno kad pogledaš sve to opsjednuti su simbolikom. Majka s djetetom, kult plodnosti prisutan u svim značajnim kulturama. Ropstvo je svakako cilj ali to je ujedno i prevara. Mi imamo pravo biti slobodni samo ako potegnemo to pravo cijela ergela boraca za “ljudska prava” će se obrušiti da nas ušutkaju. Ako ne ide onda drogirani plaćenici i u krajnjem slučaju oni što vozikaju one čudne letjelice. Da li su Anunnaki ne znam jer ima ih u raznim oblicima. Nije neka šteta da propadne civilizacija jer upravo smo svjedoci laganog propadanja ali jako je važno tko će graditi novu. Ako budu radili ovi s umom predatora imat ćemo isto s*anje, drugo pakovanje. Sumer je zaista instant civilizacija iako su bile danas zaboravljene i propale civilizacije prije Sumera ova naša počinje baš sa Sumerom. Nešto mi se čini da je Erich von Daniken najbliže porijeklu ljudske vrste. Zato sam i predložio Babylon, povratak korijenima, može i Kip Slobode iako je naziv totalno promašen a neka prebace i ovu repliku Kule Babilonske i sve EU institucije sa 12 zvjezdica u Babylon. Budući da je ovo materijalni svijet neka svi oni budu plaćeni po svom učinku. Koliko zarade neka slobodno dijele među sobom. Ovako se nakačili cijelom čovječanstvu na ekonomsku grbaču.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Max Payne

Max Payne Sve je to sa ekonomskom grbačom moguće dok je čovječanstvo nesvjesno i drži ga se nesvjesnim odnosno nastoji se duh spriječit kako se nebi probija do uma nego da taj um ostane u punom matrixu . . . a to se postiže uvjetovanim ponašanjem od rođenja priko obrazovanja i medija odnosno ukupnog društvenoh inženjeringa.
Tako tretirane jedinke nemaju slobodbu volju i lako prihvaćaju inverziju stvarnosti u kojoj žive pa misle kako su “slobodni” i za takvu “slobodu” su spremni i u rat ić.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Max Payne

ZaR ona kula u Briselu ne lici na Babilonsku,nedovrsenu?Simbolika,i ona se urusava.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  tedi

tedi To nije u Bruxellesu, to je jedna od zgrada EU parlamenta u Strasbourgu, tkz Louise Weiss building.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ima i gola Europa iz grčke mitologije kako jaše bika. Neki i to povezuju sa Semiramidom ali utjecaji se prožimaju pa su nešto i stari Grci pokupili od prijašnjih civilizacija. Bila je još jedna Europa iz roda Titana što je još starija mitologija. Ovu Europu terete da je bila Zeusova ljubavnica, kažu prisilno. Ako isključimo Bogove onda je Europa bila fenička princeza i nikako ne možemo izbjeći vezu s Bliskim Istokom.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Moreno

Ako pobrojimo ratove na planeti, poslije 2ww,niti jedan dan nije bio bez rata.UN nisu ispunile svoju zadacu.Beskorisno su trosile novac drzava clanica.
UN! Sijedi 1.

Jomla
Gost
Jomla
1 godina prije

Kako rekoše naši stari: Ničija nije do zore gorjela… panta rhei 🙂

benty20
Gost
benty20
1 godina prije

Logično bi bilo da “Ujedinjeni narodi” kao takvi uopće više ne postoje! Ta organizacija jednostavno mora prestati funkcionirati ili se iz temelja restrukturirati, što je bojim se teško izvedivo.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  benty20

Bez Un-a je svakako gore, bez obzira na sve.

Adriana
Gost
Adriana
1 godina prije

Što reći o Europskoj komisiji kada kojekakve spodobe postaju potpredsjednici…

šiljo
Gost
šiljo
1 godina prije

današnji , sadađnji UN su kao Liga Natroda pred Drugi svjetski rat i ništa više, globalno sjelo korporativnoga fašizma

mnc
Gost
mnc
1 godina prije

Ben Fulford kaze da postoji predlog da se UN preseli u Laos.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Off topic
The arrest of Russian anti-government journalist Yulia Yuzik by the IRGC on suspicion of spying for “Israel” and her subsequently promised release following pressure from Moscow puts Iran in the uncomfortable position of being seen as “compromising” on its ideological resistance to Zionism and even its own internal security, which runs the risk of exacerbating its ongoing “deep state” tensions between the Reformist (“moderate”) and Principalist (“conservative”) factions.

***

Russian-Iranian relations were unexpectedly shaken Friday afternoon following reports that the IRGC arrested Russian anti-government journalist Yulia Yuzik on suspicion of spying for “Israel” during her latest trip to the Islamic Republic, but the international dimension of this scandal quickly subsided after Moscow put pressure on Tehran to secure her release, which the Iranian Ambassador to Russia promised would soon be forthcoming. It was a shock in the first place that a Russian was suspected of spying on Iran, let alone on behalf of “Israel”, but it was even more shocking that Iran promised to let her go in what might be the first-ever instance of an “Israeli” spy being let off scot-free by the authorities since the 1979 Islamic Revolution. Evidently, the only reason why that decision was made was because of the alleged spy’s connection to Russia, which resulted in the Russian Ministry of Foreign Affairs summoning the Iranian Ambassador “to briefly clarify the circumstances of the incident and ensure the rights of the Russian female”, according to Foreign Ministry spokeswoman Zakharova.

Importantly, it didn’t matter that Yuzik is a vehement critic of the Russian government (as a quick skimming of her Facebook profile shows), as her nationality compelled Russia to defend the rights of its citizen in line with its international legal obligations. In addition, it was also irrelevant to the Russian authorities that she was suspected of spying on behalf of a third country, and if anything, it might even be precisely because she was supposedly employed by “Israel” that Russia immediately worked to secure her promised release. It’s taboo to talk about in the Alt-Media Community, but Russia and “Israel” have become so close over the past few years that it’s possible to speak about them as the single entity of “Putinyahu’s Rusrael“, which the author elaborated upon in his recent analysis about “Russia’s Middle East Strategy: ‘Balance’ vs. ‘Betrayal’?” In summary, Russia’s regional “balancing” act has seen it unofficially ally with the self-professed “Jewish State” due to the commonality of strategic interests between them, which relevantly include curtailing the expansion of Iranian influence throughout the Mideast in spite of Moscow’s excellent bilateral state-to-state relations with Tehran.

The Islamic Republic is under considerable Hybrid War pressure by the US, “Israel”, and the GCC, so it’s desperately in need of the “pressure valve” that its ties with Russia afford it. Nevertheless, Iran is the “junior partner” in that relationship like this latest scandal shows because Moscow was somehow or another able to leverage its influence in order to convince Tehran to “compromise” on its globally known ideological resistance to Zionism. It was hitherto impossible to imagine that anyone could have gotten Iran to promise to release a foreign national who was arrested on suspicion of spying for “Israel”, but that’s exactly what Russia just did. This dramatic outcome demonstrates the powerful sway that Moscow holds over the Islamic Republic nowadays even concerning matters of its own internal security, to say nothing of its regional counterpart that Iran also “compromised” on in summer 2018 after Russia carved out an anti-Iranian buffer zone 140 kilometers beyond the occupied Golan Heights at “Israel’s” request according to the Russian Ministry of Defense as reported upon by RT in September 2018.

Iran’s Russian-“Israeli” spy scandal isn’t going away anytime soon, however, since theInternational Federation of Journalists (IFJ) and the European Federation of Journalists (EFJ) called upon the country to clarify the reasons behind Yuzik’s arrest, which means that Iran might end up publicly sharing the evidence that it has against her. Should that happen, then Iran would be confirming that it “compromised” on its anti-Zionist ideology and even internal security after heavy Russian pressure was put upon it to secure her promised release, further undermining the Islamic Republic’s international reputation but also running the risk of exacerbating the “deep state” tensions between its “Reformist” (moderate) and “Principalist” (conservative) factions. That scenario could be offset somewhat, however, if Iran walks back the reasons for her arrest and unconvincingly concedes that it made a “mistake”, though it’s unlikely that anyone inside and outside of the country would believe it even though that represents the best “face-saving” option under the circumstances. Still, it might not be enough to repair the damage that’s already been done and prevent it from spreading.

The proverbial genie is already out of the bottle, so to speak, and the world sees that Iran’s first reaction to Russian pressure to secure the release of its citizen who’s suspected of spying for “Israel” was to capitulate and promise that Moscow’s demand will be met very soon. It can only be speculated what Russia hinted could happen if this didn’t occur, but whatever it said obviously succeeded in scaring Iran, unless of course the “Principalists” intervene to derail her planned release on national security grounds and then force Russia to “put its money where its mouth is” and follow through on whatever it might have threatened. In any case, whether it’s visible or not, this incident definitely influenced Iran’s “deep state” war even if its impact on bilateral relations with Russia is ultimately negligible for reasons of realpolitik connected to the Islamic Republic’s desperate need for some form of sanctions relief that only Russia can reliably provide due to simple geographic factors if it had the political will to do so. It’ll therefore be interesting for observers to follow the domestic political aftermath of this scandal and see if it eventually shifts the internal balance of power in Iran.

By Andrew Korybko izvor GlobalResearch
Ako je sve u ovoj priči točno,onda Putin definitivn šuruje sa Izraelom
i priče kako Rusija ŽELI izbaciti Iran iz SIRIJE jesu istinite.
Ponavljam,ako je to točno,onda mene ne čudi da Rusi i Izraelci imaju
dogovore o zračnim napadima na Hezbolah i IRGC.Velika sramota za
Ruse,jer su Hezbolah i Iranci ugradili najviše krvi za slobodu Sirije.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Kažun

Kažun
Ovaj ulomak koji si naveo je školski primjer ‘specijalnog rata’ preko medija. Neočekivano od ‘Global R..”
– inzistiranje na podjelama, ne samo Rusija – Iran, već i drugima,
– baratenje sa pretpostavkama kao sa utvrđenim činjenicama.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Ima da se sjedište organizacije UN preseli u Moskvu!!!

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije
Reply to  Jack

Bez šale, ali kao što je več netko napisao ti dužnosnici pojedinih država što predstavljaju svoju zamlju su prvoklasni svjecki UHLJEBI!! Koji ni ne pomišljaju neko preseljenje jer im je dolar draži nego vlastita zemlja koju prestavljaju. A njihova djeca završavaju prestižne fakultete na teritoriju Am. I šta mislite koliko takve djece na kraju završi u diplomaciji radeči poslije za interese te iste Am. Zar mislite da ih ne lobiraju prije nego se vrate u svoju zemlju. Ženeva je jedina možda poštena solucija za premještaj UN-a.
LP

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Sparkling

Secam se Ban Ki Muna.
Sta god da se desi, on je bio „zabrinut“.
Mislio sam kako ga nije sramota da bude tako javno pregazen.
Verovatno ga je bila malo na putu do bankovskog faha.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Zasto mislite da je EU u imalo boljem stanju od USA?
meni se cini upravo suprotno!

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije

Imam nekoliko pitanja, ako mi netko može odgovoriti. Po kojim kriterijima se došlo do zaključka da su US na “umoru”? I drugo ali puno ozbiljnije pitanje je da li autori ovakvih izjava mogu zamisliti razvoj svijetske sigurnosne situacije u slučaju kolapsa US? Treće vrlo kratko pitanje, da li ste čitali program Homeinija nakon što je došao na vlast 1979. godine? Zašto ljudi uvijek traže krivca za svoj neuspijeh u drugom? Vrlo često se mogu pročitati kontraverzne izjave vezane za US. Jednom se kritizira nehuman život u jer radnici nemaju “normalan” godišnji odmor, ne mogu na bolovanje kad požele i plačeno bolovanje im je ograničeno, rade po cijeli dan, a poneki i po nekoliko poslova… Da bi nakon toga pojavio članak koji govori kako se US raspadaju, kako nemaju budučnosti, kako je dolar na zalasku… A stvarnost je, ne znam, otiđite u US i proživite koju godinu. Možda ne umrete od gladi. Tko hoće raditi u US taj neće biti “gladan”. Kako je na Balkanu? Svi bi trebali prihvatiti činjenicu da su US najrazvijenija država na svijetu i da idu naprijed velikim koracima. Na žalost, mnogi ih ne mogu slijediti. Glorificiranje uspjeha pojedinih država je opravdano ali se mora pogledati stvarnost. Za one koji ne vjeruju u moje pisanje neka si potraže NASA projekt New Horizons. Zar stvarno mislite da takve projekte može odraditi država koja se raspada?

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  ad astra

To nekako ide po onoj izreci, što je babi milo, to se babi snilo! Mnogi na ovom portalu već odavno proriču kraj i propast Amerike, a ona uvjek to jača! Još samo da dobije malo agresivnije vodstvo, pa da vidiš frke!!!

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Jack

@Jack
Kazi nam kad bude pocelo.
Da ne propustimo finale 🙂

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije
Reply to  Jack

@Jack

A reci ti nama: što da Rusi i Kinezi dobiju “agresivnije vodstvo”?

A da vidiš onda frke!!!

P***!

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Jack

Đole, a da ti dobiješ malo jače lijekove .. 🙂

Lala
Gost
Lala
1 godina prije
Reply to  Jack

A ti vidiš neki napredak i poboljšanje situacije u SAD? Dug vrtoglavo raste, ekonomski ratovi više štete nego što koriste, dolar se sve više odbacuje a to slabi međunarodni utjecaj, vojno su sve slabiji, u vrhu se svađaju k’o djeca i jedni drugima smještaju gadarije, … Ako to nije propadanje onda ne znam šta je. Niko ne kaže da će sutra biti slom ali kola su krenula niz brdo i stići će dole prije ili kasnije.

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  Lala

Lala, daj mi molim te objasni ono o vrtoglavom rastu javnog duga, o vojnom slabljenju, o kretanju kola nizbrdo… Zašto se ljudi povode za novinarskim napisima i to kokoš novinarstva (čeprkanje po vrhu). Tko će preuzeti primat najjače države na svijetu? Kina, teško. Kineska industrija je temeljena na “copy paste” filozofiji. U posljednje vrijeme pokušavaju izići iz začaranog kruga ali vrijeme će pokazati da li su uspijeli. Rusija, teško. Rusija je vrlo lijepa (geografski gledano) država ali ima neki grdi problem koji generacije i generacije ne mogu riješiti. Neopravdano siromašni s obzirom na resurse koje posjeduju. Tko dalje? Ameriku može uništiti samo Amerika, a ako se to dogodi, nastradasmo svi skupa. Simulacije radi, probaj izbrisati sve izume koji su došli iz Amerike u posljednjih 100 godina. Možda 50. Slikovito rečeno, bilo bi Lala ugasi svijeću i idemo na spavanje.

Lala
Gost
Lala
1 godina prije
Reply to  ad astra

Tebi treba crtati a ne objasniti. To je bar lako, proguglaj ‘U.S. National Debt Clock’ za dug. O vojnom slabljenju je neko naveo činjenice i u ovoj temi a lako se nađu sve havarije i promašaji sa naoružanjem. Nedostatak novca uvijek dovodi do slabljenja vojne moći pa i to dodaj. Nije bitno ko će i hoće li preuzeti primat. Sve je manje država koje su SAD mogle raketirati a da ne znaju šta ih je snašlo i to je proces, biće ih sve manje. Niko ni ne pokušava da uništi Ameriku, ona pokušava da uništi sve druge i da, uništiće samu sebe. Što se izuma tiče svakako prouči izume koji nisu američki, izume koji jesu američki zasnovani na izumima i radu neameričkih naučnika i inženjera, izumima koji su američki jer su plaćeni američkim novcem koji Amerika uglavnom stvara reketirajući druge. SAD su silu naučnika i inženjera odveli iz Njemačke i oni su bili glavni motor njihovog tehnološkog uspona. Niko ne spori doprinos Amerike u nauci i tehnologiji ali ti to nekako pogrešno gledaš. Da Kolumbo ne nabasa na Ameriku mi bi valjda i dalje gasili svijeće pred spavanje.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  ad astra

@ad astra Izgleda da nisi dobro pročitao ni naslov članka, a kamoli ostatak. Dakle ne piše da su US na umoru nego da je Američko carstvo na umoru kao što je britansko carstvo bilo na umoru poslije 2WW, dok sama Britanija postoji i danas kao jedna od najjačih svjetskih ekonomija. Ali carstva više nema.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

“Američko carstvo”, daj mi molim te objasni taj pojam.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Povukao sam paralelu sa britanskim carstvom, al očito nije pomoglo. Velika većina evropskih država (NATO, EU) su dio američkog carstva, Japan, Kanada, Australija, J. Koreja, Kolumbija… itd. Ima ih još dosta. Ali kao što je Indija 1947-e izašla iz britanskoga carstva, a UK nije mogla to spriječiti pa su sistemom inercije u slijedećih 20-ak godina to napravile i druge kolonije tako se i sada neke države polako izvlače iz američkog carstva. Imamo primjer Turske. Dovoljno je da samo jedna država to učini pa da stvari krenu po principu domina. Kolonije će postajati sve samostalnije i sve veći broj će ih se usuditi suprotstaviti Washingtonu. To se vidi već sada, a u idućim godinama će se vidjeti puno jasnije.

istina boli
Gost
istina boli
1 godina prije
Reply to  ad astra

Aa po obicaju pise gluposti o navodi primjere daleko iz neke zemlje,tko zna gdje, ali iz usra zemlje se sigurno ne javlja jer bi vidio na licu mjesta kako je to “sjajna” zemlja, gdje u ppjedinim regijama ako spomenes rijec ctnac, ljudima se zakrvave oci koliko ih vole, ili regoje i kojima ne smijes spomenuti darwina da ne bi visio nakon toga na prvom drvetu…..ajde filozofi, znam da odradjujete posao, ali brate naporni ste vise

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Otvoreno i neustrašivo protivljnje europskih čelnika uputama Washingtona. Prvoaprilska šala?
Ovakav OUN, koji je sam sebi svrha današnjem svijetu postaje sve više i više nepotreban teret.
Ili če se restaurirati do zadnje cigle ili če nestati kao i sve nesposobno pratiti evolucijske promjene.
Prije toga raspravljati o premještaju zbog zloupotebe amerikanaca, kao davatelja prostora i nema baš puno smisla. I to premještaj u zemlju vazala, članicu grupe izdavača glupasto ili nikako razumski obrazloženih sankcija. “Saddam je pao, Gadafi je pao, Assad mora pasti, Maduro mora pasti,….”

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Jer je Jevropa stabilna…
U Astanu, bre.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Red Dog

I rezervni u Pekingu.
Moskva?
Ko zna kako ce biti posle Putina :/

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Red
Nije loš prijedlog.
Lavrov predložio Beč…
Možda …Šangaj?
A…Benares, recimo ?

shumadinac
Member
1 godina prije

Neosporno je da je završio unipolarni svetski poredak ali kraj tog sistema ne znači i propast SAD-a. Isto kao što ne znači da Rusija i Kina nisu mogle ranije da se suprotstave tom poretku. Sve to je stvar kompromisa. Rusija i Kina su ćutale jer bi u suprotnom trpele velike žrtve. Umesto toga, čekale su da dovoljno ojačaju kako bi bile u stanju da se efikasno suprotstave. Isto tako ne treba živeti u zabludi da SAD nisu bile svesne promene situacije – ne da su svesne nego su znale da će do te promene doći. Kako da ne budu svesne kada su njihove kompanije izgradile kinesku privredu. Ameri su od početka svesni da ne mogu kontrolisati ogroman deo Azije pa su odlučile da “isisaju” koliko god mogu dok mogu.

Ali UN jesu na umoru. U stvari, umrle su još 99. i još od tada SAD radi sve kako bi ih i sahranila ali ih ostali “podgrevaju” kako ne bi zavladao zakon jačeg. Da li će se “leš” seliti ili neće potpuno je nebitno jer se smrad više ne može sakriti. Zakon jačeg postaje osnova međunarodne i unutrašnje politike širom planete i sve što može da se uradi je da se taj trend uspori.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  shumadinac

2007 je drug Putin najavio kraja unipolarnog svetskog poretka. 2017 ga je objavio.
Jeste li videli kinesku paradu ove godine? 40 % novog oruzja. Niotkuda. Cute i rade.
Ameri laju, gutaju novac, i vec 30 godina ne izlazi nista novo. Sve sta im je ostalo je lajanje.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Nije niotkuda. Sjecas se G20 u Australiji kad su ponizavali Putina i smjestili ga za sto sa suprugama premijera i predsjedika. U to vrijeme Sojgu je bio u Pekingu i potpisao naramak vojnih i tehnikcih ugovora.
Mediji na to nisu obratili paznju, svi su pratili cirkus u Australiji.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  shumadinac

SAD su bankrotirale jos u doba Niksona.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Jack,statistika je zahebana stvar.Nisam baš neki ekonomista,iz hobija
se bavim geopolitikom i geostrategijom.Ako možeš,potraži na netu
podatke koji su bili kriteriji za nekadašnju srednju klasu i koji su
kriteriji za današnju srednju klasu.Usput rečeno,Trump je uzeo 3,8 miljardi
iz obrane i prebacio na Meksički zid.Novac je uzeo iz fonda za preseljenjeUSA
BAZE na Okinawi za preseljenje na Guam.Bilo je više slučajeva silovanja domaćih
cura i nasilnog ponašanja USA vojnika te su Ameri postali nepoželjni.Pih,što
znači 3.5 miljardi za Ameriku -ali para više nema,a što je sa ostalih 800 baza
diljem svijeta,a para sve manje.Proizvode se novi avioni,a para za održavanje
starih nema .Navodno je prije kratkog vremena bilo operativno samo 30 posto
aviona F18 nosačima aviona.Curi voda na sve strane.Nema love ,pati logistika,a ni visoki
vojni dužnosnici nisu zadovoljni stanjem u vojsci.Usput rečeno novi nosač aviona
progutao je 12-13 miljardi,a novi katapult ne funkcionira,nema dovoljno liftova,a neki ne
funkcioniraju-što znači da municija i avioni ne stižu na palubu u dovoljnom broju.
Od 15 razarače Zumwalt samo su dva napravljene-od ostalih se odustalo-nema love-
Ima toga još,ali zaključak je da Amerika više nema love kao nekad,a biti će još
gore.Da,zaboravio sam postoji spalionica dolara Loked Martin.
Što se mene tiče Babić je dobro potkovan i zna svoj posao.Nije Babić jedini
koji prognozira umor carstva,ako želiš nešto znati nemoj gledati HRT.
IDI na Global Research,Strategic Culture FOUNDATION,The Unz REVIEW,
Paul Craig Roberts,The Saker- ima još toga-pa se javi za koju godinu kad nešto
naučiš.Ne padaju imperiji preko noći,ali za 10- 20 godina ……..

Tabasco
Gost
Tabasco
1 godina prije
Reply to  Kažun

Stečajni upravitelj Trump….

burt
Gost
burt
1 godina prije

nisu SAD propali nego Trumpova vanjska politika nije dala rezultate prema protivnicima SAD-a, naivan je bio pokušaj Trumpa i nekih iz njegovih krugova da će kao i Obama dobiti nobelovu nagradu za mir zato što je napravio prvi korak preko granice u Sjevernu Koreju i slao Kimu srdačna pisma a Kim mu uzvraćao ljubav u svojim pismima, Kim je dobio što je htio izlazak iz medijske i diplomatske izolacije a Trump nikad neće vidjeti nobelovu nagradu, Maduro je već bio na izlaznim vratima i pred egzilom sa opljačkanim zlatom ali ga je Trump vratio u život a Talibani su skoro došli u Camp David da se grle i ljube s Trumpom a IRGC i Huthy su već ponizili Trumpa sa rušenjem dronova i otimanjem tankera a i Assadu je Trump priije toga popustio umjesto predviđenih velikih zračnih napada, Trump zasad klizi prema gubitku izbora sljedeće godine ali ostaje jedna stvar koja se ne uklapa u obrazac a to su još nerazjašnjeni veliki napadi na naftna polja i postrojenja u Saudijskoj Arabiji koji pokazuju da globalne upravljačke strukture Trumpovo cirkusiranje i preseravanje smatraju samo kao privremeno stanje

Lala
Gost
Lala
1 godina prije

Nestadoše komentari a ja nisam upratio koliko su trajali. Nadam se da će neko shvatiti da je takva praksa protiv portala i da treba takvog/e moderatora/e izbrisati. Kriteriji i dalje nisu jasni.

Mate
Gost
Mate
1 godina prije

SAD jesu siledžiije i to je na neki način OK. Ali ono što mi se puno više gadi jesu siledžijine EU sluge. I to stalno mantranje kako će EU “ovo” ili će EU “ono”, je gadarija.

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
1 godina prije

Ujedinjeni narodi bi trebali uvesti pravilo da se svuda u svijetu u svim clanicama UN-a zabrani politicko djelovanje moralno nepodobnim osobama. Nazalost na taj nacin bi vecina Balkanskih politicki podobnih a nemoralnih morala prihatiti dozivotnu suspenziju iz politike.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

E, sad treba UN preseliti u Peking ili Moskvu.

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

UN (ujedinjeni narodi ili nacije ) je ,,zastarila organizacija ” treba je raspustit ili reorganizirat…U skladu sa vremenom i prostorom …Izazovi modernog vremena traze nova i efikasnija rjesenja u organizaciji zivota i smrti na planeti Zemlji….

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
1 godina prije

A zar nebi bilo bolje cjelu UN smijestiti na 1 ili 2 kruzera i onda tako plove oceanima, obilaze; kontinente, zemlje i drzave, a priadaju svima ne samo odabranima.

Abe Tse deja-vu
Gost
Abe Tse deja-vu
1 godina prije

Amerika kako to gordo zvuci. A tek Amerika propada..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik