Amerikanci bombardirali grad Raqqu i ubili 43 civila

Napad na Siriju
14 komentara

Prema sirijskoj televiziji, u zračnim napadima američke koalicije ubijeno je 43 civila u Sirijskom gradu Raqqa.

Zrakoplovstvo je tijekom prošle noći napalo zgrade u kojima se nalazilo više civila. Većina žrtava su žena i djeca, tvrde lokalni izvori.

U petak 2. lipnja OIR (Operation Inherent Resolve) je priznalo još 132 mrtva civila, ubijena u zračnim napadima koalicije predvođenom Sjedinjenim Državama, što broj mrtvih povećava na 484.

Koalicija procjenjuje vjerodostojnost 47 incidenata u kojima su stradali civili u travnju. Za 16 incidenata je priznala odgovornost.

Sjedinjene države sa svojim saveznicima vrše zračne napade protiv pozicija Daesh-a u Iraku i u Siriji od 2014. godine. Vojne operacije u Siriji se vrše bez ikakve autorizacije Damaska, dok u Iraku koalicija pomaže iračkim snagama pri oslobođenju Mossoula okupiranog od strane terorista.

Koalicija negira udaljavanje od međunarodnog prava, tvrdeći da se radi o kolateralnim žrtvama koje se ne mogu izbjeći.

Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rodoljub
6 godine prije

One bombe sto ubijaju civile su ruske bombe. Americke bombe su “pametne” i ubijaju samo “teroriste” . Ako ne verujete, pitajte HRW . Hag i sudovi za ratne zlocine maestralno cute .

apolo
6 godine prije

Ocigledno je da koaliciji koj predvodi Zapad neprijatelj nisu teroristi vec upravo civili.

Creator
6 godine prije

Američki kreteni su jako zajebali u vanjsko-političkom smislu u zadnjih 70 godina te sada žele izazvati 3. svjetski rat kako bi oprali ljagu sa sebe i sve se zaboravilo u novom, njima tako željenom, “post-apokaliptičnom” svijetu. Međutim, to im neće uspjeti i pravda će kada tada doći na vidjelo.

fb slo
6 godine prije

USa žele kaos,
USA traže kaos,
kako to onda pakuju i nama prodaju, druga je priča..

Samo u jednom potezu više mrtvih civila nego u Aleppu u mjesec i pol dana…

Brane
6 godine prije

apolo u sridu. Stvarni ciljevi se izbjegavaju te prepuštaju Rusiji i saveznicima,a ovoj kvazi koaliciji ostaje infrastruktura i civili.

Tomica
6 godine prije

Jako je “čudno” to što se niko ne javlja, ni Njemačka, ni Francuska, Kanada, …… povodom pogibije civila. Inače isti sekund skaču na zadnje noge i na lažne i na neprovjerene vijesti o pogiviji civila u napadima sirijske i ruske avijacije. Još je čudnije da prve 2 konstantno u zadnje vrijeme osuđuju poteze SAD ili preciznije, poteze Trumpa. Imam dojam da Trump i nema puno utjecaja na ono što se događa u Siriji i “treba im samo njegov potpis” kao u reklami za Fantu. Nekako ispadne da su i EU i drugi saveznici ustvari samo protiv Trumpa ali čvrsto stoji uz politiku administracije koja ima zajednički interes i tada civilne žstve postaju koleteralna šteta koja se nije mogla izbjeći. A toliko su se jadni trudili da je izbjegnu.

Čađo
6 godine prije

I nije bilo nijedno utociste za zivotinje, ili su ga veliki humanisti namjerno promasili….
Konsterniran sam i potresem, da ne kazem u soku i neverici!!!

Alen
6 godine prije

Nema ovde vise ni medjunarodnog prava ni pravde.. Trenutno svijetom vlada medjunaridna anarhija.. I politicka i vojna i ekonomska i pravna..

Sarajevo
6 godine prije

Daesh, a ne Daech.

Stjepan
6 godine prije

Koliko sam shvatio iz prijašnjih sličnih vijest, nakon večih stradavanja civila, Daesh i Al Qaida imaju bolje popunjavanje dragovoljcima ?? Zar takvo uvođenje demokracije nije već dokazano i u drugim dijelovima svijeta (Irak, Jemen, Afganistan … itd.) gdje operiraju isti akteri ?? Uvijek isti sponzori, režiseri, scenaristi, glumci, a rekao bih i kamermani i propagandisti !? Samo su uvijek nove i nove žrtve jer tu se ne crveni filmska boja već prava krv !!

Demokrat
6 godine prije

Kad ameri tamane civile onda je to prihvatljivo….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.