Amerikanci ne govore istinu, tvrdi vlasnik japanskog tankera. Posada je vidjela projektil. To nije bila mina.

81 komentar

Nakon što je mornarica SAD-a optužila iranske snage za napad na dva naftna tankera u Omanskom zaljevu, vlasnik japanskog broda prestao je šutjeti i jasno rekao da činjenice proturječe američkoj verziji priče.

Yutaka Katada,  glavni direktor japanske tvrtke koja koristi tankere, pogođene eksplozijom u Omanskom zaljevu , opovrgla je američku verziju događaja, rekavši da je posada broda vidjela pucanj neposredno prije eksplozije.

“Obaviješteni smo da je nešto naletjelo na brod. Mjesto na kojem je projektil udario bio je daleko iznad razine vode, tako da smo apsolutno sigurni da nije bio torpedo. Mislim da nije bilo tempirane bombe ili predmeta na boku broda. Mina ne oštećuje brod iznad razine mora. Ne znamo točno što je pogodilo tankere, ali nešto je doletjelo prema tankerima“, kazao je Katada.

Dva tankera, Altair Front i Kokuka Courageous, pod zastavama Maršalovih otoka i Paname, vjerojatno su napadnuti u četvrtak, 13. lipnja u Arapskom moru, blizu Hormuškog tjesnaca, priopćili su njihovi brodari. 44 člana posade spasili su iranski spasioci i iskrcali ih u luku Islamske Republike, priopćila je službena tiskovna agencija Irna.

Sjedinjene Države odmah su okrivile Iran, koji je optužbe odbacio kao neosnovane. Mornarica SAD-a  je u četvrtak, 13. lipnja, objavila nejasan videozapis gdje se, prema riječima američkih dužnosnika, može vidjeti kako se iranska posada povlači i navodno kupi minu koja nije eksplodirala. Iran kaže da je njegova posada bila tu da pomogne.

Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Težak
4 godine prije

ne samo da je vidjela projektil
već je i napravila mutnu snimku
iste kvalitete kao i ona o iskrcavanju čovjeka na mjesec
tako da se unaprijed zna tko je počinitelj
mada to više nije ni bitno

Lucija
4 godine prije

Ma dokad će ovo više? Od jučer jasno.
Svakom jasno: taj projektil je najvjerojatnije – dron.
Tko je mogao kontrolirati dron/ dronove? Vrlo vjerojatno onaj u blizini.
Neznam kako izgledaju ugovori o osiguranju tankera, ali sumnjam da Lloyds isplaćuje na osnovu dnevno- političkih zaj*…. Prepucavanja.

Janoš
4 godine prije

Možda se to Horvatinčić zabio gliserom pa se od roštilja sve zapalilo.

Miserous
4 godine prije

Seronje američke

Crni žutokljunac
4 godine prije

Sve je jasno,ko je napao i zašto,te preko medija koje drži,gura svoju verziju.Do sad je Trump bio razočarenje za ekipu oko sebe,opasno ruši prosjek novih intervencija u svojem mandatu.

Zadranin
4 godine prije

Jedina zemlja, kojoj je u interesu ovakva lažna i gnjusna optužba protiv Irana.. je izrael.

A jedina druga zemlja, koja radi za interese tog izraela(a ne svojih građana..) je amerokenjistan.

Ovo je djelo jednog od/ili oboje tih zlih entiteta, sve samo da prikažu Iran kao zlu zemlju, koju ostatak svijeta treba izopćiti/ili napasti.

Gamad..

Pljuc!

Tomica
4 godine prije

Citam da je Iran, prije ovog incidenta, ispalio raketu koja je promasila dron i pala u more. Mozda je i dron nesto gadjao pa pogodio tanker a mozda je bas i gadjao tanker da okrivi Iran.

Baba
4 godine prije

Milina je čitati komentare ispod jučerašnjeg videa sa YT a koji je Logično ubacio uz članak, koji je sa kanala od Guardian News-a. Ekipa ispod, očigledno zapadna publika, ih rastura na sastavne dijelove, niko im više NIŠTA ne vjeruje!

Z.A.
4 godine prije

Sta ce sad amerikanci uradit?Vlasnik je svoje rekao,mozda ce ga natjerati da mijenja iskaz.Duboko su zabrazdili kako ce se sad opravdati ishitrenom izjavom da je to uradio Iran.Mozda ce reci da Iran posjeduje novo oruzje Letece Mine.Kad su ovakve stvari u pitanju uvijek se sjetim nobelovca Andrica i njegove pripovjetke Pijetao koji je rano zakukurikao.Samo me zabrinjava sutnja svijetske javnosti ,svi vide sta se dogadja, ali niko ni rijeci nesmije pisnut.Pisnuti ce te sigurno samo polako i Hitleru ste svojevremeno svi sutjeli

ventilator
4 godine prije

Zaista moramo odati priznanje Amerima odnosno Anglosaksoncima na njihovom vrhunskom obmanjivaniu svjetske javnosti kad stvaraju incidente, odnosno svjetske konflikte kao što je toi i ovaj slučaj.Poneki put pomislim da su ovu šprancu obmanjivanja preuzeli iz Gebelsove kuhinje. Jednostavno napraviš takav incident, a onda ga potvoriš na onog koga želiš atakirati, odnosno na bilo koji način ocrniti, tako da svjetska javnost dođe u situaciju da kaže…..TO JE NEMOGUĆE….Sjetimo se kako su Esesovci preobukli u poljske uniforme svoje Esesovce da napadnu njihove njemačke graničare, koji nisu slutili tko ih napada. Naravno ovo je bio povod Hitleru da napadne Poljsku.Sve ostalo je povjest. Pa onda krenimo redom .Jeli se tko sijeća kako je počeo rat Amera protiv Sjevernog Vijetnama. Bio je to inscenirani incident sa strane Amera u Tonkiškom zaljevu. Za aferu Achille Lauro mnogi u svijetu su uvjerenja da je to bio,teroristički napad Palestinskog pokreta PLO da bi se kasnije doznalo da… Čitaj više »

antinwo.hr
4 godine prije

Dajte više nuklearni napad na sotonsku usa i u p.m.

Niko
4 godine prije

Iran mora znati hoće li zapadna bagra krenuti u napad. U tom slučaju moraju prvi kreniti u napad. Udariti nosač razarače, I okolne baze. Ali bez obzira na sve ako gamad misli danas ratovati a naveče u disko,
grdo su se zahebali. Iza svega ovoga stoji Izrael….

burt
4 godine prije

iranski vjerski vlastodržci su bijesni jer je izvoz nafte pao na 200000 barela dnevno ovaj mjesec, sve države su službeno obustavile izvoz iranske nafte, Kinezi ovaj mjesec nisu iz Irana dovezli ni jedan tanker sa naftom, zato je jasno u kakvoj su IRGC očajnoj ekonomskoj situaciji a na udaru sankcija je i plinska i metalska industrija, zato je u tim ekstremistima još deset puta pojačana patološka mržnja prema SAD-u, napali su dva tankera a na američki dron su ispalili protuavionsku raketu, da se to dogodilo u Siriji već bi bile napadnute protuavionske baterije koje su izvele napad ali u Iranu je veliki ulog i osjetljiva situacija i zato se još taktički i politički nadmudruju ali već je spremno 1000 tomahawka za prvi udar ako bude trebalo

Ante
4 godine prije

Japanski premjer Shinzo Abe je bio u posjeti Iranu na dan napada na tankere. Premijer je bio u misiji da bi osigurao mir između Amerike i Irana. Napad je zato izveden da se pod svaku cijenu pokopa bilo kakva šansu za smirenje situacije. Izrael je imao svoje prste u tome jer su oni već poznati da vole izazivati ovakve napade da eskaliraju situaciju.

hutimir
4 godine prije

to su revolucionarni jastozi

RAJKO
4 godine prije

ameri su se obahatili na zalost i nije mi uopce jasno zele rat a da ga nisu objavili pa bolje onda da krenu vise ili to oni traze i poltroncice da se krene a da se oni izmaknu ko i uvjek sta rade pred pocetak velikog rata koji je izgleda neizbezan projektili tomahavci mogu krenuti no sto ce se dogoditi da ameri izgube jedan razarac i on potone u hormuskom tjesnacu i recimo izgube u tom manevru 100 vojnika mislim da bi tek onda skocili sva americka lazljiva stampa javnost politicka i nepoliticka bi skocili na strajk kod bjele kuce do velikog donalda trepma a ovaj put bi trazili i ostavku zajedno sa povlacenjem svih vojnih efektiva jer da nemaju sta oni tamo traziti a tek onda se moze ocekivati drz nedaj jos vecih nereda incidenata i eto rata i na balkanu moguce oko kosmeta bosne mozda oko ukrajine jer… Čitaj više »

Nina
4 godine prije

Ovo zvuči identično kao Vijetnam i Tonkinški zaljev…

Vutric
4 godine prije

Ma ameri roknuli raketu sa drona

Duje Zbunjola
4 godine prije

Zapad uopće ne želi znati Istinu jer koga to zanima danas??? Zapad zanima samo laž i Život u toj laži jer niti ne preispituju informacije?

Ne kužim samo kako taj lažni balon funkcionira kroz cijeli životni vijek nekog Zapadnog bića?!? Kako netko može biti toliko obmanut mutav ili glup pa da ne posumnja i još da ga nije briga… To je meni fenomen bit tak “glup ko stup”.

Ante V
4 godine prije

Amerikanci nikada ne govore istinu. Uvijek stvaraju lažne dokaze i guraju lažne priče.

Dopizdilomi
4 godine prije

To je najnovije Iransko nad-podvodno oružje, leteća “raktormina”. Leteća raketno-torpedna-mina. Uskoro u nevidljivoj verziji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.