Ankete pokazuju da je većina Nijemaca nezadovoljna radom svoje vlade

Olaf Scholz - NJemacka anketa
30 komentara

Nedavno istraživanje pokazalo je da je većina pristaša triju stranaka vladajuće koalicije nezadovoljna

Većina Nijemaca nije zadivljena učinkom vlade kancelara Olafa Scholza, pokazala je nedavna anketa. Nezadovoljstvo vladajućom semafor koalicijom očito prevladava i među biračima koji podržavaju tri stranke sastavnice. Prema istraživanju koje je proveo Institut Forsa i objavljenom u utorak, 77 posto ispitanika reklo je da je donekle ili potpuno nezadovoljno vladom. Studija je pokazala da je 52% birača stranke SPD, političke snage kojoj pripada kancelar Scholz, nezadovoljno. Među pristašama Stranke zelenih i Slobodne demokratske stranke, koje čine ostatak vladajuće koalicije, nezadovoljnih je bilo 55%, odnosno 71%. Anketa koju su naručile medijske kuće RTL i NTV obuhvatila je odgovore 1002 osobe od prošlog četvrtka do petka.

61 posto ispitanih Nijemaca složilo se s ocjenom da vlada postupa neprofesionalno i kaotično, pokazalo je istraživanje.

Prošli mjesec, anketa javnog servisa ARD otkrila je da samo 20% Nijemaca podržava saveznu vladu. Nezadovoljni su optužili dužnosnike da predugo rješavaju goruća pitanja, kao i da nisu odredili smjer za zemlju. Neki su također izrazili protivljenje vladinom kontroverznom planu da zamijeni milijune sustava kućnog grijanja diljem zemlje i njezinoj sve većoj vojnoj potpori Ukrajini. U tom kontekstu, čak 18% ispitanika reklo je da bi glasalo za desničarsku populističku stranku Alternativa za Njemačku (AfD), izjednačivši je s vladajućom Socijaldemokratskom strankom (SPD).

Na izborima 2021. stranka je osvojila 10,3% glasova.

Dvije trećine anketiranih Nijemaca istaknulo je, međutim, da ne podupiru u potpunosti politiku AfD-a, podržavajući je samo zbog frustriranosti glavnim strankama i saveznom vladom.

anketanjemačkaScholz
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
9 mjeseci prije

Pa kad pobijedi AfD onda će cvilit da su na vlast došli neo nacisti. A oni su kao demokrate.

BlueZg
9 mjeseci prije

Ajde de, baš se pitam zašto… Bacili ih na ulicu, natovarili im migrante, uništili im industriju, sve je više beskućnika…. i onda okrivili Rusiju. Koliko glup možeš biti?

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Eto čuda 😈 ! Pa kako bi i bili !!!??? Stari narod , koji je toliko toga dao , sada u poziciji da ga nosati banksteri PLJAČKAJU I JOŠ TRAŽE I — HVALA – ZA TO 👹 ??? !!! PREIMENOVANI FED – DANAS POD IMENOM ” INVESTMENT FUNDS ‘ TREBAJU NASTAVIT PLJAČKU PLANETA 🤬 ! NOSATA BANDITERIJA 😈👹🤬 !!! A na koncu … Vidjeli i da se —- MOŽE !!! KRME – KRMEĆEM NAKOTU POKAZAT !!!! Jedini razlog glede čega , nosati još nijesu i JAVNO obelodanili – SVETI RAT ⚠️ ( daaa – to je NJIHOVA ideja 😉 ) – nosatih protivu Russije je što bi tad ujedinili u hipu , protivu sebe NA RELIGIJSKOJ BAZI ⚠️ — CJELI ISLAMSKI SVIJET što bi svakako naišlo i na dobranu PODRŠKU unutar — Kršćanska Svijeta 😉 a tad …. Ništ od zelenašenja – ” boga ” njihova – zlatna teleta ,… Čitaj više »

9 mjeseci prije

Neće samo u Njemačkoj građani biti nezadovoljni svojom vladom , već u mnogim zemljama svijeta. Kada narod ustane protiv svoje vlasti, na scenu nastupa Klaus Schwab kao “spasitelj”! On i elita će riješiti sve vaše probleme samo se morate odreči svoje slobode i privatnosti!
Teorija zavjere ili.. .. ???

ime
9 mjeseci prije

nek tip pusti brčiće.
da proradi pavlovljev refleks, švabama.
to da smo za njih untermenschi vidi se kako nas njihove telekom kompanije pljačkaju.
ovaj puta umjesto rusa će migranti obavit posao. temeljito.

Max
9 mjeseci prije

Opravdano.

Demokracki
9 mjeseci prije

Jako smo zadovoljni nekotroliranim uvozom bjelosvjetske sirotinje i zgubidana, rastucim cijenama nekretnina, hrane i energije te placama koje stagniraju od 2001. Hvala vam, da vas nema trebalo bi vas izmisliti!! i ne zaboravite, samo demokracki!

eks
9 mjeseci prije

U prvoj polovini ove godine u Nemačkoj je ostvaren rekord u seči šuma (zbog energetske krize) , iako državom vladaju “zeleni” . Nema ništa od zelene agende .

R M
9 mjeseci prije

Ajmo opet malo off topic. Dolazi studentkinja, mlada sa medicine(moguće da je i nevina) i profesor joj postavlja pitanje: Koleginice, znate li koji organ može da se poveća i 20 puta(možda se i frljam sa brojkama, možda je i više).
Ona kreće: Pa znam neprijatno mi da kažem, sramota me.
Profesor: Koleginice, reći ću vam 3 stvari:
-1) pali ste na ispitu, u pitanju je zenica oka
-2) misli vam baš nisu čedne
-3) Verovatno cete se jednog dana vrlo razočarati

xyz
9 mjeseci prije

Njemci nemaju svoje vlasti. Njima vlada američka vlast.

Tim
9 mjeseci prije

Samo radi uvoza hordi muslimanskih orangutana bi Nijemci trebali svoju vladu objesiti za jaja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI