ATENTAT U LIBANONU: „Izrael stoji iza atentata“, tvrdi Hassan Nasrallahu

Eksplozija automobila
10 komentara

„Eksploziju automobila visokog čelnika Hamasa Mohammada Hamdana, koja se dogodila prošlog tjedna u Libanonu, organizirao je Izrael“, tvrdi vođa Hezbollaha.

Glavni tajnik Hezbolaha Hassan Nasrallah optužio je Izrael da stoji iza eksplozije automobila-bombe koja je 14. siječnja ozlijedila visokog dužnosnika Hamasa u Libanonu.

“Očekujemo od libanonskih vlasti da ovaj incident osude kao ozbiljno kršenje suvereniteta zemlje”, izjavio je Nasrallah u televizijskog emisiji, povodom davanja počati poginulim borcima Hezbollaha.

Kao i Hassan Nasrllahm, politički vodstvo Hamasa u Libanonu također tvrdi da je Izrael vjerojatno bio uključen u eksploziju automobila-bombe koja je ozlijedila Mohammada Hamda u gradu Sidonu. Izraelske su vlasti minimalizirale ove osude.

Hassan Nasrallah je nadalje ustvrdio kako su američke izjave da Washington planira zadržati svoje trupe u Siriji, kako bi spriječio ponovni pojavljivanje ISIL-a, samo “loš izgovor” za okupaciju Sirije.

Posljednjih mjeseci američki, izraelski i saudijski dužnosnici više puta su izrazili zabrinutost zbog uspona Hezbolaha u Libanonu i širom svijeta.

Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
6 godine prije

Sigurno izraelsko maslo. Ali začudo ovaj put nisu uspjeli što je raritet – inače im leže autobombe pa onda u sektaškoj maniri navesti krivca onog iz suprotnog etnoreligijskog pravca. Također oni nikad ne potvrđuju takve tipove ubojstava.

milan
6 godine prije

Hm prejudiciraje, zakljucak donesen unaprijed, nesto kao Pedro. Netko mora na onoj drugoj strani biti alo nista a ono unaprijed kriv.. Slicno kao i sa atentatom na Ivanovica! Nikoga necu trenutno niti napadati niti brabiti, ali svi , mozda, idemo linijom “manjega otpora” , zapravo pojasnjeno: istreniranoga, odgojenoga, pasivno prihvacenioga iz medija. Nije problem, predpostavljam da nije utvrditi tko je zaista podmetnuo eksplozivnu napravu, problem moze da a vjerovatno i nastane kada se utvrdi pocinioc! Kako sad o! Zaboravlja se u prvoj derivaciji istinitosti iliti transparentnosti da postoje i dodatni krugovi manipulacije a ne samo ta prva tri kruga, Sve slijedece, ostale, krugove bih svrstao u domenu ekonomske profitabillnosti! Znaci pozicioniranje samo po sebi, bezrazlozno, je i nesvrsishodno, MORA da ima nesto jos! Cin atentata sljedstveno tomu nije sam sebi dostatan, jelte! Mogao bih tako u nedogled, ali. Kakav interes ima Izrael u tome? Postignuce,samim cinom atentata na tamo nekoga… Čitaj više »

zvonimir
6 godine prije

vidi ovih a ja mislio crveni križ

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.