Bankrot „Thomasa Cooka“ i Brexita London prisilio na “najveću evakuaciju nakon Drugog svjetskog rata”

Thomas Cook - Najveća evakucija
15 komentara

Bankrot turoperatera „Thomasa Cooka“ pogodio je 165 000 engleskih turista koji su zaglavili u inozemstvu, prenosi SRF. Sada će britanska vlada morati izvršiti najveću evakuaciju od vremena Drugog svjetskog rata. Prema dopisniku televizijskog kanala Martinu Aliothu, jedan od razloga propasti tvrtke bio je Brexit, što je izazvalo devalvaciju funte i ujedno smanjilo turističke aktivnosti britanskih građana.

Tvrtka „Thomas Cook“ je već više od 178 godina simbol turizma, napominje švicarski kanal. Uzrok njenog bankrota je i kaos oko Brexita, vjeruje Martin Alioth, dopisnik kanala iz Velike Britanije.

Prema Aliothu, bankrot kompanije „Thomas Cook“ se u Velikoj Britaniji doživljava kao kraj jedne ere. Napominje da je zapravo ova tvrtka osnovala koncepte poput „masovnog turizma“ i „turističkog vaučera“. Da bi se spasila kompanija, bila su potrebna financijska ulaganja u iznosu od 200 milijuna funti, ali ni britanska vlada ni predstavnici privatnih poduzeća nisu se usudili preuzeti takav rizik.

Kraj „Thomasa Cooka“ izravno je utjecao na 165 000 britanskih turista koji su trenutno u inozemstvu. Prema Martinu Aliothu, britanska vlada obećala je da će se svi vratiti na vrijeme, stoga će vlasti morati provesti najmasovniju evakuaciju od Drugog svjetskog rata. Otprilike isti zadatak s kojim se suočava Njemačka, gdje broj zaglavljenih turista doseže 300 000 ljudi.

Govoreći o razlozima bankrota, Alioth napominje da je jedan od glavnih faktora bila devalvacija funte, koja je započela odmah nakon referenduma o Brexitu. Pored toga, mnogi britanski turisti sada puno manje aktivnije planiraju putovanja, jer nisu sigurni da će za dva mjeseca ipak imati pravo na bezvizno putovanje u brojne zemlje.

SRF

 

Thomas Cook
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aga
4 godine prije

Ma da Brexit kriv eto jos nije ni nastupio a vec propala firma radi “ograbicenja”

Mercury
4 godine prije

Priče za malu djecu…

Zvrk
4 godine prije

sve je to igra globalista koji ruše britansku ekonomsku moć

Son of Alerik
4 godine prije

Priče o Brexitu, nekakvoj devalvaciji funte kao razlozima za bankrot Thomasa Cooka su besmislice. Toj firmi presudilo je ono što će presuditi i mnogim drugima – nije išla ukorak s vremenom. Dok su se drugima događale digitalizacije, tehnološke revolucije, oni su išli po starim, utabanim stazama. Naravno da nisu dugo izdržali. Otprilike kao niti Nokia s modelom 33 koja je propustila uključiti se u proizvodnju smartphomea.-
Sreća je za Britance što nemaju komunističku vlast kao mi ovdje (par milijarda eura u bankrotirana brodogradilišta) pa neće oni kao porezni obveznici sasuti brda novca u bankrotiranu firmu. Nešto su novca u T. Cooku spalili Kinezi, što neće puno osjetiti. Gdje god dođu s ulaganjima, gube. Od Venezuele do Crne Gore.

samo tako
4 godine prije

~165.000 britanskih turista :~300.000 njemačkih turista za koje se mora pobrinuti netko drugi nakon bankrota kompanije. Nije ni otprilike ista logistika

Mucke
4 godine prije

Naprotiv,itekako su se digitalizirali,pokupovali hrpu manjih operatora,vlastitu flotu putnickih aviona,izdali IPO na burzi i po oprobanom liberalnom receptu propali.Jbg nisu bili dovoljno veliki da ih se spasi novcem ubranog od stanovnistva pa da uzivaju u izmisljotini komunista iz americkog kongresa i vlade.

Milance iz Ceske
4 godine prije

Bankrot boinga i agencije je posao globalista.To ima za cilj otpis americké i engleske drzavne Elite oko upravljanjem u globalnoj politici.Sve ide prema plánu, samo mnogi Tome nerazumiju,Káď citam pojedine článkem na indexu i drugim medijima,uchvátí mě smijeh kako sú neki novináři obicni hlupáci kojí ničem nerazumiju.,to se netice novinara Logicno.

Moreno
4 godine prije

U “demokraciji i slobodnome tržištu” sve je transparentno osim “skrivene ruke” koja regulira tržište. Hidden hand je stariji pojam, a danas imamo “To big to fail”.
U subprime mortgage krizi 2008 u Americi spašene su TBTF banke sa 700 miljardi dolara poreznih obveznika, a “hidden hand” je jedino Lehman Brothers” gurnila u provaliju.
Bidni Thomas Cook je bija velik, ali ne dovoljno velik. Suza mi je iz livoga oka kanila kad san jučer gleda i sluša tužni govor danas već bivšega CEO.
Ali ništa mi ne tribamo brinit, u Americi FED sa repo programom ni po noći ne spava nego pumpa likvidnost bankama kako bi od večeri dočekale jutro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.