Bashar Al-Assad: Sirija pregovara s Rusijom o kupovini najmodernijeg raketnog oružja

Bashar Al-Assad - intervju
31 komentar

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad tvrdi da se pregovara s Rusijom kako bi Sirija kupila anti-raketne sustave najnovije generacije za obranu od izraelskih i američkih napada i prijetnji.

„To je prirodno da želite imati ovaj sustav, jer je Izrael vrši agresiju na arapske zemlje koje ga okružuju još od svog nastanka 1948. godine”, rekao je Assad u intervjuu u srijedu za venecuelanski kanal Telesur, a koji je objavljen u četvrtak od strane službene novinske agencija SANA.

U siječnju je Sirija optužila Izrael za bombardiranje zračne luke Mazzé u zapadnom predgrađu glavnog grada, gdje se nalazi centar obavještajnih službi ratnog zrakoplovstva.

U četvrtak, Sirija je optužila Izrael za izazivanje velike eksplozije koja je se dogodila isto jutro ispaljivanjem raketa na vojne pozicije u blizini Internacionalne zračne luke Damask.

Židovska država, vrlo rijetko potvrđuje brojne napade na sirijski teritorij od početka rata 2011. godini, ali ne ovaj put ne poriče da to ona učinila.

„Sasvim je normalno da smo u pregovorima s Rusima za jačanje tih sustava, bilo da se radi o izraelskim prijetnjama iz zraka ili američkim raketama”, dodao je on, navodeći američki napad na vojnu bazu Al-Chaayrate u središnjoj Siriji.

7. travnja, 59 Tomahawk krstarećih raketa ispaljeno je s dva američka broda u vodama Mediterana na bazu Al-Chaayrate odakle su, prema Pentagonu, poletjeli zrakoplovi koji su izvršili kemijski napad na “pobunjenike”.

Sirijski šef države je također naglasio da niti jednoj zemlji koja je podržavala opoziciju neće biti dopušteno sudjelovanje u obnovi Sirije.

„Nikada, ni jedna zemlja koja je bila radila protiv sirijskih građana i koja je participirala u uništavanju i sabotažama, neće sudjelovati u obnovi Sirije. To je konačna odluka” jasno je rekao sirijski predsjednik Bashar Al-Assad.

Međunarodne organizacije procjenjuju da će biti potrebno 300 milijardi dolara za obnovu Sirije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
USA exceptional
7 godine prije

Sirijski šef države je također naglasio da niti jednoj zemlji koja je podržavala opoziciju neće biti dopušteno sudjelovanje u obnovi Sirije.
**************
Sirijska vlada nece nikad moci izgraditi zemlju bez vanjske pomoci.
Rusi i Iran ne mogu sami graditi Siriju.
Ako nece biti humanitarne pomoci od onih koji su rusili Siriju – citaj zapad – a tko ce onda financirati?
Tek pitam.

Jure
7 godine prije

A postrojenja ine

Franz
7 godine prije

@USA exceptional, za kineze je 300 milijardi koliko je potrebno za obnovu Sirije pravi sitnis. Kina , Indija , Rusija …. istok ubrzano sustize zapad kad je ekonomska moc u pitanju.

davor
7 godine prije

Preporučam na youtube poslušajte predavanja rabina Yaakov Shapiro i vrlo brzo ćete shvatiti da Izrael nije židovska država već izraelska država, dakle židovstvo se samo posuđuje po potrebi kao i kod svake države u kojoj se koketira sa najrasprostranjenijom vjerom. Što se tiče nabavke oružja ono doista kasni još od doba sa kraja 60ih ali nema i jasne strategije protiv Izraelovog sustava kreativnog kaosa koji je organizirao ratove i sukobe ne samo u Siriji već i u mnogim drugim zemljama.

USA exceptional
7 godine prije

Sirijski šef države je također naglasio da niti jednoj zemlji koja je podržavala opoziciju neće biti dopušteno sudjelovanje u obnovi Sirije.
***************************
Cisto sumnjam da ih je Assad nazvao opozicijom.
Assad pregovara u Asteni, Kazahstanu s opozicijom i ona je legitimna u ocima Assada, Rusije, Irana, prije bi se moglo reci da je mislio na prozapadne teroriste, citaj ISIS, a hebesga izgubi se u prevodu ili u prenosenju iz zapadnih novina.

apolo
7 godine prije

Svi zapeli za obnovu. O kojim bi PVO sistemima bila rijec?

mario
7 godine prije

Prodat ce vam ga za nekih 50 godina kad vam zapad ukine sankcije kao sto su i irancima prodali.

eee
7 godine prije

Cini mi se da ovaj naslov ćitam 5 puta godisnje zadnjih 3 godine

Michael Collins
7 godine prije

Rusija ne štampa lovu bez pokrića da može poklanjati najnaprednije oružje Siriji, kao što to radi Amerika koja šakom i kapom naoružava IzraHELL.
Zašto Assad ne spominje da će tužiti za ratnu štetu SAD, Saudi Barabiju, Katar, UAE, Jordan, Tursku, IzraHELL, Britaniju i Francusku, u prvom redu? A uostalom morao bi kontrolirati cijelu zemlju da bi mogao odlučivati tko će dobiti poslove obnove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.