Benjamin Netanyahu proziva HBO-ovu seriju o ubojstvu Palestinca

Benjamin Netanyahu
14 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je na bojkot producenata HBO-ove serije koja je, kako kaže, “antisemitska” i “kleveće Izrael”.

Netanyahu je preko Facebooka pozvao na bojkot „propagandnog“ Kanala 12 i njegovog vlasnika Kesheta zbog stvaranja emisije „Naši momci“, za koju kaže da „ocrnjuje dobro ime Izraela.“ Pozvao je svoje sljedbenike da prestanu pratiti taj kanal.

“Naši momci” govori o ubojstvu Palestinca Mohammeda Abu Khdeira, koga su 2014. godine otela i živo spaljivala dva izraelska tinejdžera i jedna odrasla osoba.

Netanyahu je prozvao seriju jer se nije usredotočila na otmicu i ubojstvo trojice izraelskih tinejdžera, koje su militanti Hamasa ubili prije Khdeirove otmice, što je potaknulo nemire i izraelski rat u Gazi 2014. godine.

Netanyahu je u to vrijeme bio kritiziran zbog korištenja smrti židovskih dječaka kao izgovor za izvršenje racija i uhićenja stotine Palestinaca, kao i za kasniji napad na Gazu, gdje su Izraelske obrambene snage ubile 1.462 palestinskih civila, uključujući 551 dijete.

Napad, s preko 6 000 zračnih napada u 50 dana, uništio veći dio Gazeine infrastrukture i domova.

“Privučeni smo prema razumijevanju počinitelja ovog ubojstva više nego što smo bili zainteresirani za razumijevanje žrtvovanja naše strane”, rekao je Hagai Levi, jedan od filmaša.

Netanyahu nije obožavatelj Kanala 12 i rekao je da su “svakodnevno ucjenjivali.” Viši sud u petak je odbio zahtjev njegove stranke Likud za sprječavanje objavljivanja stvari o slučajevima korupcije protiv njega, na tom kanalu.

Obitelji žrtava terorizma u Izraelu također su napisale pismo u kojem kritiziraju seriju, rekavši kako daje pogrešan dojam o Izraelcima. “Ne postoji jasna ravnoteža nekome tko gleda emisiju, koji razmišlja “mi ubijamo njih, oni nas ubijaju “, rekao je Merav Hajaj čija je kći ubijena u palestinskom incidentu 2017. godine, prenio je Reuters.

Netanyahuova vlada je bacila ljagu na svoju međunarodnu reputaciju zbog načina na koji su postupali s palestinskim prosvjednicima na demonstracijama u posljednjih 17 mjeseci, u kojima su izraelske snage ubile više od 200 Palestinaca, uključujući liječnike i novinare.

Dobri momciKanal 12
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
4 godine prije

Kako se ono “priča po kuloaruma”: ISIS = Israeli Secret Intelligence Service. Možda bi Netanyahu i to želio prokomentirati… kad već komentira štetu koja se drugima vješto osmišljenom propagandom ciljano nanosi po vjerskoj/etničkoj osnovi.

Miro
4 godine prije

Evo propada teorija vecine ovde kako Zidovi kontroliraju svet. 🙂

Zadranin
4 godine prije

*ovno jedno izraelsko, pobili ste više od tisuću civila.

Jedan izraelac vrijedi više od tisuću “nežidova”.

Đubre jedno..

P***!

Iza_horizonta
4 godine prije

Da li je kome palo na pamet da ni jedno palestinsko rukovodstvo u stvari nikad nije htjelo rješenje problema? Da li možda moguće da im je odgovarala uloga žrtve uz izdašne finansijske donacije ?

apolo
4 godine prije

Informacije se sire poput sumskog pozara. Izraelu je tehnologija dosla gglave. Sad svaka njihova kriminalna akcija u minuti obidje svijet. Vise nije dosta upucati civila i samo reci da je bio terorista.

Borac2
4 godine prije

Satanyahu vise nezna gdje bi urlao. Sad je HBO kriv. Uskoro ce zavrsiti u sudnici zbog svojih mutnih poslova, no tad ga nece spasiti njegov fake patriotizam.

air moša
4 godine prije

nek naliju jedan otok ko kinezi i tamo neka smjeste ove borbene filistince koji nakon više od pola stolječa rada na razvoju vojne opreme nisu makli dalje od prački iz bibliskih vremena al zato kukaju svaki dan umjesto da rade…..ko je lud radit kad im nekoliko sila šalje pomoč

Boris
4 godine prije

Dok mi ovdje čitamo članak u izraelskim zatvorima je zatočeno cca. 930 Palestike djece i najmlađe ima 6 godina!
Da li je i to gospodine netanyahu govor mržnje ili antisemitizam?
Od anti-semitizma samo je gori semitizam.

Kurtela
4 godine prije

Dok mi ovdje čitamo članak u izraelskim zatvorima je zatočeno cca. 930 Palestike djece i najmlađe ima 6 godina!
Da li je i to gospodine netanyahu govor mržnje ili antisemitizam?
Od anti-semitizma samo je gori semitizam.

Ivi.tz
4 godine prije

Sotona = benjo

Max
4 godine prije

Smrt svakog nedužnog civila je tragedija.

Spineraza
4 godine prije

Vidjesmo iz iskustva da je mržnja prema drugim narodima židovima načelo opstanka

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.