Berlin je ostao nezaštićen jer je sistem protivvazdušne odbrane poslat Ukrajini

Sistem protivvazdušne odbrane
27 komentara

Njemačka šalje dva sistema protivvazdušne odbrane u Kijev u potezu koji bi mogao ostaviti Berlin nezaštićenim, rekao je Armin Papperger, izvršni direktor vodećeg njemačkog vojnog izvođača Rheinmetall-a, u intervjuu za Pioneer podcast u utorak.

Dva sistema u pitanju, Skynex i Skyranger, naručila je njemačka vlada da zaštite vazdušni prostor iznad Berlina, otkrio je proizvođač oružja. Dve jedinice koštaju oko 200 miliona evra (212 miliona dolara) i biće poslate u Kijev u toku godine.

„Imali smo dva čitava sistema koji su sigurno mogli da brane Berlin“, rekao je Paperger, a prenele su RIA Novosti. Prema riječima generalnog direktora, četiri sistema bi bila dovoljna da zaštite Berlin, ali sada će njihov broj biti neadekvatan.

U subotu su se hiljade demonstranata okupile u njemačkoj prijestolnici, pozivajući kancelara Olafa Šolca da “zaustavi eskalaciju u isporuci oružja”.

Njemačka je također krajem januara obećala Ukrajini tenkove zapadne proizvodnje, obećavši 14 svojih tenkova Leopard 2 i obećavši da će raditi sa partnerima na stvaranju dva oklopna bataljona od po 30 tenkova. Međutim, saveznici Njemačke iz EU i NATO-a oklijevaju da postignu.

Slično kao Njemačka koja potkopava sopstvenu zaštitu radi solidarnosti s Ukrajinom, Danska je u januaru odlučila da pošalje svojih 19 artiljerijskih sistema haubica Cezar francuske proizvodnje u Kijev, ugrožavajući vlastite odbrambene sposobnosti. Artiljerijski sistemi bili su ključna komponenta danskog plana za postavljanje teške pješadijske brigade.

Zvaničnici u nekim državama NATO-a upozorili su da bi konstantna opskrba Ukrajinom oružjem i municijom u tako masivnim razmjerima na kraju koštala njihove vlastite odbrambene sposobnosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u više navrata upozoravao da pružanje vojne pomoći Kijevu neće promijeniti tok sukoba, već će umjesto toga “produžiti patnju ukrajinskog naroda”.

berlinnjemačkaPVOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anton
1 godina prije

Vjeruj ti NATO-vcu

tihobl
1 godina prije

Пентагон је саопштио да је Кијев затражио од Вашингтона до 128 ловаца 4. генерације, али да САД сматрају да је Украјини потребно од 50 до 80 ловаца Ф-16 у будућности.

Међутим, САД не виде смисао у томе да се сада почне са обуком украјинских пилота да користе Ф-16, јер их Украјина „можда никада неће добити“, каже се у саопштењу Пентагона.

tihobl
1 godina prije

Јурин коментар о дроновима изнад Русије: И још две речи о дроновима изнад Белгорода. И узгред, апсолутно се слажем са човеком на рачун Белгорода. Тамо су, судећи по путањама дронова (непрестано кружење) била активна средства за радио-електронску борбу (руски: РЕБ), која виртуелно промене координате објеката и кад дрон пореди свој задати курс са картом, он не разуме шта даље треба да ради и креће да ”црта кругове”. О овоме је писао и извештач Сладков. Узгред , на овај начин смо “оборили” много дронова, које је Кијев слао на Крим. И то може да сугерише две ствари: – или да за ове дронове центар Белгорода није ни био мета и они су једноставно упали у зону деловања електронског ратовања, које непрестано ради над градом – или су према дронови испрограмирани да провере где се тачно налазе системи за РЕБ. Али чудно је да о Белгороду Министарство одбране РФ ћути (односно ћути о… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

МИ6 је послала обавештајне податке Канцеларији председника Украјине и Генералштабу: Русија ове недеље припрема вишестепени ракетни напад на украјинску војну и критичну инфраструктуру.

Према британским обавештајним службама, биће 4-5 таласа, чија је сврха да идентификују системе ПВО и да их униште.

Резидент

tuf
1 godina prije

Šta je ovo na slici, modernizirani, digitalizirani je*eni protuavionac kakav je imala JNA? Kako će taj sa ispucanim zrnom pratiti metu? Koji ku*ac, ima domet za zračne mete od 3.500m, kako su zamislili “čuvati Berlin”? Pa to je za čuvanje pojedinačnih objekata od usmjerenih napada, ne za pokrivanje površine grada Berlina. Opcija za surface-to-air projektile im je vjerojatno u razvoju i imaju možda 20 komada na lageru. Baš će Ukrajinci mirno spavati kad ih ovo “štiti”.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A kada je uopćei imao obrane ?! Sem ” slavnih ” dana Waffen-Grenadier-Brigade der SS “Charlemagne 😁 i obrane Panzerfaustima ….?!

Daniil Harms
1 godina prije

EU vojna opremljenost polako ali sigurno, približava se oružanoj logistici grupe TNT.

Max
1 godina prije

Neodgovoran i samoubilački potez.

Ziv je Geza
1 godina prije

Berlinu ne treba protuzracna obrana, Berlin i njihove vrijednosti brane leopardi u ukrajini a ako zelenko popusi i crvena armija krene dalje……e tada ce ursulja i soljc narediti sado-mazo ss stafelu da udari ruse vibratorima , dildoima, umjetnim vaginama, bicevima i lutkama za napuhavanje.

Dux
1 godina prije

Jadni njemci, ako ovo potraje još će i oni u ukrainu, razoruža rus europu za godinu dana.A oni svoje moderno oružje još i ne koriste kako bi mogli.

user
1 godina prije

razlog šta brelin nema pvo je da zapovjednici menstruiraju. a niži kadar je pijan i metle su zahrđale pa ne mogu ni vikat baaam baaam

1 godina prije

Lol , berlin , njemačku, ekonomski čeputaju kao kokoš a oni se sikiraju oko pvo ? 😂👍..
Valjda im je neko rekao da protiv hipersonike neće dugo još biti odbrane..

Schroder
1 godina prije

Nije ni cudno kada znamo tko je na vlasti u Njemackoj Zeleni koji nemaju ni jednog dana radnog staza , , osim skole koju su zavrsili KOD KLAUSA SCWABA da sve zivo uniste radi ideje o NOVOME RESETU Ministar Habek je 2016 godine rekao kada zeleni dodu na vlast Njemacka vise nece da uvozi jeftin plin iz Rusije , a sada za sve krivi Putina On je taj koji je uveo sankcije Rusiji a ne Putin .Njemacka industrija propada ili se seli u druge zemlje gdje su jeftini plin i drugi resorsi.Ameriki je u cilju da unisti evropu i da ona prodaje skupi Ruski plin kojeg dalje kupuje preko indije i onda skupo prodaje Evropi Njemacka vojna industrija je godinama bila unistena a kada znamo da nije ni cudno tko je bio na celu vojske SADA SEFICA EU KOJA JE PO ZANIMANJU ZENSKI DOKTOR; A SADA NISTI EU: URSULA VON… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI