Bijela kuća: “Ni Hitler u Drugom svjetskom ratu nije koristio kemijsko oružje”

49 komentara

“Ni Hitler nije koristio kemijsko oružje u Drugom svjetskom ratu “, izjavio je Sean Spicer, glasnogovornik Bijele kuće, potpuno zanemarivši Holokaust i “Zyklon B” kada je napravio paralelu s navodnim kemijskim napadom u Siriji.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer je jučer na konferenciji za novinare navodni napad kemijskim oružjem na sirijsku pokrajinu Idlib, za kojeg optužuje vojsku sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, usporedio s akcijama Adolfa Hitlera u Drugom svjetskom ratu.

Prema Spiceru, ni Sjedinjene Države, ni nacistička Njemačka nisu koristile kemijsko oružje.

“Mi nismo koristili kemijsko oružje u Drugom svjetskom ratu. Čak i netko tko prezire Hitlera zna da nije bacao kemijsko oružje”, izjavio je glasnogovornik Bijele kuće.

Spicer je naglasio “kako se čudi da Rusija takvu državu i režim želi za saveznika”.

Ubrzo nakon ove iznenađujuće izjave je Spicer pokušao pojasniti svoju stav, govoreći “kako govori o sarinu, a Hitler nije koristio plin protiv vlastitog naroda na isti način na koji to radi Assad”.

Spicer je priznao da je Hitler “koristio kemijsko oružje u centrima u kojima je provodio Holokaust”, ali je istaknuo “kako to nije činio kao Assad, koji kemijsko oružje baca u centre gradova”.

Na nesreću poluobrazovanog i brzopletog Spicera, njegova je izjava izazvala val ogorčenja u američkoj i židovskim zajednicama diljem svijeta.

Američki “Centar Ana Frank” je zatražio njegovu ostavku. Prema priopćenju izvršnog direktora ovog centra, Stevena Goldsteina, “Sean Spicer je negirao Holokaust u punom tjednu Pashe”.

Goldstein je tvrdnje glasnogovornika Bijele kuće nazvao “najofenzivnijim oblikom lažnih vijesti koji se može zamisliti”, te naglasio da je Spicer “negirao činjenicu da je Hitler plinom otrovao milijune Židova i otjerao ih u smrt”.

Voditelj centra je izjave Spicera okvalificirao kao čovjeka kojem nedostaje “nedostaje integritet” za tu poziciju i da ga predsjednik Trump odmah “treba otpustiti“.

Spicer se u kasnijoj izjavi pokušao opravdati, rekavši “kako ni na koji način nije pokušavao umanjiti stravični prirodu Holokausta”. U razgovoru za CNN se glasnogovornik Bijele kuće ispričao, nazvavši svoju izjavu “neosjetljivom i neprimjerenom”.

Podsjetimo, u zoru 7. travnja je Pentagon na zračnu bazu sirijske vojske Al-Shayrat u sirijskoj pokrajini Homs pokrenuo napad s 59 krstarećih projektila “Tomahawk”.

Washington smatra da su sirijske vladine snage ovaj vojni objekt koristile za provođenje navodnog napada kemijskim oružjem, iako je međunarodna Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW) više puta istražila sve vojne objekte u Siriji i potvrdila da je Assad uništio svoj kemijski arsenal.

Sirijska vlada snažno poriče korištenje kemikalija ili otrovnih tvari i za napad krivi terorističke skupine.

Rusko Ministarstvo obrane je potvrdilo da je sirijsko zrakoplovstvo 4. travnja izvelo zračni napad na skladište u kojem su teroristi u pokrajini Idlib držali streljivo i kemijsko oružje.

Rusija i Iran su američki napad opisali kao “neprihvatljiv”, te da su SAD njime prekršile norme međunarodnog prava.

Priopćenje: AnneFrankCenter(US)

Centar Ana Frank
Centar Ana Frank
AntisemitizamBijela kućaCentar Ana FrankHitlerHolokaustSean Spicerskandalozna izjava
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mak
7 godine prije

Ovaj je bolji od Psaki, sa invazijom 6 flote na Bjelorusiju!

davor
7 godine prije

Ahahah evo ga je već dohvatila inkvizicija za antsemitizam

Neutralni
7 godine prije

Danas se vodi medijski rat,medijski rat je danas puno jači nego oružjem.Jeste li negdje procitali u novinama izjave predstavnike Sirje,dali ste vidjeli negdje na tv kanalima,fotografije stradanja sirijskog naroda.Niste.Vidite samo ono sto odgovara reziserima ovog rata u Siriji,zapadnjacke novine prikazuju,pisu ono sto im se naredi i napise .Nema nimalo objektivne informacije sa jedne i druge strane da citaoci mogu onda realno presuditi sto je dobro a sto lose.Ovo masiranje od svih mogucih novinarskih kuca,tv kanala je masaza citaoca i gledaoca a da nema facebooka i nekih drugih socijalnih kanala,bila bi totalna blokada informcija..

davor
7 godine prije

Kad god su Michaela Chertoffa optužili da skriva dokaze za uništenje blizanaca 9/11 on je uvijek naveo da je optuživanje njegove funkcije isto kao i negiranje Holokausta i antisemitizam. Ovo je malo za Spicera da State Department proba vlastitog lijeka iz vlastite farmacije.

Denging
7 godine prije

Ovo sam napisao na clanak o Siriji, medjutim ovdje je pravilno mjesto.
***
Trump kaze
– Najveci tirani u povjesti nisu koristi kemijsko oruzje, implicirajuci da je Asaad bacio otrov na civile.heheheee….. [ a bacila ga je CIA u suradnji s Turcima ].

Uz to je zaboravio je kad su Amerikanci koristili Agent Orange i napalm po Vijetnamu i A-bombe na svog prijatelja Japanca.

O ovome RT, RIA Novosti, Tass, Interfax i ostale ruske novine sutu ili se boju to napisati ili nisu kreativni.

Nabijem ove ruske novine na moj k*** kad su tako mutave i ne znaju se braniti.

mars
7 godine prije

U čemu je razlika između raznih vidova tzv. oružja za masovno uništenje? Hitler nije upotrijebio hemijsko oružje (osim u konc-logorima), zato jesu neki drugi (i do sada jedini) upotrijebili nuklearno oružje. Ko zna, možda je nuklearno oružje humanije od hemijskog, tu sam stvarno neznalica, pa možda ima neko da mi pojasni.

podravec
7 godine prije

Majketigaspalim ,pa s kojeg si ti planeta majke ti?????????

Denging
7 godine prije

Ovaj tren se odrzava sjednica vjeca sigurnosti u UN. Prema western novinama, UKUSA, Francuska, itd. pripremaju neku rezoluciju po kojom bi se navodno istrazivalo tko je bacio kemijski otrov. Najvjerovatnije oni pravu neku rezoluciju kako bi dali polet pro-zapadnim teroristima koji gube tlo pod nogama. UKUSA i ostali koji su u tom kolu sve nazivaju krivim imenom. Prema tim istim western novinama koje promicu fake news, fake analize i fake zakljucke, navodno ce Rusija staviti veto na rezoluciju koja trazi da se istrazuje krivac za baceni otrov. Tko je ovdje lud? Ruske novine su potpuno paralizirane. Cekaju da nesto objavu western novine [ kao sto radi i Logicno u nekim situacijama ] pa tek onda napisu reportazu. Nabijem na moj k* ruske novine. Jao se narodu koji se oslanja na izvjestavanje novina koji mu zelu rasturati drzavu, jao se narodu koji mu pisu njegovu povijest a to sve imamo kod… Čitaj više »

Denging
7 godine prije

Interfax izvjestava.
Rezolucija vjeca sigurnosti UN u kojem se osudjiva Sirija za bacanje kemijskog otrova na civile ce legalizirati ili opravdati americko raketiranje na Siriju – citiraju iz ruske vlade Ryabkov.

Ne samo da ce legalizirati americko raketiranje koje je ilegalno nego ce i laz postati istina.

Dakle, prvo nije istina kao sto sam napisao u gornjem postu citirajuci western novine da trazu istragu.
UKUSA i ostali ne trazu istragu, oni zelu optuziti bez istrage Siriju.

Normano da ce Rusija staviti veto a onda ce western novine izjaviti da je Rusija stavila veto da se vrsi istraga tko je bacio otrov.

Denging
7 godine prije

U vjecu sigurnosti
Britanija je izjavila da su njeni znastvenici dobili uzorke zemlje i da je nadjen Sarin i da ima velika vjerojatnoca da ga je sirijska vlada upotrijebila.

– To velika vjerojatnoca ne bi drzalo vodu u pravnoj drzavi , to jest to nije dokaz.

To nije dokaz da ga je bacila sirijska vlada, koprcaju se gusari, na kraju danu iz svoje pohlepe ce unisti i navodno neutralno sudstvo koje je ipak donekle bilo temelj nase civilizacije.

Baba Vanga
7 godine prije

Ovi su izgubili orijentaciju skroz naskroz oni ne zele ni razmisljati kao oni za vrjeme hladnog rata kada su se plasili odmazde SSSR-a,to znaci da su sigurni da im se nemoze nista dogoditi a tako je razmisljao i Napoleon i Hitler da su izuzetna nacija,i zato drustvo spremajte se na najgore jer ovo ne sluti na dobro.

samo tata
7 godine prije

…ne ali amerikanci jesu….hahahahaha

samo tata
7 godine prije

…greatest story never told….youtube….ko može da izdvoji 6 sati….bez prevoda

Alen
7 godine prije

Jes vidio kako reže židovi… Kazu : mi 50 godina lazemo svijet i ti sad nasao govoriti istinu…otkazzzzz

Blues
7 godine prije

Hajde da malo i ja zakukam. Ne javljam se često, no vidim da ste obrisali,
čak ne ni cinični, nego ironični moj komentar koji je glasio otprilike ovako:
“Ziklon B nije bio bojni otrov”

Roko
7 godine prije

Rusija ne koristi svoj najjaci adult a to je vojna snaga. Primjer Ukraine gdje se stalno opravdavaju da nisu u ratu umjesto da dobro naoruzaju pobunjenike.
Primjer Sirije gdje nisu poslali köpnenu vojsku.
Usa samo silu razumije.

goltanco
7 godine prije

subaru
Hmm, pokušaj to ovako shvatiti. Svako umanjivanje holikeša u jewropi je kažnjivo sa nekih 30 ili 50 tisuća. U Njemačkoj izglasavaju zakon po kome će kažnjavati kao širenje mržnje i za sajtove je još veča kazna. Znači recimo netko se požali, pogotovo ako je bobrok, eto ti problema. Možda im se več žalio netko.
***********************************
Travis je vec poduzeo korake kod JWC

Outsider
7 godine prije

Nagradno pitanje glasi : Kako to da na unistenom aereodromu nije doslo do kontaminacije ?

dalmata
7 godine prije

Hitler nije koristija atomsku bombu a krvolok zvan USra je i to koristija

jale
7 godine prije

Da sam ja ovo rekao ili morao da kažem jer mi je netko tako naredio, to bih ipak mogao reći samo na teškim drogama, a kad bih došao sebi i postao svjestan šta sam rekao, momentalno bih izvršio bih harakiri prvim oštrim predmetom koji mi je u blizini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI