Bill Gates je više puta posjetio Epsteina u njujorškom domu uprkos tome što tvrdi da nisu prijatelji

Bill-Gates-
17 komentara

Suosnivač Microsofta Bill Gates očajnički pokušava da se distancira od pokojnog finansijera Jeffrey Epsteina, rekavši da nikada nisu imali zajedničkog posla uprkos sastancima u brojnim prilikama kako bi razgovarali o filantropiji. Sastanci su se održavali nakon što je Epstein već osuđen kao seksualni prestupnik.

Osramoćeni pokojni finansijer Jeffrey Epstein ugostio je Billa Gatesa u njegovoj kući na Manhattanu najmanje tri puta početkom 2010-ih, prema predstojećoj knjizi Julie Brown, istražne novinarke u Miami Herald.

U „Perverzija pravde: Priča o Jeffrey Epsteinu“ ona piše da je tokom jedne od posjeta suosnivač Microsofta ostao sa Epsteinom do vrlo kasno u noć, dok je bankar pokušavao da obezbijedi dogovor sa The Bill & Melinda Gates Foundation da im pomogne da dobiju više sredstava.

„Ostali koji su radili za Gates fondaciju takođe su nekoliko puta posjetili Epsteinovu vilu, a Epstein je razgovarao i sa Billom i sa Melindom Gates o predloženom dobrotvornom fondu koji bi mogao da generiše značajne naknade za Epsteina“, navodi se u odlomku koji navodi Fox Business.

„Epstein se nadao da će privući donacije nekih od svojih bogatih prijatelja u okviru poduhvata, podstaknutog sredstvima Gates fondacije, koje će se koristiti u globalne zdravstvene svrhe.“

Knjiga takođe dodaje da se Gates 2013. godine ukrcao na Epsteinov privatni avion da bi odletio do Palm Beacha na Floridi, gdje je posjedovao vilu koja je u epicentru skandala trgovine seksom, za šta njegova bivša djevojka, Ghislaine Makwell, čeka suđenje.

Izvještaj bomba u The New York Times, prethodno je otkrio slične detalje o dvojici uticajnih ljudi, uključujući i njihove višestruke sastanke, tvrdeći da su se prvi put sreli licem u lice uveče 31. januara 2011. u Epsteinovoj gradskoj kući u njujorškoj Upper East Side.

U to vrijeme, Epstein je bio registrovani seksualni prestupnik koji se izjasnio krivim za traženje prostitucije od maloljetnice još 2008. godine, samo nekoliko godina prije sastanka sa Gatesom, čija je supruga navodno bila „bijesna“ zbog njihove veze.

U julu 2019. godine, Epstein je ponovo uhapšen i optužen za trgovinu maloljetničkim seksom na Floridi i New Yorku. Međutim, umro je u zatvorskoj ćeliji u avgustu 2019. godine prije nego što je suđenje počelo – njegova smrt bila je proglašena samoubistvom uprkos sumnjivim okolnostima.

Šta Bill ima da kaže o njihovoj vezi?

Gates je brzo izjavio za The Wall Street Journal, list koji je istraživao Epsteinove veze, da “nije imao nikakav poslovni ili prijateljski odnos” sa finansijerom. Microsoftov milijarder je takođe rekao da „nije išao u Novi Meksiko ili na Floridu ili u Palm Beach ili bilo šta od toga“.

Njegova portparolka Bridgitt Arnold je kasnije dodala da se njen šef „kaje što se ikada sastao sa Epsteinom i priznaje da je to bila greška u presudi“.

„Vremenom su Gates i njegov tim shvatili da Epsteinove mogućnosti i ideje nisu legitimne i da je prekinut svaki kontakt sa Epsteinom“, rekla je Arnold za The New York Times u oktobru 2019.

Međutim, nije porekla da je Gates putovao Epsteinovim avionom do Palm Beacha. Međutim, rekla je da njen šef nije znao kome pripada avion.

Brownina knjiga treba da izađe u utorak.

Bill Gatesjeffrey epstein
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

Kada vidimo kako danas velika velika većina ljudi kalkuliše oko svega, nije ni čudo što KillBilly hoće da ih sve pretvori u kalkulatore (digitrone).

Lucija, prva
2 godine prije

Jel’ vama sviće da je nas Gates zapravo upozorio?

Malo previše detaljno… previše je blebetao…

Max
2 godine prije

Sve ista pedofilska bagra,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI