Bivši francuski predsjednički kandidat Jean-Luc Mélenchon uskoro u Rusiji?

Jean-Luc Mélenchon - bina
11 komentara

Čelnik stranke La France insoumise Jean-Luc Mélenchon, sastao se 18. travnja s ruskim veleposlanikom u Francuskoj vezano za intervenciju zapadnih sila u Siriji, a uskoro planira posjetiti Rusiju.

O Jean-Luc Mélenchonu smo već pisali. Radi se o francuskom predsjedničkom kandidatu koji je umalo postao predsjednik Republike Francuske. Nedostajalo mu je malo da prestigne Marine Le Pen. Protiv njega bi Emmanuel Macron u drugom krugu vjerojatno izgubio i ne bi nikada postao predsjednik. Jean-Luc Mélenchon je vjerojatno i budući kandidat za novog predsjednika Francuske. Radi se o osobi bez dlake na jeziku, koji svojom perfektnom retorikom zadaje velike muke vladajućoj političkoj strukturi.

U vrijeme diplomatskih napetosti s Rusijom nakon zapadne intervencije u Siriji i afere Skripal, Jean-Luc Mélenchon iskazuje svoje povjerenje Moskvi, najavljujući svoju posjetu. “Pokušavam posjetiti Rusiju kako bih se susreo s predsjednikom Ruske lijeve fronte, oporbenim čelnikom Sergejem Udaltsovim, ali i s drugim visokim autoritetima Dume i Vlade Ruske Federacije”, piše na svom blogu Jean-Luc Mélenchon.

Jean-Luc Mélenchon informira svoje čitatelje da je 18. travnja upoznao Alekseja Mechkova, ruskog veleposlanika u Francuskoj, kako bi razmotrio situaciju u Siriji nakon bombardiranja. Ova plodna razmjena uvjerila ga je da je otvorena mogućnosti za rekonstrukciju stabilnog francusko-ruskog partnerstva usmjerenog prema zajedničkim ciljevima mira.

Najveće osude francuske intervencije u Siriji su dolazile upravo od strane Jean-Luc Mélenchona. “Francuski predsjednik se jadno uskladio sa Sjedinjenim Državama, rekavši kako ima dokaz o odgovornosti režima Bashar al-Asada za uporabu kemijskog oružja”, otvoreno kritizira francuskog predsjednika Jean-Luc Mélenchon.

Na svom blogu Jean-Luc Mélenchon govori i o budućnosti odnosa dviju država, uoči posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Rusiji. “Nadam se da će posjeta predsjednika Republike Moskvi 24. i 25. svibnja biti prigoda za duboku promjenu “stila” u francusko-ruskom odnosu. Vrijeme je da suradnja zamijeni prijetnje i sankcije”, završava na svom blogu Jean-Luc Mélenchon.

Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šuster
5 godine prije

Krojači novog svjetskog poretka, još od susreta 3 januara `92 u Moskvi, neumorno grade isti na bazi “kulturološko-civilizacijskih kriterijuma”, pa i uz pomoć ognja i mača kada je potrebno.

Ana
5 godine prije

Sto se tice toga bi li on pobijedio ili ne, ovako: Nedostajalo mu je oko 600 000 glasova da prestigne Le Pen. Fillona su vec svi vidjeli kao predsjednika. Mozda bi i bio, da nisu pokazali koliko je decko bio zlocest. Nakon izbora-nema nigdje nista. Fillon, koji tako jako voli male zelene sustave eurice sada ih opet ima napretek-kao (a zar je vazno sto takvi rade) nesto u privatnoj bransi.a decko iako je bio jako zlocest, nije usamljen u zlocestocama. Sto se zeljelo napraviti a i napravilo se, je da LePen bude u drugom krugu, jer sto je jos ostalo od francuza su vecinom manje vise budale /sjecam se jedne takve, koja je sva puna “pravednog gnjeva” prije drugog kruga izjavila -Ma jeste li vi svjesni toga!! AKo nam nesto ne odgovara, Macronu mozemo uvijek izaci na ulicu. (zeleci reci kako sa LePen to ne moze). Sad bih je voljela… Čitaj više »

victory
5 godine prije

da sam Francuz glasao bih za Melenchona – on jedini može vratiti obraz velikoj naciji kao što je Francuska i prekinuti silovanje iste od strane kapitalističkih okupatora i robova prljavog kapitala

Koča Popović
5 godine prije

Ako Putin dodigra dobre poteze kao i do sada, vratit ce Francusku i Englesku na stranu Rusije. Jerremy Corbyn je u Britaniji odmah doveo u pitanje opravdanost napada na Siriju, takodjer je trazio u parlamentu da se Rusija ne osudjuje zbog Skripalja jer nema niti jednog dokaza protiv nje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.